שאלה טכנית בקידוד סראונד 5.1 ל 2.0

EB10000

New member
שאלה טכנית בקידוד סראונד 5.1 ל 2.0

שלום

בתוכנת העריכה AUDITION החדשה של ADOBE נוספה אפשרות לבצע DOWNMIX ל 5.1 ערוצים מ 6 קבצים נפרדים ל 2.0 באופן תואם ל דולבי DPL2. בהגדרות ברירת המחדש שלהם, ההנחתה והסכימה נתונה באחוזים. הנה האלגוריתם של ADOBE:

ערוצים L ו R מוספים ל LT ו RT בהתאמה כמו שהם (הנחתה 100%). ערוץ C מונחת ב 3 דצי בל (72%) ומוסף לשני הערוצים LT RT סימולטנית. ערוץ 0.1 מונחת ב 50% (6 דציבל) ומוסף לשני הערוצים LT RT. ערוץ LS מוסף כמו שהוא (הגבר 100%) ל LT ובו זמנית מוכפל ב 72% מינוס, ז"א מהופך ב 180 מעלות, ומונחת ב 3 דציבל ומוסף ל RT. ערוץ RS מוסף ב 100% ל RT ומוסף במינוס 72% ל LF.

לקחתי 6 קבצים עם קטעי סאונד זהים, וקידדתי ל 2.0 באלגוריטם ברירת המחדל, והאזנתי לתוצאה ברסיבר במצב DOLBY SURROUND וגם DTS NEURAL X שמפענחים את המתריצה ומרחיבים 2.0 עד ל 9.1 (אצלי רק 7.1). שמתי לב שהכל נשמע טוב ומנוטב לכל שלושת הרמקולים L R C אבל הניטוב לסראונד נשמע לא ממוקד עם CROSS TALK לערוצים קדמיים.

חשבתי על זה, והגעתי למסקנה שהאלגוריתם של ADOBE שגוי. הנחתה של 3 דצי בל לאחר היפוך מופע (הכפלה במינוס 0.72) אינה מספקת בכדי למקסם את הניטוב לערוץ סראונד אחורי. יש להנחית 3 דצי בל באמפליטודה ולא בהספק, דהיינו יש להנחית ב 6 דציבל (החפלה ב 0.5 במינוס לערוץ הנגדי שיש להשבית).

קדדתי את אותם הקבצים מחדש, הכל ללא שינוי פרט לכפל ב 0.5 במקום 0.72 לסראונד האחורי הנגדי בהתאמה, שוב האזנתי לקובץ המתוקן במצב DS ו DTS-N, והפעם האפקט של הניטוב לסראונד מאד חד ומדויק ללא זליגה כלל לקדמיים או לרמקולי הגובה (PRESENCE)!

חפשתי ברשת ואכן לפי וויקיפדיה יש להנחית ב 3 דציבל ולא ב 6. אז מה הקטע? המקום היחיד שדורשים הנחתה של 6 זה ב קידוד CIRCLE SURROUND של SRS לשעבר. נראה שהם היחידים שצודקים. לא פלא שבקושי שומעים את הסראונד בסרטים שאני מוריד ב 2.0. הם עברו קידוד שגוי!

מה דעת המומחים כאן?

תודה

EB10000

New member
התיאשתי מזה. ככל הנראה הרסיבר תקול או טיונר גרוע במיוחד

שלום

עם טלפון חכם חדש סיני שיומי NOTE 4X עם "אנטנה" שהיא למעשה הכבל של האוזניות, אני קולט בסטריאו ללא שום הפרעה באיכות מעולה את כל התחנות האפשריות כאשר אני בתוך האחד מטר מהרסיבר ו10 ס"מ מהאנטנה המוגברת שרכשתי עבורו TREK או DREK לא זוכר.

בימהה כלום לא עזר, במצב סטריאו יש ציוץ של שניה ואז שקט.. במונו קולטים עם הפרעות...
ברסיבר הישן אונקיו קולטים הכל בסטריאו עם מלא הפרעות... איך אתה מסביר שטיונר מובנה בטלפון חכם שהוא לכל היותר ציפ אחד בגודל מטבע קולט בצויין עם חוט באורך חצי מטר???

מה הבעיה של יצרני הרסיברים להשתמש באותו הטיונר במקום הזבל שיש?

אולי הוא תקול, אבל ממש אין לי כוחות להתעסק עם משלוחים ולהמתין זמן רב ללא רסיבר ובסוף להתסכן עם מכס ואולי בכלל אין תקלה ואני סתם אבזבז זמן וכסף...

בסוף אני משתמש בטלפון עבור האזנה ל FM ברסיבר. זה מאד פשוט כי הרסיבר תומך ב BLUTOOTH אז אני יכול להגדיר אותו מתוך הטלפון כרמקולים חיצוניים וזה מאפשר לי לשמוע כל צליל שהטלפון מפיק דרך הרסיבר. האיכות מעולה, ניתן אפילו להפעיל את האקולייזר של הטלפון שישפיע על הסאונד ברסיבר..

EB10000

New member
אגב, זה הצ'יפ FM DAB שיש ברסיבר שלי

זה ציפ יחיד שעושה הכל ומיוצר עי SILICON LABS:

chrome-extension://oemmndcbldboiebfnladdacbdfmadadm/https://www.silabs.com/documents/public/data-shorts/Si4685-A10-short.pdf

מוזר, כי זו חברה מאד טובה. הצלחתי לברר את זה מתוך תפריט הטכנאי של הרסיבר. יש אפשרות לראות איזו חומרה מותקנת. יש שם המון חברות,כמו כרטיס רשת של REALTECH וממירי DAC של ESS. נראה שבימהה כמעט ואין חומרה של ימהה...

לצי'פ הזה אין קשר לקליטת FM אנלוגי

שלום
אין פה Front End ולא דרגות הביניים. מה גם שהוצא מכיל DAC ל-DAB שאין לו שימוש בארצנו. (Digital Audio Broadcast).
אם רדיו FM חשוב לך, רכוש באיביי או יד 2 איזה טיונר טוב, עם 2 כניסות אנטנה (A/B) וגם מנחת על הכניסה ובחירת IF (צר/רחב).
וחבר אותו בתור כניסת LINE לרסיבר.
אכן, יתכן שיש לך תקלה בטיונר של הימהה.

למעלה