שאלה טיפשית

daramit

New member
שאלה טיפשית

אני די חדש בעסק ולא עברתי קורס או משהו פשוט רציתי לדעת כשכתוב לי מתכון לקוקטייל אז כתוב כמויות במידות (parts). אני הבנתי שיש מין כוסית קטנה כזאתי עם ידית שהיא הכמות, אז אם זה נכון מאיפה אני יכול לקנות כזאתי ?

ערןGS

New member
קבל

קודם כל כשכתוב מידה, נהוג להתייחס אליה בהאונץ' (OZ). אבל אתה יכול להשתמש באיזה מידה שבא לך, כלומר, להמציא לך מדיד כלשהו, ולחשב לפיו כמויות. אם תרצה נגיד להכין כמות גדולה של WOO&WOO, תוכל אפילו למדוד מנה אחת בכוס הייבול. הכוסית הזו שאתה מתכוון אליה, נקראת ג'יגר, לא תמיד היא מגיעה עם ידית, אבל הרעיון הוא שיש לה שני צדדים (לרוב) מעין שני כונוסים, שצד אחד מכיל 1 OZ והשני 1.5 OZ (שוב פעם, לא תמיד, יש ג'יגרים עם מידות אחרות), לרוב היא תהייה מאלומיניום או נירוסטה. ג'יגר אתה יכול לקנות בכל חנות משקאות. אתה יכול גם להשתמש בכוס דאבל שאט (כוסית טקילה). לרוב היא תכיל 2OZ. ככה שאתה יכול למדוד לפיה את כל המידות. שבוע טוב.

daramit

New member
תודה רבה מאוד!!!

סתם בכלליות כמה זה אמור לעלות ?! ואני מתחיל לאט לאט עם הקוקטיילים כי אין לי מלא מזומנים אז איזה משקה או 2 מומלץ לקנות בהתחלה חוץ מוודקה וטקילה כמובן ?!

ערןGS

New member
לא יודע...

אין לי מושג כמה זה אמור לעלות, אבל אתה יכול גם לרכוש כוסית דאבל שאט בכמה שקלים בודדים... משקה עבור קוקטיילים? רוב הקוקטיילים מכילים טריפל-סק (ליקר תפוזים) עולה בסביבות ה 30 שקל... איזה כיוון אתה מחפש...?

הכי חשוב בקוקטיילים

זה היחס בין סוגי המשקאות. כמו שאמר ערן, את המדד לכמות אתה יכל לקבוע בהתאם לכמות שאתה מתכוון להכין. הכי חשוב להקפיד זה שאם במתכון רשום מנה X 2 מנות Y אז שזה ישאר ככה. בין אם זה בדליים או בג'יגרים או שאטים.

למעלה