שאלה ימי חופש

sapirs1

New member
שאלה ימי חופש

שלום עבדתי שנה בחברת אבידר , לפני חודש סיימתי חוזה של שנה בעבודה ועזבתי בעקבות טיסה לחו"ל השאלה שלי זה כמה ימי חופש מגיעים לי על 12 חודש בעבודה ? וכמה דמי הבראה מגיעים לי על 12 חודש בעבודה ? תודה

joshh

New member
תשובה

ימי הבראה ותק בשנים: 5___________1 6__________2-3 7__________4-10 8_________11-15 9_________16-19 10_______20 ומעלה החישוב הוא 307 (על כל יום) כפול מס' ימי ההבראה. קרי, 307 כלום 5 (עבור השנה הראשונה) = 1535 עבור השנה הראשונה חופשה שנתית: בעד כל אחת מ-4 השנים הראשונות - 14 יום; בעד השנה החמישית - 16 יום; בעד השנה השישית - 18 יום; בעד השנה השביעית - 21 יום; בעד השנה השמינית ואילך - יום נוסף לכל שנת עבודה עד למכסת-חופשה מרבית של 28 יום. החישוב הוא (עלות יום עבודה רגיל) כפול מס' הימים קרי, (עלות יום עבודה רגיל) כפול מס' 14 עבור השנה הראשונה joshua

sapirs1

New member
חברת אבידר משלמת רק על 10 ימים (על שנה)

חברת אבידר משלמת רק על 10 ימים (על שנה) ולא לפי עלות יום עבודה רגיל (250 ש"ח) הם משלמים על יום חופש 150 ש"ח

joshh

New member
השאלה היא כזו

אני מבין שחסר לך יומים (לימי חופשה) ושילמו 150 ש"ח במקום 250 ש"ח. קרי, 10 ימים כפול 100 ש"ח = 1000 + יומיים כפול 250 = 500 = 1500 ש"ח שחסר לך. __________________ השאלה היא, כמה מגיע לך והאם כדאי לתבוע... מה שכן, אתה יכול לנסות לנסח איזה מכתב משפטי עם חישובים מדוייקים, רוב הסיכויים שכן לא יזיק ואף יכול לעזור. אם אתה רוצה אני יכול לתת לך דוג' למכתב שכתבתי לפני כמה חודשים לחב' שעבדתי בה ולא כיבדו הסכמים. לאחר המכתב קבלתי את כל אשר דרשתי, אפילו לא התווכחו איתי מרוב פחד :) אם אתה חושב שמגיע לך הרבה יותר, אתה יכול ליצור קשר עם אבי ויחד תוכלו לחשב בדיוק מה מגיע לך. בברכה, joshua

למה יומיים? 12 יום.

מגיעים לו גם 10 ימי חג בשנה, שהחברה בוודאי לא שילמה- כלומר עוד 2500 ש"ח. בשביל 4000 ש"ח פלוס הלנה לא כדאי לתבוע?

joshh

New member
מסכים

ברור שיש הרבה דברים לבדוק. מה עם: קרן מתנות דמי חבר או מס ארגון ע.ק.ר. שעות נוספות בממוצע מגיע למאבטח עבור שנה 20000 ש"ח לערך.. Joshua

מה זה ע.ק.ר?

ודרך אגב, השבוע שמעתי על חוצפה חדשה ומדהימה של חברת אבטחת טיולים. הם גובים למאבטחים שלהם 10 ש"ח מדי חודש עבור "פלאפון מקצועי". לא שהם נותנים למאבטח פלאפון, הם גובים תשלום עבור השיחות שהם מבצעים אליו!

joshh

New member
יש המון עוולות...

ע.ק.ר. הוא מילה נרדפת לקרן מתנות. אני שלמתי את זה בחברת אבטחה שעבדתי, ויצא לי לראות זאת בעוד חברות.. אני שלמתי אז 7 שקלים בחודש על ע.ק.ר.

למעלה