שאלה טכנית.

RedNose

New member
שאלה טכנית.

אני נבחן משנה אינטרני (בעל תעודת בגרות מלאה מהתיכון) וסיימתי בשנה שעברה.
בחורף האחרון ניגשתי לשאלון 03804 במתמטיקה, ועתיד לגשת בשנית שוב במועד קיץ א' (ואולי מועד ב').
איזה ציון יילקח? הגבוה ביותר? או האחרון?
אשמח לשתובה חד-משמעית מהמבינים.
תודה ויום טוב.

תלמיד10

New member
תשובה

הציון המשוקלל הגבוה במקצוע מתמטיקה הוא שיקבע בפועל (אף שמבחינת משרד החינוך הציון האחרון בכל שאלון הוא הקובע).

כדי לקבל שקלול של הציון, עליך לפנות לבית הספר (או ישירות למשרד החינוך) ולקבל ספח של משרד החינוך ובו הציון המשוקלל הגבוה ביותר. השקלול יחושב לפי הציון האחרון בכל שאלון. לכן, אם תוציא ספח כעת, הציון הסופי יישמר ותוכל להציגו באוניברסיטאות, שכן הן מכבדות כל ספח ובוחרות את הציונים הגבוהים ביותר - אך מקבלות רק ציונים סופיים במקצוע ולא ציון בשאלון.

יצוין שאם תיגש לשני המועדים (מועד א' ומועד ב'), באותה שנה, באותה רמה ובאותו סמל שאלון - הגבוה מבין שניהם הוא שיקבע. ציוני שני המועדים יפורסמו באופן רשמי רק לאחר מועד ב', יחד עם כל יתר ציוני מועד קיץ - ציון מועד א' שיפורסם לפני מועד ב' הוא למתן מידע בלבד.

לסיכום, בקצרה, אם תבקש כעת שקלול של הציון הסופי (או שקיבלת כבר אחד), וגם אתה ניגש רק ל-804 ולא לשאלונים אחרים - אז הציון הגבוה יקבע בפועל.

הסבר נוסף:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Faq/Question.aspx?ForumId=1523&qId=21466

RedNose

New member
התסכלתי על מה שכתוב, וזה רק עושה את זה מסובך.

אני בעל 5 יח"ל מתמטיקה מהתיכון בציון של 72 סופי.
ניגשתי ל804 והוצאתי 93 (כאמור, בחורף האחרון).
אני עתיד לגשת ל-805 ול-804 שוב פעם.
אם אקבל ב-804 90, מה יילקח בחשבון?
האם תמיד הגבוה לוקח או לא?

תלמיד10

New member
הסבר נוסף

האוניברסיטאות לוקחות בחשבון את הציון הסופי (במקצוע) הגבוה ביותר שמובא לידיעתן. לכן, אם יש לך ספח ובו ציון סופי במקצוע מתמטיקה - תוכל להחשיבו באוניברסיטה, לא משנה במה תיבחן בעתיד. אך הציון הסופי עבור הספח מחושב על ידי משרד החינוך, שלוקח את הציונים האחרונים (בעת השקלול) מכל שאלון.

לשאלה הספציפית שלך: בהנחה שלא ניגשת ל-805, אין לך ציון סופי ב-4 יחידות מתמטיקה (יש לך, אגב, ציון סופי ב-3 יחידות מתמטיקה, שכן 804 שקול ל-3 יחידות). לא תוכל לשקלל את הציון הגבוה מבין שתי ההיבחנויות ב-804, והציון האחרון בשאלון זה הוא שיקבע את הציון הסופי החדש ב-4 יחידות לימוד, שתקבל לאחר מועד קיץ ומועד ב'. זאת, כי לא ניתן לשקלל את הציונים הגבוהים ממועדים שונים.

למעלה