בסדרה המקורית פשוט לא היו טכניקות איפור כאלו מתקדמות כפי שיש היום. כמו שהסברתי למטה, הקלינגונים הם למעשה הסובייטים, שהאמריקנים כה שנאו בזמן המלחמה הקרה (ושידורה של הסדרה הראשונה). לכן בסדרה המקורית הם נראים כמו בני אדם פראיים ושתויים. כשנגמרה המלחמה הקרה, והשתפרה יכולת האיפור...הכל שונה
אם איני טועה, מדובר בגזע שאינו דמוי-אנושי (למעשה, קריסטלי), מתקדם ביותר ואינטיליגנטי להפליא. קטלני מאוד, יש לומר. הם היו מעורבים פעם באיזו מלחמת אזרחים של הקלינגונים או משהו כזה...אבל היום הכל בסדר ויש להם שגריר בח"ע9
יש פרק בDS9 שבו הצוות חוזר בזמן לפרק של TOS שבו הם ניתקלים בטריבלים (חיה פרוותית חמודה שמתרבה בקצב היסטרי). כשהם רואים את הקלינגונים שם כולם מסתכלים על וורף ושואלים אותו "this are klingones?!?" והוא עונה שזה סיפור ארוך ושלא מדברים על זה... כמובן שהסיבה האמיתית היא שלא חשבו אז לתת להם מצח כזה ושכנראה גם לא ידעו איך לגרום לזה להראות משכנע כמו היום (טכניקות איפור) אבל בכל זאת אני מאמין שיום אחד נקבל תשובה באיזה סדרת טרק כל שהיא והנה עוד חור בעלילה - קלנג הקלינגוני שהופיע בפיילוט של אנטרפרייז הוא קלינגוני רגיל (כמו שיש היום) ולא קלינגוני סגנון TOS... אנטרפרייז מדבר על תקופה שלפני TOS ככה שאולי זה לא משהו שקשור בזמנים אלה משהו שקרה ועבר... ואגב בTOS הקלינגונים הם סתם חראות אין להם עיניינים של כבוד או גאווה במוות או משהו כזה .
שמסביר שהקלגונים בתקופה של TOS, עברו ניתוחים פלסטיים כדי לדמות לגזע האנושי. אז להתחבב עליו, ולהשמיד את גזע כאשר הוא לא שם לב. הרבה צולע אני יודע אבל...
מאחורי הקלינגונים. ב TOS הם אומנם היו הסובייטים אבל הם הובאו בצורה של מונגליים- לוחמים צמאי דם. בזמן של הדור הבא מביאים אותם בתור קלטיים- לוחמים צמאי דם עם כבוד, בקיצור, ערבים.
בפרק "Trouble With Tribbles" (הפרק ששוחזר מהסדרה המקורית - קלאסיקה) וורף פטר את השואלים ב-"סיפור ארוך"... והסיבה הפשוטה היא שבאמת אין תשובה. האיפור פשוט התקדם, המלחמה נגמרה והרוסים איימו בתקרית דיפלומטית אם הקלינגונים ימשיכו לייצג את הסובייטים בעיני האמריקנים. עובדה שבאנטרפרייז הקלינגונים נראים כפי שאנו מכירים אותם היום, ולא כפי שהם נראו בהתחלה. אני לא מבין להמ אתה מחפש איזה הסבר פנטסטי שיום אחד יגיע באיזה פרק עלום...כשההסבר ההגיוני והאמיתי מונח לפניך. אני יודע שזה באסה שקיים כזה חור בעלילה, אבל זה מעולם לא הפריע לתסריטאים של ST, אז למה שזה יפריע לנו?
כמו ש shay 999 טען... רק שהוא טעה בסדרה... הפרק היה בדור הבא ולא בחלל עמוק 9... והאנטרפרייז חזרה בזמן כדי להציל את האנטרפרייז ב´ אם אני לא טועה... וזה היה פרק ממש טוב... במיוחד עם היצורים החמודים והקטנים שהתרבו מהר נורא והקלינגונים התחילו להשמיד כוכבים כי הם שנאו אותם... או הקטע שבו הם עולים במעליות והם לא מבינים למה המעלית לא עובדת (כי הם צריכים לגעת בידית...) בהחלט פרק שווה