שאלה - יוגה כטיפול בכאבים בגב תחתון?

pistolp

New member
שאלה - יוגה כטיפול בכאבים בגב תחתון?

האם יוגה יכולה לעזור בטיפול בכאבים בגב תחתון הנובעים מפריצת דיסק או עקמת למשל? אחרי כמה זמן (חודשים, חצי שנה, שנה) מתחילים להרגיש הבדל? אם תשותכם חיובית, אולי מישהו מכיר חוג יוגה בבאר שבע (אני מתחיל ללמוד שם השנה, וכמו שניחשתם סובל מכאבים בגם תחתון
תודה

יוגה יכולה לעזור ויכולה גם להזיק..

הכל תלוי במקצועיות המורה למי שסובל מכאבים בגב תחתון יש תרגילים שעליו לבצע בזהירות רבה או לא לבצע בכלל, זה יקבע יחד עם המורה לאחר שיתרשם מהמקרה הספציפי של התלמיד לגופו... יש תרגילים שכן מועילים וקשורים בלימוד יציבה נכונה והחזקת גוף תוך כדי תנועה, השיפור יגיע אם התרגול יעשה בהדרגה ובזהירות. לגבי כמה זמן זה יקח, זה עניין אינדיבידואלי שתלוי בחומרת הפגיעה, באיזור שלה, ומצב גופני כללי של המתרגל. אין "כללים" מראש.. אבל בעקרון זה לא שיפור אינסטנט. יכול לקחת כמה שבועות או כמה חודשים.. תלוי בנסיבות המקרה

יוגה במקום רציני לא יכולה להזיק

כל עוד המורה רציני ומקצועי ויודע לשמור על כמה כללי מפתח בתרגול ולתקן את התלמיד כשהוא מתרגל בצורה לא נכונה, היוגה יכולה רק לעזור, ומאד

יוגי בר

New member
כן

היי pistolp אז ככה: יוגה אכן עוזרת לבעיות אלו(מניסיון אישי) אבל כאן נדרש מורה מקצועי היכול לאבחן את המצב ולהציע מערך תרגול פרטני. במיוחד בשבילך. ז"א אתה נדרש למורה אישי וטיפול אישי. רק לאחר מכן, תוכל להתחיל לתרגל עם קבוצה. יש בבאר שבע באוניברסיטה חוג יוגה מצויין אני מקווה שהמורה שמלמדת עדיין שם. שמה: אנאבל תגיע - תשאל. בברכה ואהבה יוגי בר

סטיוויה

New member
המלצה על מורה

אוהד רייס מלמד בשיטת איינגר בבאר שבע ויש לו ידע ונסיון בבעיות שציינת.בהצלחה.

0 אור 0

New member
תשובות

יוגה בהחלט יכולה לעזור - אם כי כפי שאמרו מעלי, היא יכולה גם להזיק אם עושים תנועות שאינן מותאמות ליכולת האישית, בפרט לא הייתי ממליצה על השיטות הדינמיות יותר שכוללות קפיצות מתנוחה לתנוחה. בבאר שבע כדאי לך לפנות בית הספר תרשיש במכללת קיי - יש להם חוג יוגה משולב עם צ'י קונג - לא הצלחתי להגיע לשיעורים אבל דיברתי עם כמה וכמה תלמידים שכולם מהללים את המורה ואת הפלאים שעשתה לגבם, אופציה נוספת באותו מקום זה פלדנקרייז - אם הגב במצב קשה אולי כדאי להתחיל דוקא שם ורק אחרי למידת הבסיס של התנועה להמשיך ליוגה

למעלה