שאלה טכנית לגבי טיפול אצל פסיכולוג

guliver182

New member
שאלה טכנית לגבי טיפול אצל פסיכולוג

ערב טוב. אני בן 22 מטופל אצל פסיכולוגית ציבורית מזה כ-5 חודשים. במהלך הטיפול שלי אצלה, היא כותבת על גבי מחברת הרבה דברים שאני מספר לה. היא שואלת אותי שאלות, אני עונה ומספר על עצמי, ואפשר לומר שרוב החיים שלי מתועדים אצלה במחברת תחת השם שלי. מעניין אותי מאוד מה היא עושה עם המחברת הזו לאחר תקופת הטיפול? אני די מתבייש לשאול אותה את השאלה הזאת, ואולי זה לא הפורום הכי קשור לשאלה הזאת אבל אשמח אם מישהו יוכל לענות. שיהיה ערב טוב ושקט לעם ישראל.

katzeran

New member
תשובה חלקית

תראה, אני יכול לענות לך לגבי עצמי: אני אמנם לא כותב במהלך הטיפולים עצמם, אבל כן כותב סיכומים לאחר כל פגישה, שמשמשים אותי גם כדי לזכור מה קורה לאורך הטיפול וגם בהדרכות השוטפות. אני כותב על גבי מחשב ושומר את הקבצים במערכת מוצפנת שרק לי יש גישה אליה. כשאני מדפיס חומרים להדרכות אני גורס אותם לאחר מכן.
עכשיו, לשאלתך בנוגע למחברת שלה. אני בטוח שהיא מקפידה לשמור על הדברים האלו בצורה אחראית, זה חלק מהותי מהמקצוע וההכשרה. יכול להיות שהיא שומרת את זה אצלה, יכול להיות שהיא גורסת, אין לי מושג. אני חושב שהשאלה עצמה היא מהותית יותר מהתשובה. חשוב, לדעתי, שבשלב זה או אחר תפתח את הנושא מולה כי אני מאמין שיש לזה קשר לדברים שמטרידים לך בנוגע לגבולות הפרטיות שלך ובכלל לקשר ביניכם, עד כמה אפשר לסמוך עליה ולפתוח דברים כאלו ואחרים וכן הלאה. אני מבין מאיפה המבוכה והקושי לשאול אותה, אבל זה חלק מהעבודה על הקשר הטיפולי.

guliver182

New member
תודה על תשובתך ...

באופן עקרוני, ע"י חוק, יש הגנה על הפרטיות גם מהבחינה הזאת?

katzeran

New member
בודאי

חוק זכויות החולה, סעיף 19, מדבר על חובתו של מטפל לשמור על הסודיות הרפואית

guliver182

New member
הבנתי, שוב תודה ...

meidadc

New member
פסיכולוג חייב לתעד כל מפגש טיפולי

ולשמור אותו למשך 7 שנים לפחות.
המידע הכתוב, בדומה למידע שהיא עשויה להעביר בעל פה, הוא חסוי והיא חייבת לשמור על הסודיות. אסור לה להעביר שום מידע, אלא אם כן הונחתה לעשות כן על ידי בית המשפט (או שאישרת לה לעשות זאת בעצמך)

meidadc

New member
הוא מושמד

אגב, זכותך לבקש עותק מהתיעוד של הטיפול גם במהלכו וכמובן לאחר שיסתיים

guliver182

New member
טוב שאתה אומר לי ...

התלבטתי אם לבקש או לא. אנסה לבקש לאחר הטיפול את המחברת המקורית, אני מקווה שזה אפשרי. תודה על המענה ...

meidadc

New member
אני לא חושב שמותר לה לתת לך את המחברת המקורית

הרי כאמור היא צריכה לשמור על התיעוד במשך 7 שנים...
אולי היא תתן לך את המקור ותשמור אצלה את העותק

בכל מקרה, קח בחשבון שהיא מחוייבת למסור רק תיעוד של הטיפולים ולא את ההתרשמות האישית שלה. ברמה העקרונית היא מחוייבת לשמור את זה בנפרד.
כמו כן, אני לא נוהג לתת את סיכומים של טיפול או איבחון מבלי לשבת קודם כל עם המטופל או המאובחן (או הוריו, כשמדובר בקטין). לפעמים דברים שעלו בטיפול, כאשר הם מנוסחים בשפה מקצועית, עשויה לעורר תחושות לא נעימות. לכן חשוב שתקדישו לזה זמן יחד ושתענה לך על כל מה שלא ברור.

tafti8888

New member
שאלה

האם אני יכולה לקבל מידע פסיכיאטרי מ10 שנים קודמות שלי ? אני מטופלת במכבי ורוצה לראות את כל סיכומי טיפולים שרשומים במחשב אצל פסיכיאטר מסוים ? והאם ההנהלה שמביאה לי את המידע צריכים את האישור של אותו פסיכיאטר ?

meidadc

New member
אני לא פסיכיאטר

אבל אני מניח שגם הם מחוייבים לשמור רק 7 שנים.
יכול להיות שבגלל שזו מערכת ממוחשבת, אז זה נשמר ליותר זמן. יותר פשוט לבדוק מולם.

לגבי עדכון אותו פסיכיאטר, אני משער שזה תלוי בנהלים הפנימיים של קוה"ח. אני מהמר שהם צריכים לעדכן אותו

tafti8888

New member
זה יכול להיות מסוכן ?

אם הוא לא ירצה שאני אראה את המידע האם אני לוקחת סיכוי שהוא יאשפז אותי בכפייה ??
בכלל אנחנו בתקופה נאורה שיש את חופש המידע , וזאת זכותי המלאה לראות את כל האבחנות הפסיכיאטריות שלי , ואם זה לא מוצא חן בעיני אנשים מסוימים , אז הם יכולים לקפוץ לי !!!

meidadc

New member
הוא לא יכול לאשר הוא לא יכול לכפות אישפוז

אלא רק הפסיכיאטר המחוזי. וגם זה אם את עומדת בשורה ארוכה של קריטריונים מחמירים

למעלה