שאלה טכנית לערביסטים....

Boojie

New member
למה פרופשונל?

כמה שאני זוכרת, יש תמיכה בריבוי שפות גם בגירסאות הרגילות של חלונות, ואפשר לשנות את ההגדרות כדי להתקין שפה נוספת בין השפות של חלונות. לא? וחוץ מזה, דווקא לא זכור לי שחסרים פונטים בערבית, אפילו אני בזמנו הורדתי כמה, וזה לא קשור בכלל למערכת ההפעלה. למעשה, היום מותקנים לי על המחשב, חוץ ממגוון פונטים שונים ומשונים לצרכים שונים ומשונים, גם סדרה של פונטים לכתיבת קאנג´י (אותיות יפניות), סתם כי בזמנו עשיתי איזושהי עבודה גרפית עם טקסט יפני, ולאחי היו בזמנו המון פונטים של שפות חייזריות ממסע בין כוכבים וכדומה. אז דווקא ערבית חסר? קשה לי להאמין. כמובן, אם רוצים פונקציות כמו מילון ובדיקת איות בערבית, זה כבר עניין יותר מורכב, אבל גם בשביל זה לא ברור לי למה צריך את גירסת הפרופשונל. יהיה נחמד אם תואיל להסביר את זה.

Boojie

New member
עדיין לא הסברת כלום.

אמרת "פרופשונל יותר טוב". לא הסברת למה התמיכה בשפות של הפרופשונל יותר טובה. לא הסברת איפה בחלונות בדיוק משנים את הגדרות השפה. לא אמרת, למעשה, שום דבר שיכול באמת לעזור, פרקטית, לאדם שמנסה למצוא פתרון לבעייה. לפיכך, הרשה לי לפקפק משהו בעצה שאתה נותן. להגיד לבנאדם "תתקין פרופשונל וזה יפתור לך את הבעייה" זו אמירה חסרת תועלת לחלוטין, אפילו אם היא היתה נכונה. אני, למשל, מודה בחוסר הידיעה שלי, מכיוון שמעולם לא טרחתי להתקין שפה נוספת בחלונות שלי. אבל הוריי החביבים הוסיפו לגרסת החלונות שלהם (שהיא בלתי פרופשונל בעליל) תמיכה בשפה נוספת (ספרדית, במקרה זה), ולא ממש היתה להם בעייה עם זה. ואני יודעת שהאפשרות להוסיף תמיכה בשפה נוספת להגדרות של חלונות קיימת, ב*כל* גירסה של חלונות. כך שאני אשמח לשמוע הסבר יותר מפורט לגבי יתרונות הפרופשונל למטרה זו, ואיך בדיוק מגדירים אותו (או שמא הוא מגדיר את עצמו? כי זה בהחלט נשמע ככה, מדבריך.) אה, כן, ואני יודעת מי זה סטיב באלמר. אתה באמת לא צריך להסביר לי את זה.

zarn

New member
מה הקשר? היא שאלה שאלה וקיבלה

תשובה מעורפלת מאד, והתלוננה על כך, ובצדק. מה גם שהתשובה לא נכונה: אין קשר בין XP פרו לערבית ועברית. צריך 2000 או XP, ולא משנה איזה גירסה.

אלרוהיר

New member
קצת סדר בדברים

למיטב ידיעתי, רק מערכות הפעלה שתומכות ביוניקוד מאפשרות עבודה עם שתי שפות שכתובות מימין לשמאל. כלומר בחלונות, רק מ2000 ומעלה. כמו כן, גם האופיס (או וורד ליתר דיוק) צריך לתמוך ביוניקוד (כלומר להיות מ2000 ומעלה). מה שהוסבר לי אי שם בעבר הלא כ"כ רחוק הוא שבגירסאות מוקדמות יותר של חלונות יש אפשרות למספר שפות אבל או שמערכת ההפעלה היא תומכת עברית )Hebrew-enabled) או תומכת ערבית. זה משהו שקשור ביוניקוד, אבל את הפרטים המדויקים אני לא בטוח שאני יכול לספק. לגבי הגירסה הביתית והמקצועית של XP, אין שום הבדל מבחינת תמיכה בשפות. ההבדל היחידי הוא התמיכה בעבודה ברשת מסוג Domain (נו, איך מתרגמים את זה לעברית?). לגבי איך עושים את זה בפועל: בXP נכנסים ללוח הבקרה ושם להגדרות איזוריות, שם צריך לשים עברית איפה שרק אפשר (שלושה מקומות אאל"ט). אם יש עוד שאלות אני אשמח לענות. בתקווה שהועלתי.

עופר 123

New member
שאלה טכנית לערביסטים....

אבי עוסק בתרגום ערבית-עברית ועברית-ערבית. לפני שנים, אחרי מאמצים רבים, הצלחנו לגלות פונטים של וורד 6.0 (
) בערבית, ועד היום הוא נאלץ לעבוד על ווינדוס 3.1 (שוב
). הגיע הזמן להשתדרג, הלא כן? איך המתורגמנים לערבית שבינכם עובדים? איזו מערכת הפעלה ואיזה וורד יתאימו לבעיה של מערכת הפעלה עברית לצד פונטים ערביים על וורד? המשך שבת נפלאה, עופר

אלרוהיר

New member
ומפי האתון

יו.... כמה פירסומת למיקרוסופט. אז רק להגיד שיש גם מערכת הפעלה שקוראים לה לינוקס ולדעתי בגירסאות החדשות אמורה להיות תמיכה מצוינת בשפות שכותבים מימין לשמאל.

עופר 123

New member
ועוד שאלה בעניין........

האם ישנה אפשרות לנקד גם את הניקוד הערבי? פתחה, דמה, כסרה, תנווינים למינהם ושדה הזכורה לטובה, כל סימני הניקוד הערביים, האם גם הם מופיעים בגרסאות המתקדמות של ווינדוס? וכמובן תודה רבה לכולכם/ן על העצות וההצעות
עופר

Y. Welis

New member
כדאי לציין שיש מעבד תמלילים ../images/Emo104.gif

כחול-לבן בשם ´דגש´ (בעבר ´דגש 2´; כיום ´דגש 2000´), שמסוגל לכתוב בקרוב ל-30 שפות, לרבות ערבית, ללא תלות בשפת מערכת ההפעלה, שעשויה להיות 98´, 2000 או XP.

עופר 123

New member
אבל.........

מיקרוסופט, בצדק או שלא בצדק, הפכה לתקן בקרב המתורגמנים, וקשה לעבור למעבד אחר. למה? איך אפשר לשנות? זה כבר עניין לפורום אחר....
עופר

למעלה