בענין הכלכלי-יכולה לענות מעט ביחס לרוסיה
וגם זה נכון לפני 8 שנים. אז היו 2 נסיעות. בכל נסיעה התבקשתי להביא מתנות. בפעם הראשונה התבקשתי להביא מוצרי "אהבה" וכיון שידעתי על כך מראש, חפשתי מתי יש מבצעים במוצרים אלה וקניתי. מאחר והייתי אמורה להביא מתנה גם לנסיעה השניה (האחרונה, בזמני), הבאתי מתנות פשוטות יותר לפי הבנתי. ידעתי שאני נותנת אותן ונוסעת לארץ עם בתי-ממש לא עניין אותי מה תהיה דעת המקבלים עליהן. (זו היתה מידת הענין שלהם בבתי...). מאחר ויש מלווה ונהג ובמקרה שלי היה נציג העמותה שלא היה איתי כל הזמן, קחי בחשבון מתנות להם וגם "האכלתם" בזמן שהותכם שם. כלומר, אם זו שעת הארוחה ואתם איתם, הם יצטרפו לשולחן ויאכלו אתכם, מבלי לשאול אם הם מוזמנים. (המלווה שלי הגיע ערב אחד במיוחד למסעדה, בה היינו אמורים לאכול עם הרופא שהבאתי מהארץ, הצטרף לארוחה, סיים לאכול והלך...). בנוסף, תלוי בזמן השהיה- אם ארוכה, בודאי ידעו כאן לייעץ לכם באשר לקניית מזון. קחי בחשבון תשלום לקונסוליה שתנפיק לו את הכניסה לארץ, קניית מזכרות עבורו. כרגע, זה מה שזכור לי. אלו אינן ההוצאות הגדולות. קחי בחשבון מלונות (אם אלו ערים לא גדולות, המלון המפואר ביותר שבהן אינו יקר לישראלים), או אם מדובר בשהיה ארוכה אולי אפשר לשכור דירה, אוכל-קנייה ומסעדות. אם מצטרף אליכם רופא מהארץ- תשלום שכרו והוצאותיו. אני בקשתי בדיקות דם שהביא הרופא ארצה, אז ישנה עלות המעבדות בארץ.
חוזרת על מה שכתבה חייכנית בקשר לאל-סלבדור. עד כה הגיעה ילדה אחת וחיכו לה זמן ממושך. לדעתי האישית, אלא אם חל איזשהו שינוי שעליו לא שמעתי, זאת לא נקראת אפשרות אימוץ ונותרת, איפוא, כיום רק רוסיה.