שאלה טכנית

שאלה טכנית

אני צריך להוציא צו ירושה .... מישהו יודע איך ואיפה עושים זאת ?

איש שלם, בדיוק הנושא החם אצלנו:

אז יש שתי אפשרויות: האחת דרך בין דין רבני והשניה דרך בתי המשפט. בתי המשפט רצוי שעורך דין יעשה את זה אבל לרוב הם לוקחים כאחוז וחצי + מערך הירושה.. הרבה כסף וסחבת זמן של שנה ומשהו לפחות (מנסיון). זה כמובן אם אין צוואה ואם יש תלוי אם היא מסובכת. בבית דין רבני זה עולה פחות. אתה צריך לברר לאן אתה שייך (אפשר דרך רבנות העיר שלך לברר), שם אתה לא חייב גם להגיד שיש צוואה, אם יש. למשל: אמא שלי נפטרה ואנחנו שלושה ילדים ואבא שלי שיבל"א. אנחנו ממילא לא רוצים כלום (על פי דין האב מקבל חצי והילדים מתחלקים בחצי), גם לו היתה צוואה וכו´. לכן אנחנו צריכים לכתוב מכתב ויתור לאבא ולהביא שני עדים שהכירו את אמא (לא מהמשפחה), להגיש תיק בבית דין ותוך חודשיים הדיין מגיע הביתה, שואל קצת שאלות הבהרה ובמקום נותן צו ירושה. גם הידע הזה הוא מנסיון של חבר קרוב שעשה את זה לא מזמן. שם היו שני אחים שהיה ברור בינהם איך יתחלק והם הביאו בפני הדיינים את הפרוט והם חתמו. הרבה כח חצי אורן, צריך לזה!

תודה על המידע

לצערי כבן זוגה , אני נאלץ להתעסק בהמוני בירוקרטיות ועניינים כאלו (משכנתא אוניברסיטה ביטוחים וכו´) וזה פשוט סוחט ממני את הכוחות הנפשיים אם למישהו יש טיפים נוספים או הצעות כלליות אשמח לשמוע

Star_Dust

New member
הדבר היחיד שגיליתי בינתיים...

הוא שכשעושים משכנתא מחוייבים לעשות גם ביטוח חיים. אז המשכנתא מתבטלת והם מחזירים לך את הכסף ששילמת לאחר מותה. ועוד דבר שגיליתי הוא שכדאי לטפל בכל השטויות הללו כמה שיותר מהר כדי להוריד לך את זה מהראש. שתי שאלות: 1. מה זה צו ירושה? 2. השארתי לך כאן הודעה לפני כמה ימים. האם ראית אותה? 3. ועוד משהו... איך בעבודה? אני.

משכנתאות

כוכבית יקרה, התגעגעתי אליך ... לא יצא לי לראות את ההודעה שלך כי בזמן האחרון אני פחות נמצא כאן בפורום . אני אשמח לקבל אותה שוב כאן בפורום או באימייל פרטי ... מסתבר שלפחות במקרה שלי המשכנתא לא מתבטלת אוטומטית אלא גוררת בחובה הרבה בירוקרטיה, מסמכים והוכחות ... מה שגורם לי למצבי רוח רעים מאד ... כל ההתעסקות הזו בניירת כדי להפיק "רווח" ממותה, כל ההוכחות השונות לפטירתה שמעלים ומציפים את הזכרונות ... אני משתדל לגמור עם זה כמה שיותר מהר אבל זה נגרר לי ואני דוחה את זה כל הזמן ... צו ירושה הוא מסמך המגדיר את יורשיו החוקיים של הנפטר במקרה והנפטר לא השאיר צוואה . הוא דרוש על מנת לקבל החזרים שונים (למשל החזר של שכר הלימוד שלה) ולסידורים מסויימים . עד כמה שאני יודע עיקר העניין בצן הירושה זו העובדה שאם בני הזוג נשואים פחות משלוש שנים ואין להם ילדים, ההורים של הנפטר זכאים לרבע מהדירה המשותפת .... נכנסתי פחות או יותר לשגרת עבודה , אבל זו אשליה בלבד ... אמנם אני מעביר כמעט עשר שעות ביום שם, וזה גורם לי להגיע הביתה עייף ולישון יחסית מסודר, אבל זה לא עוזר להקלת הכאב והגעגועים ... אחותי מנסה לשכנע אותי לעזוב את העבודה ולרדוף אחרי החלומות שלי (מה שאילנית טענה שצריך לעשות כל הזמן) אבל כרגע אין לי חשק לכלום, וגם עד שאסדר סופית את עניין המשכנתא אני לא יכול להרשות לעצמי ....

SD - השארתי לך מסר אישי ...

דרך מערכת המסרים של תפוז ... אני מקווה שקיבלת אותו

למעלה