שאלה - יומיים לאחר הניתוח

מימי1226

New member
יש מצב שהוועדה הבריאטרית לא מאשרת?!!

חברים, אופירה, קובי, כול מי שיכול לעזור.
יש מצב שהוועדה הבריאטרית לא מאשרת?!

היום בשעה טובה קיבלת אישור של הכללית לעשות את הניתוח קיצור קיבה באמצעות טבעת.
ה- BMIשלי כמעט 38 ויש לי בעיות אורטופדיות, מיותר לציין שהגעתי לוועדה המחוזית לאחר שני ערעורים לסירוב.
אבל...יש אישור, ואני ממשיכה בתהליך.
בסוף החודש יש לי וועדה בריאטרית, וחשוב לי לדעת: האם יש מצב שהוועדה לא מאשרת למרות שקיבלתי אישור מהקופה?
מהו התהליך של הוועדה? האם יש ערעורים? הלא זה ברור שהמשקל שלי יחסית נמוך וברור לגמרי שיש לי בעיה רפואית נלווית.

אשמח לקבל מידע באילו מקרים הוועדה לא מאשרת,
וטיפים לכל מקרה.

תודה

מימי1226

New member
חזרתי לעדכן-מתחילת התהליך ועד הניתוח, כל השלב

שלום חברים,
התהליך שעשיתי עד הניתוח.
הכל התחיל בהמלצה של רופא אורטופד שטען שבקצב הזה עם עודף משקל צריכים להחליף מפרקי ברכיים,
ניתוח שלא מומלץ בגילי אך נדרש. ממליץ להורדה דרסטית במשקל גם אם צריך לבצע התערבות כירורגית,
כלומר ממליץ על קיצור קיבה כטיפול מונע שחיקת סחוסים מואצת וכאבי גב.
לאחר המלצת האורטופד התייעצתי עם רופא המשפחה, רופא המשפחה לא המליץ ואמר שמיותר, ונתן הפניה לדיאטנית. דרשתי מימנו שיביא הפניות לבדיקות
על פי רשימה שקיבלתי מד"ר אבינוח, ורשימה של בדיקות שמופיעות באינטרנט.
במסגרת בדיקות מקיפות שעשיתי בלי שום קשר לניתוח,התייעצתי עם מגוון רופאים: אורטופדים, כירוררג, רופא גסטרו ורופא אורולוג, ורופא נשים. כולם
ממש כולם המליצו לי לעבור ניתוח קיצור קיבה וכל רופא הסביר לי מה זה יכול להועיל ולשפר במצב בריאותי הכללי, פחות נפיחות ברגליים, יכול להיות שיעלם
הלחץ להטלת שתן באופן תכוף, יעצו לי לא להקשיב לרופא המשפחה, הוא לא קובע, להעביר את ההמלצות של הרופא האורטופד ופשוט לדרוש את הניתוח.
כך עשיתי.
BMI 37
תחילה קופ"ח הכללית לא אישרה, והעבירה לוועדת המחוז שאף היא לא אישרה, הסיבה BMI נמוך ואין מחלה, בעיות אורטופדיות לא נכללות.
הגשתי מכתב בקשה אישי מפורט על מצבי הפיזי, וביקשתי תשובה מנומקת בכתב שבה הם מסבירים שהמחלה הנלווית שלי לא מאפשרת אישור, לא קיבלתי תשובה מנומקת.
הגשתי ערעור עם המלצות נוספות ומפורטות מרופא אורטופד ומכתב בקשה נוסף ודרישה למכתב תשובה מנומק.
לאחר כל ההתעקשות, הקופה אישרה לאחר הערעור, והוזמנה טבעת.
נדרשתי להביא שני ערבים לחתימה על לקיחת הטבעת (לדבריהם הטבעת שווה 10,000 ש"ח וחתימת הערבים באה להבטיח שלא יעשה שימוש אחר בטבעת, כמו למכור אותה).
הוועדה הבריאטרית - אנשים נחמדים, מבינים ואחלו לי בהצלחה בדרך החדשה.

זהו...מחר בבוקר הניתוח...מקווה שייסתיים בהצלחה בע"ה.
לילה טוב...קצת במתח. קצת הרבה...

מימי1226

New member
שאלה ועדכון - יום לאחר הניתוח

שבת שלום לחברי המנוסים
עשיתי את הטבעת אצל ד"ר אבינוח אתמול יום שישי בשעה 11.
יכולתי להישאר למשך הלילה אך העדפתי לחזור הביתה.
בבית החולים שתיתי מים וכוס תה, נאמר לי שאני יכולה לשתות כל משקה חם וקר.
על פי מה שקראתי פה בפורום במהלך השלושה חודשים האחרונים, יש חילוקי דעות לשתיה מוגזת.
טוב אין לי בעיה עם זה יכולה לא לשתות. בסך הכול מרגישה טוב למעט הכאבים ותחושות בבתן העליונה,
שותה מידי ארבע שעות ויותר אופטלגין. כארוחת ערב שתיתי כוס מרק צח של עוף אמיתי שהוכן בבית.

השאלה שלי- שתיתי נס קפה כפי שאני רגילה עם חלב בכוס גדולה רבע כוס חלב והשאר מים, כבר אתמול בערב, וגם היום בבוקר.
העוזרת של ד"ר אבינוח אמרה שאפשר לשתות נס קפה על בסיס מים עם תוספת מעט חלב. אבל...על פי ההנחיות של הוועדה הבריאטרית כתוב שאסור בשבוע הראשון.

השאלה שלי האם הנס קפה מוקדם מידי?
תודה ושבת שלום

אופירA

New member
מנהל
לא שמעתי על קבלת אישור מהקופה לפני וועדה

זה משהו חדש, חדיש ומחודש, וכאשר זה מבית היוצר של הכללית - הכל אפשרי.

לא סביר שהוועדה לא תאשר ניתוח, אם הקופה מאשרת.
מה שכן - אם בדיקת הפסיכולוג/כיאטר של הוועדה תגלה שאת במצב פסיכוטי וללא התמצאות במציאות - זה מצב שיתכן שהוועדה תסרב לניתוח.
או אם הדיאטנית תגלה שמעולם לא עשית דיאטה, אין לך מושג מה המילה הזו אומרת, ואת נוהגת לאכול ערמות של חבילות שוקולד כהרגל קבוע - גם זו סיבה לסירוב של הוועדה לניתוח.

אבל כיוון ששני מצבים אלו וודאי אינם מתקיימים בך, אז אין סיבה שהוועדה לא תאשר ניתוח.
הוועדה בודקת התאמת המועמד לניתוח מבחינה רפואית ומבחינה סוציולוגית, ולא אחראית על תקצוב הניתוח.

אבל אני לא מבינה איזה אישור נותנת הקופה לניתוח, כאשר טרם עברת וועדה. מאיפה הקופה יודעת מה מצבך הנפשי? מאיפה היא יודעת אם בכלל עשית דיאטה כל שהי עד היום?

קוביd1

New member
שלום מימי 1226

ראשית הרשי לי לאחל לך הצלחה בניתוח .בעזרת השם הכל יעבור בשלום. ותצאי לדרך חדשה של ירידה במשקל שישפיע על החיים שלך לטובה.
זה שאת במתח זה דבר טיבעי ,אם זה לא היה קורה הייתי מודאג.
קראתי את הסיפור שלך כל הכבוד על ההתעקשות שלך לעבור את הניתוח אפילו שהBMI לך 37 ,טוב שלא ויתרת להם .
את בגיל 53 גם אני עברתי את הניתוח בגיל 51 לפני 13 שנה .
עודף המשקל גורם לשחיקת הברכיים ,עודף המשקל גורם למחלות שונות ומשונות ,ועדיף שבזכות הירידה במשקל תמנעי את כל הבלגנים האלה.
מאחל לך הרבה בריאות כמובן אשמח מאוד לשמוע ממך איך עבר הניתוח ,אל תשכחי באם יש לך כאבים לקחת אופטלגין נוזלי או במקרה הצורך משהו יותר חזק ,חבל סתם לסבול מכאב ,במידה ויהיה לך. ,בדרך כלל המנותחים של יום שישי של ד"ר אבינוח משתחררים באותו יום.
בהצלחה!!!!

קובי

קוביd1

New member
שלום מימי 1226

שמח שאת מעדכנת אחרי הניתוח את רואה שהשד לא נורא ,אני שמח שהכל עבר בשלום ,כאבים אחרי ניתוח דבר נורמלי ,כאבים שנגרמים גם בגלל הגזים שנפלטים ,הגזים שמוכנסים לחלל הבטן בזמן הניתוח להפרדת האיברים הפנימיים ,יכול להיות שתרגישי גם כאבים באזור השכמות בגלל זה .
כמובן אופטלגין לא כדאי לסבול, הימים הראשונים קצת מבאסים גם בגלל הסיכות הלא נוחות ,אבל שתראי ירידה במשקל תשכחי מהכל.
מה מותר לאכול בימים הראשונים העתקתי מהפורום של אופירה "בשבוע הראשון לאחר הניתוח, ההוראה הרפואית היא צריכת נוזלים בלבד. כאשר ביומיים הראשונים הנוזלים צלולים בלבד (תה, מים, מרק צח מסונן, מיץ פירות מסונן, קרטיב, ג'לי), ובימים הבאים מצטרפים משקאות חלב (נס קפה, חלב, שוקו, מוקה, רוויון), ובהמשך גם מעדנים חלקים, לבן, יוגורט." אז אני מציע פחות חלב בקפה שיהיה על בסיס מים ,בתוספת טיפה חלב בשביל הטעם.
מוגזים יש רופאים ששוללים בכלל שתית מוגזים כל הזמן ,ד"ר אבינוח יותר ליברלי בנושא הזה כמו בנושאים אחרים ומתיר שתיית מוגזים ,בל בטח ובטח שלא בתקופה הקרובה.
הרבה בריאות החלמה קלה ואנחנו פה לכל שאלה .

קובי

עדי1751

New member
שאלה למימי

מימי שלום
קודם המון בהצלחה. אני לפני הטבעת ורועדת מפחד בעיקר מההרדמה וההתאוששות. אשמח מאד אם תוכלי לפרט כמה שיותר על הניתוח ההרדמה ההתאוששות הכאבים וכל מה שמסביב.
והעיקר-האם יש מקום לפחד ומה הכי מפחיד ולא נעים.
תודה מראש ושוב המון הצלחה
עדי

מימי1226

New member
תשובה לעדי1751

אני הלכתי לניתוח בהרגשה יחסית טובה,
יש לי חברה קרובה שעשתה לפני חמש שנים וקיבלתי מימנה
הסבר שהעניין לא כל כך נורא, לכן הייתי יחסית רגועה.

יום לפני התחלתי להיות במתח...נעזרתי הרבה בפורום ובמה שכתוב,
ההמלצות על ד"ר אבינוח שנכתבות פה הספיקו כדי שארגיש בטוחה, אולם בכל זאת יש פחד וקצת מתח ואין ברירה צריך לעבור את זה .
יש דברים שחייבים לקחת סיכון כדי לקבל סיכוי טוב יותר.

ד"ר אבינוח הצטרף למרדים ודאג לדבר איתי ואפילו להתבדח, הצוות היה מאוד נחמד ומסביר לפני כל פעולה מה הולכים לעשות.
זו ההרדמה הראשונה שלי בחיים לא ידעתי למה לצפות, זה לא כאב, אבל תחושה מוזרה שאני נעלמת. התעוררתי חשבתי שזה היה דקה עד חמש דקות.
התברר שעברו כארבעים חמישים דקות.
הזריקו לי משכך כאבים והעבירו אותי למחלקה, לאחר שקית אינפוזיה, שתיתי מים, כוס תה, כמובן לאט לאט... עוד שקית אינפוזיה והלכתי הבייתה.

לניתוח נכנסתי ב-11 הביתה יצאת בסביבות 16.30.

מרגע שהגעתי הביתה הקפדתי לקחת אופטלגין נוזלי מידי פעם ע"פ הרשום בהוראות כל 6 שעות בערך, יש כאבים אך זה נסבל.

מידי פעם יש תחושה של גזים או גרפסים פנימיים שעולים עד הגרון, מקווה שזה יעבור בהקדם.
קיבלתי מהרופא חמישה ימים לנוח...נראה לי שכבר מחר או בעוד יומיים אצא מהבית.

את התפרים צריכה להוריד בין 3 עד 5 ימים.

שיהיה לך בהצלחה.

אופירA

New member
מנהל
מימי, יופי שאת שואלת!

הנס קפה במקום, תשתי ותהיי רגועה.
תעזבי את השטויות שכתבה הוועדה הבריאטרית. הוועדה הבריאטרית מתייחסת לכל הניתוחים כאל מקשה אחת, כאשר זה ממש לא אותו דבר. טבעת זה לא שרוול!
אין חיה כזו שאסור למנותח טבעת לשתות חלב בשבוע הראשון. שטות גמורה וחסרת אחריות. חסרת אחריות - כי בונים איזה תפריט ש"מתאים לכולם", בחוסר אחריות מוחלט על הכוחות של האנשים. סתם לייאש אותם! מנותח טבעת יכול להיות חזק כמו שור אחרי יומיים, ורעב כמו דוב לאחר שנת החורף, ואומרים לו שבוע לא לשתות אפילו חלב?

באתר טבעת תקראי את התזונה הכי נכונה אחרי ניתוח טבעת, שהורכבה ע"י דיאטניות בריאטריות בצורה מחושבת, וגם הומלצה ע"י חיה שווייגר הדיאטנית הבריאטרית המאוד וותיקה ומאוד הגיונית שייעצה זמן רב בפורום זה (ועדיין מוכנה לייעץ), וגם משלבת את ההמלצות של ד"ר אבינוח, כולל זהירות נדרשת מניסיון רב שנצבר אצל מנותחי טבעת.

אם את מרגישה טוב, אז ביומיים הראשונים כל משקה, כולל נס קפה של רבע חלב. ביומיים הבאים אפשר גם משקאות חלב - רוויון, יוגורט דליל, חלב מלא, שוקו, משקה פרילי (בלי חתיכות פרי) וכמובן המשקאות שללא חלב, מיצים מסוננים (לסנן, להיזהר מאוד מטיפת פרי לא סחוט). אפשר גם מעדני חלב חלקים ניגרים.
אם את יכולה להמשיך כך עוד יומיים - יופי. אם לא, כי את רעבה בטירוף ומרגישה טוב - אז ביום החמישי אפשר להתחיל כבר את השבוע השני - כלכלה רכה (פירוט באתר טבעת).

גם ההיפך נכון - מי שלא מרגיש טוב, שיאריך את שבוע הנוזלים לשבועיים. מי שמרגיש רע ביום הראשון של הכלכלה הרכה, שיחזור לכלכלת נוזלים. יש כאלו שצריכים הארכה, הגם שזה נדיר מאוד. בכל אופן, עם הזמן זה מסתדר לכולם.

שתיה מוגזת - כדאי לא לקחת את הסיכון, אם אין לך בעיה להימנע מזה או להפחית מאוד.

בהצלחה!

אופירA

New member
מנהל
|שרשור קודם

טליוגם

New member
בהצלחה בדרך החדשה:)

החלמה מהירה ותחילתה של שגרה שונה מפתיעה ומיוחדת במינה:) ב ה צ ל ח ה לגבי הנס קפה כבר ענו לך שמותר ולגבי המוגזים מאחר ויש מנתחים שממליצים להמנע וחלקם לא מתייחסים לנושא אני בחרתי להמנע כמה שנחתן משמע שלפעמים לפעמים ! אני מרשה לעצמי כוס מוגז ונהנית ממנה אך בהחלט מדי פעם!

אופירA

New member
מנהל
מימי, החלמה מהירה בקרוב!

תעדכני כל דבר ותשאלי כל שאלה. אל תסמכי על "ההדרכה של ד"ר אבינוח ורופאיו או צוות ביה"ח" (ובוודאי לא של "אנשים שנותחו"). המרכאות לא במקרה...
תשאלי אותנו כל דבר, שנספר לך מה אומר הניסיון של מעל 15 שנה. בכל מקרה את מחליטה לאיזו עצה את שומעת. אז כדאי לשמוע את כל הדעות והידיעות, שתהיה לך אפשרות להחליט.

לגבי קופ"ח כללית - אני שומעת מכל מיני מנותחים שהיא מנסה להתחמק, אבל הם טועים טעות גמורה בטענה שבעיות אורטופדיות מהסוג שתיארת - סחוסים שחוקים במפרקים שמצריכים החלפת מפרקים בניתוח, וגם כאבי גב - אינם מחלה נלווית לניתוח.
מן הסתם שטענה זו נטענה כיוון שלא קיבלו מכתב מספיק מפורט מהאורטופד על הבעיה הבריאותית, רק המלצה בעלמא עם איזה פירוט כללי של הבעיה.

לכן חשוב מאוד הערעור, חשוב מאוד להשיג כמה שיותר מכתבים מפורטים מהרופאים המקצועיים (צריך להסביר להם בדיוק מה רוצים שיכתבו - כלומר צריך תקשורת טובה ובונה איתם), צריך לצרף גם מסמכים על מחלות לא נחשבות, אבל הצירוף יכול להשפיע (נניח טרום סכרת, או רקע של משפחה עם סכרת וכד').
וכמובן מאוד מאוד חשובה הדרישה שלך לנימוק על הדחייה. כי עובדה - הדחייה לא היתה מוצדקת.

אז המון הצלחה שוב, והחלמה מהירה.

קוביd1

New member
ועדה

אני מקווה שהוועדה תאשר לך הניתוח ,את בטוחה שיש לך בעיה רפואית .תצטרכי לשכע את הוועדה בהבאת מסמכים מהרופאים המתאימים.
אשמח לשמוע ממך מה קרה בוועדה
בהצלחה!!!

קובי

מימי1226

New member
ועדה

לצערי אני בטוחה שיש בעיה רפואית, גם המטפלים המקצועיים חושבים כך.
מצורפת חוות דעת של שני רופאים אורתופדיים שממליצים על ניתוח בריאטרי כאמצעי להורדה במשקל, על מנת למנוע שחיקה מואצת בברכיים, ולהקל על הנזק שכבר יש. כל טיפול אורתופדי אחר קשה מורכב ויקר.

אני מקווה שהוועדה לא תקשה.

אמשיך לעדכן

מימי1226

New member
לא שמעתי על קבלת אישור מהקופה לפני וועדה

קופת חולים כללית אישרה לי לעבור את הניתוח למרות שה-BMI שלי נמוך, ובגלל, שמלווה במחלה רפואית.
בתחילה לא אישרו ואמרו שזה לא בסל הבריאות,הנושא עבר לבדיקת וועדה מחוזית ששללה את הניתוח במקרה שלי. לאחר שהגשתי ערעור ומכתב מפורט יותר מהרופא המקצועי שמטפל במחלה הנלווית, קיבלתי הסכמה לניתוח, שזה אומר, שהם מסכימים מאשרים ניתוח בסיבות הללו, ולכן הם מסבסדים את הטבעת והניתוח. את הניתוח אני עושה דרך המושלם אצל ד"ר אבנוח.
אם הם לא היו מאשרים, גם המושלם לא היו מאשרים.

עכשיו כשהטבעת בהזמנה, ויש את כל הבדיקות, כולל: המלצת דיאטנית, ופסיכיאטר. אני מוזמנת לוועדה הבריאטרית.
השאלה שלי (נראה לי שקיבלתי מאופיר את התשובה) האם הוועדה הבריאטרית מסתמכת על המלצת קופת חולים במקרה של
BMI נמוך? האם היא מקשה או שהמלצת קופת החולים מזרזת אותה באישור?

תודה ושבת שלום

אופירA

New member
מנהל
לא ברור לי איך פנית לקופ"ח לאישור

לפני שעברת וועדה בריאטרית?
למה הוועדה הבריאטרית רק עכשיו, אחרי כל הערעורים לקופ"ח?

אני לא מכירה שום נוהל שבו הפציינט מבקש אישור מהקופה בלי שעבר וועדה בריאטרית ועשה את כל הבדיקות לפני הוועדה.
לא שמעתי על אף מקרה כזה.
אז איך אפשר להגיד לך איך יתנהגו בוועדה לאחר האישור מקופ"ח?

קוביd1

New member
BMI 38

בתוספת מחלות נילוות מספיקות לאישור הניתוח .טוב שיש לך אישורים מרופא אורטופד
בהצלחה

קובי

למעלה