שאלה טכנית

שאלה טכנית

איך אני פותחת דואר אלקטרוני דרך שרת האוניברסיטה? קיבלתי את שם המשתמש והסיסמא וגם את כתובת המייל אבל אני לא יודעת איפה צריך לרשום אותם... ניסיתי דרך הקישור של אתר האוניברסיטה אבל גם דרכם לא הצלחתי... עזרה, בבקשה... תודה.

stkachov

New member
איפה קבלת?

מה זה רק לי לא שולחים כלום מהאוניברסיטה

amitk80

New member
טוב אז ככה דרדסית

תכנסי ל webmail.haifa.ac.il אם אני לא טועה. אמור להיות שם קישור שמורה על אקטיבציה של החשבון (אל תשכחי לבחור בשרת study). את מכניסה שם משתמש וסיסמא כמו שנתנו לך וזה אמור בגדול לעבוד. את יכולה גם לנסות להתחבר עם זה למערכת. תבקשי שמישהו ישלח לך מייל לשם. אני עובד עם המייל של האוניברסיטה ואני חייב להגיד לך שהרבה מאד פעמים אי אפשר פשוט למשך מיילים דרך ה outlook (זה גם משהו אפשרי, תשלחי לי מסרון ואני אתן לך את ההגדרות המתאימות). שיהיה בהצלחה, עמית

ניסיתי

באתר של ה- webmail אבל הבעיה היא שהקישור לפתיחת חשבון חדש פשוט לא עובד \ לא תקין... ושאלה נוספת, איך אפשר להתחבר לאינטרנט דרך השרת של האוניברסיטה (אם מישהו יודע, כי ההוראות באתר פשוט לא ברורות... ואנשי התמיכה הטכנית לא בדיוק מקפצים משמחה כששואלים אותם משהו)?

pureK

New member
ליתר דיוק זה מופיע ב"פרטי חשבון בשרת סטודנטים

" אחרי שנכנסים ל"מידע ושירותים"

עינב 26

New member
דואר אלקטרוני דרך שרת האוניברסיטה

היי, את אמורה להכנס לסטודנטים - דואר אלקטרוני - להקיש שם משתמש וסיסמה והכי חשוב לבדוק שזה על study ולא על research. אם יש בעיה אפשר לקבל עזרה בקומה 500 בבניין הראשי ( באגף מחשבים)...

amitk80

New member
הכוונה היא

להורדת מיילים ישירות מהשרת למחשב או רק לראות את זה על הדפדפן? רותה לשלוח לי מסר אישי ואני אנסה לעזור לך?

תודה על העזרה + שאלה

לבסוף הסתדרתי. ובכל זאת יש לי שאלה נוספת - מה זה בדיוק "כרטיס מחולל ססמאות" והאם זאת הדרך היחידה להתקשרות מהבית???

amitk80

New member
כרטיס מחולל סיסמאות - הסבר

היי, כרטיס מחולל סיסמאות זהו כרטיס שניתן על ידי האוניברסיטה לסטודנטים ועולה משהו כמו 50 דולר או יותר אני לא סגור על המחיר. מה זה הכרטיס הזה? למעשה הוא נותן כמה דברים: 1. גישה למאגרי מידע שאת לא נגישה אליהם מהבית בכלל. רק אם תהיי באוניברסיטה תוכלי להשתמש במאגרים אלו מהמחשבים של האוניברסיטה ששם הגישה היא חופשית לגמרי. הכרטיס הזה יאפשר לך להכנס אל מאגרים השונים של האוניברסיטה מהבית. הכוונה במאגרים היא בעיקר בספריה 2. מעבר לכך, כאשר את באה עם המחשב הנייד לאוניברסיטה את יכולה לגלוש ברשת של האוניברסיטה שמשודרת בצורה אלחוטית לכל הקמפוס. משתמש שאין לו את כרטיס מחולל הסיסמאות לא יוכל לבדוק מיילים שלו (דרך שרת האוניברסיטה) בתוך האוניברסיטה אלא אם יהיה לו את הכרטיס שכן הוא מקנה גישה לשרת המייל. למה זה ככה? כאשר את שולחת מייל מהשרת של האוניברסיטה השרת דואר יוצא הוא השרת של ספק האינטרנט שלך (אל תשאלי אותי למה אני יודע שזה מפגר ואידיוטי). בכל אופן מי שמחובר לרשת האלחוטית עם כרטיס מחולל הסיסמאות יכול לבדוק גם מיילים משרת האוניברסיטה גם כשהוא בקמפוס ולא רק בבית. לשאלתך האם זאת דרך ההתקשרות היחידה מהבית אז התשובה היא לא. זה רק תוסף שמשלמים עליו כסף ואפשר להסתדר גם בלעדיו תאמיני לי. יש מספיק מחשבים באוניברסיטה בשביל לשלוף חומר אם צריך. אגב מאיזה חוג את? אני הייתי אולי חושב לחסוך את הכסף הזה לדברים שכן תצטרכי (למשל כרטיסי צילום) אני בכלל לא חושב שהאוניברסיטה צריכה לסחוט אותנו על שירותים שמגיעים לנו ועוד שירותי מחשוב גרועים? ? עזרתי דרדסית (שאת שמך האמיתי אני לא יודע). עמית

למעלה