שאלה: יש כאן שבדים-שבדים?

liatswe

New member
שאלה: יש כאן שבדים-שבדים? ../images/Emo68.gif

אם כן, הציגו עצמכם

davgrun

New member
Svensk

Jag är svensk och israel. Jag bor i Israel sedan 1971 och skriver ibland i detta forum

liatswe

New member
אופס נעלם לי תוכן ההודעה...

תוכן ההודעה הקודמת שנמחקה: שלום שלום! אני כ"כ שמחה שיש פה גם שבדי אמיתי
לצערי, אני לא יודעת שבדית, חוץ מכמה מילים, ולכן לא הבנתי את תוכן הודעתך. אני אוהבת את שבדיה כבר 13 שנים, מאז גיל 12 ואני באמת כבר צריכה הייתי ללמוד שבדית...
ספר לי דברים מעניינים כמו: למה החלטת לעבור לכאן? איך היה המעבר משבדיה לכאן? מעניין אותי מבחינת חיי היום-יום, איך זה לגור שם, ואני גם מתכננת לגור שם בעתיד
ליאת

p i n g o

New member
תרגום ההודעה:

"אני שוודי וישראלי. אני גר בישראל מאז 1971 וכותב לפעמים בפורום הזה." שאלה ל-davgrun: למה השתמשת ב-detta forum ולא det forum? מה ההבדל ביניהם? תודה!

davgrun

New member
det - detta

den, det = it וגם "the" לפני שם תואר den är, det är = it is, משתמשים ב-den כאשר מתייחסים לשם עצם של en למשל: jag har en bil, den är stor -I have a car, it is big משתמשים ב-det כאשר מתייחסים לשם עצם של ett למשל: jag har ett rum, det är stort -I have a room, it is big שים לב! גם שם התואר משתנה Den stora bilen - the big car Det stora rummet-the big room den här=denna - this det här=detta - this den här bilen är stor eller denna bil är stor - this car is big det här rummet är stort eller detta rum är stort - this room is big eller = או האם ברור?

davgrun

New member
Pingo

שאלתי, לא כדי לקבל תודה, אלא כדי לדעת אם ההסבר ברור, כי לוקח הרבה יותר זמן ומחשבה להסביר בכתב מאשר בעל פה. Keep smiling David

p i n g o

New member
הבנתי, ההסבר היה ברור

אני חושב שקל לראות את החוקים כשמנסים לעשות השוואה עם אנגלית, כי השפות די דומות בסך הכל.

davgrun

New member
Hej Liat

Hej אז אני חייב לענות בעברית. אני הגעתי בתור ציוני, היו כאלה בזמנו, ואני מאוד מרוצה (למעט הפולוטיקה). החיים בישראל הרבה יותר טוססים מאשר בשוודיה. שם כל יום אותו דבר. לא קורה כלום. סה"כ זה לא רע, אבל די משעמם. המזג אוויר בדרך כלל קטסטרופה או גשם או שלג. אחת הבדיחות הכי נפוצות בשוודיה על מזג האוויר זה: "השנה הקיץ נפל על שלישי". פעם אחרונה שהייתי שם בינואר 2003, עזבתי ישראל ב- 20+ מעלות והגעתי לשטוקהולם לבדיוק 20- מעלות. לא כיף. מספיק for now! keep smiling

liatswe

New member
פרט ל-20c- הכל מתאים ../images/Emo8.gif

נחמד לשמוע למה הגעת לכאן ושאתה אוהב את המקום ונשארת
אני מעדיפה שקט ורוגע על פני תסיסה ורעש. בכל אופן, כן, מינוס 20 מעלות זה לא הכי נעים בעולם...
אבל ממשיכים לעבוד בשבדיה גם במזג אויר כזה והבתים מתוכננים כך שיהיה נעים בהם כל השנה. הדבר הכי מצחיק שקרה לי שם היה כשניסיתי לפתוח חלון בפעם הראשונה כדי לצלם את הנוף - החלון היה מחובר לקיר עם חוט כך שלא יהיה ניתן לפתוח אותו יותר מאיזה 25 ס"מ! אף פעם לא קרה לי דבר כזה עם חלון וזה היה כ"כ מצחיק!

למעלה