משכנתאות
כוכבית יקרה, התגעגעתי אליך ... לא יצא לי לראות את ההודעה שלך כי בזמן האחרון אני פחות נמצא כאן בפורום . אני אשמח לקבל אותה שוב כאן בפורום או באימייל פרטי ... מסתבר שלפחות במקרה שלי המשכנתא לא מתבטלת אוטומטית אלא גוררת בחובה הרבה בירוקרטיה, מסמכים והוכחות ... מה שגורם לי למצבי רוח רעים מאד ... כל ההתעסקות הזו בניירת כדי להפיק "רווח" ממותה, כל ההוכחות השונות לפטירתה שמעלים ומציפים את הזכרונות ... אני משתדל לגמור עם זה כמה שיותר מהר אבל זה נגרר לי ואני דוחה את זה כל הזמן ... צו ירושה הוא מסמך המגדיר את יורשיו החוקיים של הנפטר במקרה והנפטר לא השאיר צוואה . הוא דרוש על מנת לקבל החזרים שונים (למשל החזר של שכר הלימוד שלה) ולסידורים מסויימים . עד כמה שאני יודע עיקר העניין בצן הירושה זו העובדה שאם בני הזוג נשואים פחות משלוש שנים ואין להם ילדים, ההורים של הנפטר זכאים לרבע מהדירה המשותפת .... נכנסתי פחות או יותר לשגרת עבודה , אבל זו אשליה בלבד ... אמנם אני מעביר כמעט עשר שעות ביום שם, וזה גורם לי להגיע הביתה עייף ולישון יחסית מסודר, אבל זה לא עוזר להקלת הכאב והגעגועים ... אחותי מנסה לשכנע אותי לעזוב את העבודה ולרדוף אחרי החלומות שלי (מה שאילנית טענה שצריך לעשות כל הזמן) אבל כרגע אין לי חשק לכלום, וגם עד שאסדר סופית את עניין המשכנתא אני לא יכול להרשות לעצמי ....