שאלה ייחודית ומשונה

שאלה ייחודית ומשונה ../images/Emo13.gif

לא שיקרתי בכותרת, אבל זה בטוח גרם לכם להיכנס. בכל מקרה, אני בן 22 ולקראת שחרור בעוד כמה חודשים. בשנה הבאה אתחיל כבר ללמוד באוניברסיטה. אני שוקל (די ברצינות) לעשות קורס ברמנים. הסיבות שאני רוצה לעשות את זה הן: 1. כל התחום של האלכוהול והבנה בו מאוד מסקרנים אותי ברמה האישית, ואף פעם לא הבנתי בזה כמעט כלום. 2. הקורס עצמו נראה לי כמו חוויה די כיפית. 3. אני פונה לכיוונים מאוד מאוד ריאליים ומחקריים בלימודים וגם בעבודה אח"כ, ובא לי להתנסות גם במשהו שהוא לא הזירה הטבעית שלי. 4. המקצוע נראה לי כיפי - בסופו של דבר, לעמוד מול בר (בר-מסעדה, פאב, מה שזה לא יהיה) ולהכין משקאות נשמע לי ממש מהנה (כמובן שיש גם זמנים לא טובים) - לא יודע אם זה נשמע הגיוני, אבל ככה זה נשמע לי. הכנסה לא רעה, ועבודה בלילה. אבל, והנה הקטע של השאלה המוזרה - אני לא אוהב אלכוהול. בכלל. כמובן שהשתכרתי כמה פעמים בעבר, ואפילו גיליתי שיש לי קיבולת מאוד טובה (אני מתמודד לא רע עם כמויות היסטריות של אלכוהול), אבל אני באמת לא נהנה או אוהב לשתות את זה. הצבעים, הריחות, היופי שבהכנה נראים לי אדירים אבל אני פשוט נדחה מבחינת הטעם מכל מה שנגעה בו טיפת אלכוהול. תמיד הייתי אומר שכל הקוקטיילים והמשקאות היפים האלו היו הרבה יותר טעימים לולא הטיפה המרה
(דברי כפירה בפורום הזה...) עכשיו, לא הצגתי כדי שתיישבו את הבעייתיות שבעניין, אלא לשאול: מקריאה בפורום ראיתי את החשיבות של הטעימה, של ההתנסות האישית בשתיית אלכוהול, וכו' וכו'. אם אין לי את זה, בכלל, זה באמת פוגם כל כך ביכולת שלי להיות ברמן טוב ולהינות מהעבודה הזו? לדעתכם כמובן. תודה! אמיר.
 

nunimon

New member
זו לדעתך שאלה יחודית...? ../images/Emo12.gif

בוא נגיד שאם היית שואל אם אפשר לעשות קוקטייל חלבי על בסיס שמנת, ביום קיץ שרבי על הים בטמפרטורת החדר - זה משונה...
האני מאמין שלי שחייבים לאהוב משהו בשביל לעשות אותו הכי טוב. כמו שנגיד מישהו שיש לו מחלת ים, סביר להניח שהוא לא ירצה לעבוד כמלח על ספינה. לכן אם אני מבין נכון מההודעה שלך - אתה ממש נגעל מתערובות האלכוהול, וזה נראה לי קצת פיספוס - אבל זה לא מחייב. בסופו של יום אנחנו עושים מה שעושה לנו כיף, ואם אתה אוהב את זה - לך על זה בלי שום פחד, רק קח בחשבון את החסרונות: 1. לא תוכל לטעום מה שאתה מכין, ולדעת אם זה טוב או לא 2. לא תוכל להיות יצירתי יותר מדי, אלא רק מתכונים סטנדרטיים 3. כשלקוח יתלונן על משקה שלא לטעמו, לא תוכל לשפוט, או לתת חוות טעת. 4. הרבה משיחות ה"סמול טוק" על הבר, זה על משקה כזה או אחר, וההבדל בין אחד למישנהו. בהעדר הכרות עם המשקאות - זה יחסר לך. 5. ביינות בברים שתעבוד, לא תוכל לזהות יין לא טרי, ויתכן שבגלל זה לא תגיע לעבוד במקומות שאין בהם "סומליה" ("יינן מקצועי") מה שאני מנסה להגיד, שיהיה לך את התאוריה אולי בצורה מצויינת, אבל במעשי אתה קצת תפספס. על אף האמור למעלה - אם אתה אוהב את זה, לך על זה. אלכוהול הוא דבר נרכש, ויש הרבה משקאות שמתרגלים אליהם, הרבה לפני שאוהבים אותם. אם תכנס לבר שיהיו בו חבר'ה טובים, יש מצב סביר שבמסגרת החברותא, והבילויים - הם ימשכו אותך לשתות נכון (ואולי גם קצת יותר מדי...
) ועל ציר זמן אולי תראה שאתה מתחיל לאהוב את זה ... .מי יודע. לכן אל תהסס בתנאי שאתה ממש ממש אוהב את זה, ומודע לחסרונות שהעלתי . בהצלחה, אורי
 
אני חושב שיש בעתיות רצינית

שאלה לי אליך ידידי. היית רוצה לאכול אוכל של טבח שלא אוהב אוכל, אלא רק נהנה ליצור קומפוזיציות יפות באמצעות חומרי גלם? אני בכלל לא בטוח. האם היית נותן לצבאי עיוור לצבוע לך את הבית? גם לא נראה לי. כדי לעסוק בתחום האלכוהול, בכדי לרקוח קוקטיילים טעימים, כדי להמליץ ללקוח משקאות טובים ומיוחדים מומלץ, רצוי ואפילו חובה לאהוב משקאות אלכוהוליים.. אני יכול להבין את האהבה שלך לצבעוניות וכו'... זה תחום מאוד יצירתי גם מבחינה ויזואלית. אבל הויזואוליה היא רק הערך המוסף ולא העיקר... כמובן שלמרות מה שכתבתי, אני ממליץ לך לעשות קורס ברמנים. אני נוטה להאמין שתשנה את דעתך על אלכוהול תוך כדי ניסוי וטעימה מודרכת של משקאות... וכמובן שאתה מוזמן גם לקרוא המון על אלכוהול באלכופדיה - אנציקלופדית האלכוהול האינטראקטיבית. כי מאחורי כל בקבוק יש סיפורים נפלאים. צ'ירס!
 
למעלה