שאלה- יציאות בחיל תותחנים

ellaa2005

New member
שאלה- יציאות בחיל תותחנים

הבן שלי נמצא בטירונות כרגע. מאוד מאוד קשה לו להתמודד עם המשמעת הקשה ובעיקר היציאות אחת לשבועיים הביתה. שאלתי היא---איך היציאות הביתה בסדיר??? האם גם אחת לשבועיים?... אשמח לקבל תשובה תודה

oshiko

New member
"בסדיר" זה כללי מדי

בכל טירונות זה די דומה. אחת לשבועים. יש יחידות שנוהגות להוציא יותר (גבעתי). אח"כ זה תלוי מאד באופי התפקיד (קרבי? תומך לחימה?) ובשלב (תפיסת קו? אימון/מסלול?).

oshiko

New member
קודם כל מתעודדים ומגבשים דרך פעולה

אלה היקרה, האנחה שלך פורצת את המסך ... כדי שנוכל לעזור לך, צריך לנסות לנתח את המצב ביחד איתך. מהו הגורם העיקרי למשבר? האם הבן לא מסתדר באופן קיצוני עם המפקדים? האם הם יורדים עליו יותר מדי? האם החברים הם הבעיה העיקרית? האם הגעגועים הביתה? האם בעיה גופנית או נפשית כלשהי? האם היה מעדיף תפקיד אחר במסגרת הצבא, וזה שורש המשבר? לכל אחד מאלה דרך פעולה שונה ופיתרון שונה. נסי, עם כל הקושי שלך עכשיו, לענות לעצמך ולנו על השאלות האלה. נקווה שקצת הניסיון שצברנו יעזור לנו לעזור לך ולבן ולהוציא אתכם מן המשבר כמה שיותר מהר.

סמדר בנ

New member
יציאות הביתה

גם אחרי הטירונות היציאות לא משהו, אבל ניתן לבקר, וזה בהחלט עוזר. עם הותק, קורסים וכד' יש גם שיפור - שוב תלוי באיזה גדוד, היכן הגדוד וכו'. מה שכן, זה כמובן שונה להיות חייל בגדוד מאשר חייל בטירונות מבחינת היחס והמשמעת.

אחרי טירונות זה עשוי להשתנות

יכול להיות גם כל שבוע או כל 3 שבועות - כמעט ולא קורה. בתקופת המחזורית (אחזקת קו וכו') יתכנו יציאות של 16-5, ז"א 16 יום בבסיס ו - 5 בבית. בהצלחה

נראה לי או שפשוט..

מתעללים בחיילם שנמצאים בשיבטה בתותחנים חבר שלי עכשיו בטירונות והוא ממש סובל מכל הבחינות האפשריות!!!!

oshiko

New member
יכול להיות שזה דווקא במחזור הזה?

אנחנו מלווים הורים לתותחנים רבים מגיוס מרץ, והרושם שהתקבל מהם הוא דווקא של יחס טוב יחסית לחיילים.

סמדר בנ

New member
מוחזק בכוח? ../images/Emo4.gif

אם נבדוק סטטיסטית, אני חושבת שיש יותר חיילים שמשובצים למקומות שאינם בעדיפות גבוהה שלהם מאשר כאלו שכן. חיל התותחנים אינו החיל הכי מבוקש מבין החילות הקרביים, פחות או יותר בתחתית סולם העדיפויות של רוב המלש"בים, ומי שמגיע לשם מן הסתם לא הגיע מורעל ועם מוטיבציה בשמיים. זו כבר התחלה לא מבטיחה. אולם, ממה שאני ראיתי, החילים איכותיים והיחס הוגן. שמענו גם כאן בפורום וגם מהיכרות אישית על חיילים שנהנים בטירונות. אני לא נתקלתי בהתעללויות בחיילים בשבטה, יש קצת עונשים מקובלים כמו שכיבות סמיכה, לצאת שעה מאוחר יותר וכד'. לפעמים באמת יש מזל רע ואז יש מפקד שאין איתו כימיה. המלצתי לחבר שלך ולכל הסובלים האחרים - לנסות להפיק את המירב ממה שיש. זה נשמע כמו סיסמה אבל זו הדרך כנראה - להתעודד ולהמשיך קדימה.

ellaa2005

New member
תודה על העידוד ......./images/Emo24.gif

אז ראשית ..... היחס בסדר גמור לא מתעליים בבני ... בכל אופן. פשוט ... קשה לו הניתוק מהבית ... המיקום של הבסיס ... ואל נשכח ... שמדובר בטירונות , שמין הסתם תקופה לא קלה אבל ....מנסים להתגבר מקווה שיהיה בסדר ותודה לכולםםםםםםם

oshiko

New member
אם זה המצב אני בטוח שהוא יתגבר

רק שאלה של זמן. דברי איתו בסלולרי יום יום, עודדי אותו, יהיה בסדר. המרחק לא משחק בתקופה שאפשר לדבר ולשלוח תמונות בסלולרי.

למעלה