שאלה ^^ - כלבים

chen349

New member
שאלה ^^ - כלבים

למה אסור להחזיק כלב בבית? :( איפה זה רשום? מה הסיבה? ואם אני מחזיקה כלב.. כאילו מה? אם אפשר הסבר מלא, אני ישמח ^^ חג שמח :]

סליחה?!

יש דתיים שמגדלים כלבים למה אסור?! זה בעיקר מנהג שהשתרש בגלות משום שזה מנהג הגויים האריסטוקרטים באירופה וזה.. כלבים עיות מדהימות.. והנושא של טומאה יש לו פתרונות ראבק היא ביקשה מענה והסבר לא פסיקה רבנית ועוד מחילוני...חי

tkhri

New member
"ועוד מחילוני" את רצינית???

כמה התנשאות יש במה שכתבת עכשיו. כאילו חילוני,מעצם היותו חילוני, הוא אדם טיפש בדת.

מאמילה....אני חילונית

אבל כפי שהבנתי זאת כתבת דבר שגוי ועוד ללא הסבר נכון שיש כמה התיחסויות בכתובים לנושא הטומאה והטוהרה בעיניין חיות אך בימי קדם שהבניה הייתה יקרה ולא לכל אחד היתה וילה עם מפלסים... נהוג היה לישון בחורף עם הבהמות בבית..במפלס נמוך אמנם...אך ברור שלמי שהיה עדר היה גם כלב רועים וזה... וטומאה וטוהרה... יש בה גם ענין של קל וחומר ובכלל כלבים הם יצורים חביבים עלי (אין לי כלום נגד היותך חילוני...או מה שלא תהיה רק שלא ציפיתי שחילוני יקבע קביעה שגויה ולא יסביר וינהג כמו איזה פוסק רבני...בנת'?) ושנה טובה גם לך
שנהיה לראש ולא לזנב...

אופירA

New member
מנהל
מותר, לא אסור

לא אסור - משמעו מותר. אינני יודעת מדוע tkhri הובן אחרת לחלוטין... כלב שאינו מסוכן לסביבתו, אין שום איסור להחזיקו בבית. מי אמר לך שאסור? הסיבה שהחרדים אינם מחזיקים כלבים בבית, היא אותה הסיבה שהם אינם הולכים על הידיים ברחוב, אלא דווקא על הרגליים (למרות שבשום מקום לא כתוב שאסור ללכת על הידיים ברחוב). הסיבה היא שהתכלית בהחזקת כלב רחוקה כרחוק שמיים וארץ מן התכלית של החרדים בחייהם, וזו הסיבה המרכזית. ובנוסף, זה מאוד לא נוח להחזיק כלב עפ"י ההלכה, משום שיש כללים הלכתיים שצריך לעמוד בהם. ובנוסף - איש לא יעשה דבר שלא מקובל בחברתו, כאשר אין לו סיבה לכך, ובנוסף זה גם פוגע באנשים סביבתו ועושה אותו חריג ומוזר... שומרי מצוות וחרדים שזקוקים לכלב (לדוגמא - כלבי שמירה, כלבי נחייה) מחזיקים אותו בביתם, כשהם כמובן מתאימים את ביתם ואת תנאי חייהם להחזקת כלב (צריך חצר, צריך סביבה מתאימה) ומתאימים את תנאי החיים של הכלב לכללי ההלכה שהם צריכים לשמור עליהם בשבת וביום חול. הסיבה שאת מחזיקה כלב בבית, היא בעצם הסיבה שהחרדים אינם מחזיקים את הכלב. אך כיוון שאת לא חונכת בחינוך חרדי, אין סיבה שתהפכי את החשיבה והמנטליות שלך לחרדית כרגע, וכיוון שבנוסף סביבתך מתאימה לכלב, מן הסתם, ובוודאי גם חשוב לך מאוד להחזיק את כלבך - אין סיבה שתוותרי על החזקתו רק משום שאני לא מחזיקה שום כלב בבית.

הסיבה שלא הובן

הוא שכל מה שרשם לעלה יכול להרא כ:לא! - אסור! וגם כלא-אסור = מותאר בעברית.. בשפת הקודש הפסיק והטעם עשויים לשנות הרי את כל הנושא ואני דווקא בעד פסיקות שיש בהן טעם.

כמה שגיעים....

הסיבה שאל הובן היא שכל מה שרשם למעלה יכול להקרא : כ: לא. !! אסור !! (יעני ברור שאסור השם ירחם....יעני) או כלא אסור = מותר כפל שלילה יוצר חיוב אך טעמיםרבים בעברית והפסיק הוא כה חשוב על כן..הא?!

או שאולי פשוט...

המגזר החרדי והדתי לא מתים על בעלי חיים?..... -אני לא הייתי אומרת את זה אם לא היה לי ניסיון בזה-

למעלה