שאלה טרם נענתה 9/6/10

שאיין2

New member
שאלה טרם נענתה 9/6/10

שלום, בתי בת 4.5 הקטנה ביותר בגן משולב. היא ילדה בישנית אך רגישה וחברותית. מס' שאלות: יש ילדה בגן שהיא מתלוננת שלעיתים מציקה לה או לא משתפת אותה במשחק כשהיא בחברת ילדה אחרת והיא כועסת, אך מבקשת ללכת לביתה או לשחק איתה.. וזה קצת מבלבל אותי איך אני לענות לה כשמצדאחד היא מתלוננת ומצד שני מבקשת את חברתה. דבר שני- היא מתלוננת למשל שחברה מרחה לה ריבה בשיער. התשובה שלי היתה- פעם אחת תעירי לה שתפסיק ואם עדיין לא מפסיקה תגידי לה שתעשי לה אותו הדבר- האם בסדר..? כמובן שאני אומרת לה לערב את הגננות- אבל התשובה שלה שהן עסוקות (בצהרון- 2 מטפלות -25 ילדים). ויותר מכל היא נפגעה שחברים אחרים צחקו על המעשה כשהיא מספרת כשאחרים צוחקים על ילדים היא מרחמת ומחבקת את זה שפגעו בו.......

יחסים הם סיפור מורכב ובהמשכים....

שלום רב, לשאלתך הראשונה: יחסים בין ילדים הם יחסים מורכבים. לא תמיד הם משקפים לנו את המציאות במלואה. אנחנו מטבענו, (לא באופן מודע) משלימים/משמיטים או מוסיפים מידע ומגיבים מתוך עולמנו הפנימי. משמעות הדבר שנדרשת מאיתנו צניעות ופתיחות. לכן, בנוגע לשאלה ראשונה, זה בסדר גמור שהילדה רוצה ללכת לחברה שאולי לעיתים גם מציקה לה ולעיתים גם כיף לה איתה. בנוגע לשאלה שניה : א. לא הייתי ממליצה לילדה לענות מטבע כנגד מטבע. אני מציעה לחשוב מה הילדה לומדת מההצעה? ב. המלצה: סמכי על הילדה. נסי למקד אותה בדברים טובים שקרו לה בגן. ג. למדי אותה איך לפתור קונפליקטים בדרכי נועם ושלום. בברכה, עינת

למעלה