שאלה-כיצד יש לחשב

השואלת

New member
שאלה-כיצד יש לחשב

סכום דמי פגיעה לעצמאי שנפגע בתאונת עבודה (בדרך חזרה ממקום העבודה לביתו).-האם לפי השכר ההמוצע במשק או על פי השתכרותו בפועל? מהי שיטת החישוב? האם בכתב התביעה כנגד המל``ל נוקטים בסכום התביעה או שפשוט תובעים דמי פגיעה למספר הימים שבהם היה אותו אדם ``מושבת``?

רק כדי לא להיחשב עוקצני,

אני עונה, למרות שיש לך גישה ישירה למנהלת הנכבדה של הפורום. סכום דמי הפגיעה לעצמאי מחושב לפי ההכנסה שעליה הוא דיווח ושלפיה הוא שילם מקדמות. בתביעה נגד המל``ל לא צריך לציין סכום (ממילא אין אגרה). אבל צריך לשים לב על מה המחלוקת. אם המל``ל מכיר בכך שזו היתה תאונת עבודה ושהאיש זכאי לדמי פגיעה וכל המחלוקת היא על החישוב, אז חשוב לציין איזה בסיס התובע חושב שצריך לקחת כבסיס לחישוב דמי הפגיעה. אם המחלוקת היא על עצם היות הארוע בגדר תאונת עבודה או אם המחלוקת היא על עצם הזכאות לדמי פגיעה, בכלל לא צריך להזכיר סכומים, מספיק לציין את העובדות (התאונה, תקופת אי-הכושר וזהו).

השואלת

New member
חן חן לך , אגב -

יש נושאים בהם מומחיותה הבלתי מוטלת בספק של מנהלת הפורום אשר אינם באים בתחום מומחיותה. פרט לכך - חוות דעת נוספת , לאו דווקא שלך , אינה מזיקה.כמובן שחוות דעתך מועילה ביותר בכל פעם , וזהו תענוג גדול לקבל את תשובותיך. B-)

מומחיותך בהחלט מספקת.

ולאו דווקא מסופקת. אני סופק כפיים בהנאה למרבה מומחיותך.

השואלת

New member
אין כל מחלוקת-

המומחיות בהחלט קיימת.שאלתיך את השאלה-וציינת שאינך עוסקת בתחום ספיציפי זה. מכאן בא הצורך לשאול שאלה.אילו ידעתי שזה יעשה כל כך הרבה רעש-הייתי קונה אוזניות נגד רעש. -מה יש,אסור לשאול שאלות? זה מדור פתוח לכולם,לא?

סליחה, נפלט לי.

היתה לי תקלה ולכן זה נרשם 3 פעמים. התכוונתי לשלוח את ההודעה רק פעם אחת (או מקסימום - פעמיים).

למעלה