שאלה - יוגה בהריון

ronat3

New member
שאלה - יוגה בהריון

אני מתרגלת יוגה באופן קבוע, לפי הספר של ריצ'ארד היטלמן, למי שמכיר. לשמחתי, גיליתי שאני בהריון, ורציתי לשאול את מורי היוגה, אם יש תנוחות מסוימות שרצוי להמנע מהן (כמובן, מלבד הקשבה לגוף, ומה שנוח לי לעשות). וגם, האם יש הבדל בין שלבי ההריון השונים? אני ממש בתחילת ההריון, והבטן שלי עוד לא יצאה החוצה. האם מותר לי לעשות את התנוחות המהופכות כל עוד וזה נוח לי? תודה לכל העונים.
 

סטיוויה

New member
הי רויטל

בשעה טובה. התשובה תהיה ארוכה. -תרגול באופן קבוע זה טוב.אבל תרגול רק לפי הנחיית ספר-פחות טוב.חשוב ללמוד יוגה ממורה בשר ודם שיכול להתבונן בך מתרגלת,להנחות ולתקן.על אחת כמה וכמה בהריון!תרגול יוגה בזמן ההריון תלוי מאד בנסיון הקודם של האישה.ובאיזו תדירות היא מתרגלת. -איסורים מוחלטים בהריון;כל האסנות על הבטן ועצירות נשימה.לאורך כל ההריון, להמנע מלחץ תוך בטני. כל זה בהנחה שהכל בסדר,שאין תופעות מיוחדות ושלחץ הדם בגדר הנורמלי. -עד שבוע 14 אפשר לתרגל "רגיל",ולהתייחס להגבלות הנ'ל.וכמובן לזכור שהעייפות גדולה ולא להגזים. שבוע 14-27 לתרגל בכיף ולשים לב לשינויים בגוף. שבועות 27-40 לתרגל מתוך דגש על האגן והכנה ללידה. זה היה ממש על רגל אחת ןרק כמידע כללי ביותר. ההמלצה הטובה ביותר שאוכל לתת לך היא להתחבר אל קבוצת תרגול להריוניות ולהנות מכל רגע.
 

ronat3

New member
ז"א שמותר לעשות את התנוחות המהופכות?

אם זה נוח לי, כמובן.
 

סטיוויה

New member
למיטב ידיעתי

אין בעיה לתרגל תנוחות הפוכות,בהנחה שאת יודעת כיצד לתרגלן נכון.ושוב,בהנחה שהכל תקין איתך.לכשהרחם תצמח ושיווי המשקל של הגוף ישתנה כתוצאה מכך,כדאי לתרגל ליד קיר או כיסא.אני ממליצה לא להמשיך עם תנחות הפוכות בשליש האחרון של ההריון.
 

לקשמי

New member
תנוחות הפוכות בהריון

עמידת ראש אסורה בזמן תרגול ההריון. יש נשים בהריון שמתרגלות עמידת כתפיים אך גם כאן, עם וריאציה מתאימה, בדרך כלל בעזרת קיר.
 

סטיוויה

New member
דווקא ע'פ הספרות של שיווננדה וסטיאננדה

מותר לתרגל עמידת ראש(במיוחד עד שליש אחרון ואז ממילא כבר לא רוצים.).שוב,רק למתרגלת מנוסה,שמתרגלת זמן רב.או למתרגלת בהנחיית מורה.
 

סטיוויה

New member
טוב "בשביל הכיף" אני מצרפת מאמר שלדעתי הוא

טוב וקל לקריאה(באנגלית). בארבעה ספרים שונים שלי וגם בקורס של שירלי בנטואיץ' לא עלה העניין של איסור על עמידת ראש למתרגלת מנוסה. אגב,האיסור היחידי הוודאי הוא דווקא בסוף ההריון כשראש התינוק מבוסס באגן.בהנחה שהעובר כבר במצג ראש ומבוסס היטב באגן,לא רצוי לתרגל תנוחות הפוכות ליותר מכמה נשימות.אם בכלל.ובהפוכה,אם יש מצג עכוז,תנוחות הפוכות יכולות לעודד היפוך עובר(ע'פ ג'אנט בלאסקס).לא חייבים תנוחה הפוכה קלאסית אלא מספיק שהאגן יהיה מעל הראש.
 

לקשמי

New member
אני מתבססת על מה שלמדתי בקורס מורים

בשיעור שהוקדש להוראת יוגה לנשים בהיריון, לא הייתה עמידת ראש. היה לנו מזל ואחת מהמורות שהנחו את השיעור, הייתה באמת בהריון. עמידת ראש היא לא עשתה אבל הדגימה וריאציה של עמידת כתפיים. (כאמור בעזרת קיר).
 

סטיוויה

New member
הי לקשמי,חשוב לי להבין

לא היתה עמידת ראש כי אסור, או שפשוט זה לא קיבל מקום משמעותי בשיעור?(נניח כי באמת יש אסנות שיותר כדאי להתמקד בהן בהריון וכד').נאמר במפורש שאסור? בספר שיווננדה יש כן התייחסות לשירשאסנה בהריון ואין איסור מיוחד.אפילו איינגר הפדאנט לא מציין דבר לגבי איסור על ביצוע שירשאסנה.ושוב,בתנאי שהמתרגלת יודעת מה היא עושה...
 

לקשמי

New member
עד כמה שזכור לי

אמרו שעמידת ראש לא עושים בזמן ההיריון. אני גם זוכרת שתורגלו באותו שיעור כל האסאנות האחרות (עם וואריאציות שמתאימות להריון) ולא זכור לי שהייתה התמקדות ספציפית על אסאנות מסויימות. (אולי על תרגילי גב מסויימים). בכל אופן מה שאני זוכרת בבירור זה שלא הייתה עמידת ראש אלא ישר מעבר לעמידת כתפיים.
 

סטיוויה

New member
מעניין

פעם ראשונה שאני שומעת על איסור(ועוד שיווננדי)לשירשאסנה בהריון.רשמח לשמוע עוד תובנות מיוגי בר.
 

יוגי בר

New member
על הריון יוגה מאמץ והעקרון שמאחורי התרגול

היי סטיוויה אז ככה: הנושא נדון לא פעם ואני מעלה מחדש תגובה שנתתי בזמנו לשאלה דומה הריון כל הריון הינו תהליך מאוד אישי ושונה מאשה לאשה. אבל, בואי נעמיד עקרונות מול הריון ודברים על דיוקם. 1. המאמץ בזמן התרגול ביוגה קלאסית המאמץ אסור לחלוטין. כי יוגה קלאסית היא אומנות האנטי מאמץ. נקודה. דמייני לעצמך שאת צריכה לעמוד 30 ד´ בעמידת ראש? האם תוכלי לעשות זאת במאמץ? תאמיני לי- זה בלתי אפשרי. כל הגוף והשרירים שלך יתחילו לרעוד מחמת המאמץ. ואני לא מדבר על דברים נוספים. זה חל גם על ביצוע פרנאיימות מסוימות. כי בזמן הביצוע את חייבת להיות רפויה לחלוטין. מכאן זה מתחיל.... 2. העקרון בזמן ההריון עכשיו, בהיריון וכיוון שאת לא לבד בתרגול, את מתרגלת בשניים. את חושבת וצריכה לחשוב כל הזמן עבור שניים או יותר, העקרון הזה- עקרון האנטי מאמץ, מתעצם על אחת כמה וכמה. ובנוסף עומדים כאן למבחן גם התנאים הבאים: כמה זמן מתרגלת ההריונית? באיזו תדירות? האם זהו הריון ראשון? 3. תנוחות הפוכות ברור שאסור לעשות. וגם לא נשימות מאמצות ואו בנדהות למינהן. ולמה? ראי כותרת למעלה. 4. מומלץ בהריון להתחיל לתרגל והתרגול חייב להיות תרגול שונה מהמקובל החל מהחודש הרביעי ( היקלטות. את ודאי מבינה מדוע) 5. תמיד תקשיבי לגופך. ודעי: עם כל סימן של כאב הגוף מאותת לך על בעיה. 6. לעולם, אבל לעולם, אל תעברי את גבול המאמץ והכאב. 7. עדיף ואף חשוב לבצע את התרגול בהנחייתה של מורה מוסמכת המיומנת בתרגול יוגה בזמן הריון. 8. דעי כי יוגה שלא מבצעים נכון או שומרים על הכללים הנכונים בזמן התרגול עלולה גם להזיק. להזיק מאוד. אוקצור. למה להסתכן . הריון קל ומוצלח. בברכה ואהבה יוגי בר
 

סטיוויה

New member
תודה ועוד...

אני לא בהריון, שלושה הספיקו לי תודה לאל,ולעת עתה. העיקרון של אי-מאמץ מובן לי ויחד עם זאת בהריון השלישי,למשל,מאד נהניתי לתרגל אסנות הפוכות.למיטב זכרוני תרגלתי אפילו מחרשה עד שבוע די מאוחר. אבל אני דוגמא לאישה שמתרגלת כבר ככה וככה שנים וקשובה לגוף בהריון.וגם,תרגלתי יחד עם מורה.ובאמת,כשהרגשתי שזה לא נכון-הפסקתי עם ההפוכות.מצד שני,היתה לי לידה חלומית ונולדה לי ילדה חלומית לא פחות.ככה שמבחינת החוויה שלי-תרגול "ההפוכות" היה מבורך.ולכן אני לא לגמרי מקבלת את ההנחיה החד משמעית שאסור לתרגל תנוחות הפוכות בהריון.זה מחזיר אותי לסעיף 2 בתשובה שלך.למה ברור שאסור לעשות?אני לא שואלת מתוך רצון להתנצח אלא מתוך רצון להבין וללמוד.האם למתרגלת שיכולה ורוצה נניח לעלות לשירשאסנה לעשר נשימות,אפילו לחמש-למה אסור?או לעמידת כתפיים? שבת שלום.
 

יוגי בר

New member
מותר או אסור?

היי סטיוויה אז ככה: את מחזקת בתגובתך את תשובתי. אלא מה? במקום השאלה: מותר או אסור? את מציבה את השאלה: לעשות או לא לעשות? ומחליטה: לעשות. ואכן עשית. ובהריון השלישי הגדלת לעשות הפוכות. אבל זו את. וזו ההחלטה האישית שלך. כעת, בואי נבחן ביחד את המשמעות ומה זה אומר: ונתחיל בהשפעות התרגול היוגה (התרגול)גורמת לשינויים בשלד, במערכות הכליות, הכבד, הלב והריאות ובתפקודים הנוירולוגים על ידי שימוש במנגנונים שונים. זהו מדע מדויק והתרגול (של האסנות) חייב להיות על כן לפי סדר מסוים. משפט זה מבהיר לך את העוצמה האדירה של התרגול היוגי. כי כשם זה יכול להתממש זה יכול גם להתחרבש. (מניסיוני האישי) ולכן, כמשנה זהירות כדאי לקחת תמיד מקדמ/י בטחון. זו הסיבה שמי שסובל מכאבי גב או מחלה (טפו טפו טפו) נמצא בתהליך שמחייב אותו ואך ורק לטובתו האישית לא לעשות אסנות אלו או אחרות או לעשותן בצורה מסויימת עם עזריםלעכשיו. עד שיחלים. בהריון- כל הריון הוא תהליך זמני שמחייב את האישה לקחת פסק זמן מאסנות מסוימות. (מקדם בטחון) אך ורק לביטחונה ולביטחון פרי בטנה. יוגה יכול לעשות כל אחד. צעיר- מבוגר- בריא או חולה. אבל לא כל אחד יכול לעשות את התרגול כמו האחר. בריא יעשה תרגול של בריא. חולה ינקוט בתרגול אחר. והריונית תעשה תרגול של הריונית. וזה בקיצור כל הסיפור על רגל אחת. ועכשיו יאללה ליוגה. שבת שלום. בברכה ואהבה יוגי בר
 

סטיוויה

New member
הריון הוא לא מחלה

ולפי מה שאני למדתי בקורס ממוקד על יוגה בהריון לא חל איסור על תרגול שירשאסנה בהריון,כל זמן שהאישה בריאה ולא סובלת מ"תופעות לוואי" של הריון.וכמובן,מרגישה מסוגלת ורוצה לעלות לעמידת ראש.ולכן סקרנותי התעוררה כשנאמר כאן שאסור,חד וחלק,לתרגל שירשאסנה בהריון.בספרים של שיווננדה,סטיאננדה(במיוחד בספר שמוקדש לתרגול נשי),איינגר ורמהקרישננדה אין איסור על שירשאסנה בהריון.ככה שכמדריכה של הריוניות אני אמשיך לאפשר למי שרוצה,לעלות בכיף,יחד עם העובר/ית לעמידת ראש
 

מודיטה

New member
יוגה לנשים בהריון

שלום לך ומזל טוב, שמי נעמה ואני מורה ליוגה, כמה דברים שחשוב שתדעי: 1. העדיפות לתירגול יוגה בזמן ההריון היא בליווי מורה (ישנם מורים מצויינים בדיאדה). 2. חשוב שהתירגול ייתבצע בעזרת עזרים מסוגים שונים (כריות, חגורות, בולסטרים ועוד). 3. עד סוף החודש השלישי הימנעי מתנוחות הפוכות וכפיפות קדימה. בברכת אור ואהבה, נעמה
 
יש הרבה דברים שאסור לעשות

המלצתי היא להתייעץ עם מורה ליוגה להריון ולא להסתפק במידע באינטרנט.
 
למעלה