שאלה כלכלית

שאלה כלכלית

אודה לכם אם תוכלו להעלות כאן סיכום הוצאות נוספות באופן כללי מעבר ל-22 אלף אירו.
סך הכל אנחנו מתארגנים בכל מובן, רגשי, נפשי ובעוונותנו גם כלכלי ולא רוצים שנושא הכסף יהיה בכלל נושא מכריע בתהליך בשום שלב.
אודה לכם על תגובות וגם אם למישהו יש התייחסות לשאלתי הקודמת בנושא יהדות.
תודה לכולם

לגבי נסיעה לרוסיה

לגבי אל סלוודור אינני יודעת.

לגבי רוסיה: בנוסף לסכום של 22 אלף אירו, צריך לשלם על הטיסות, על השהות במלון (שמחירו מאד משתנה מעיר לעיר), על אוכל ועל מתנות שהעמותה תנחה אתכם המיועדות לעוסקים במלאכה בצד הרוסי, פקידים וכולי, ולעיתים גם לבית הילדים, לילדים בקבוצה לצוות וכדומה.
רוב המאמצים נסעו לרוסיה 3 פעמים אז זה שלוש טיסות הלוך ושוב + לעיתים גם טיסות פנים ארציות.
היו כאלו שבחרו להשאר אחרי המשפט כדי לבסס את הקשר עם הילדם טרם הוצאתו מבית הילדים, ולכן נסעו רק פעמיים, אך אז שילמו על זמן רב יותר של שהייה במלון או בדירה וכלכלה בתוך רוסיה (בערך חודש שהייה, לעיתים קצת יותר).

הבעיה עם הטיסות שלרוב ההתראה לפני הטיסה אינה גדולה, ולעיתים ממש קצרה. ואז קשה למצוא דילים. באופן כללי טיסה לרוסיה אינה יקרה כי זה יעד קרוב, אך לנו למשל חלק מהטיסות היו מאד יקרות כי נאלצנו לטוס בטווח קצר טיסות דרך שוויץ, פינלנד וכדומה וזה מאד ייקר.

כנ"ל לגבי מלונות: במוסקבה וסנט פטרבורג המלונות הסבירים מאד יקרים. ואילו בעיירות קטנות יותר המחירים לעיתים ממש זולים. תלוי מאיפה תאמצו וגם תלוי אם תצטרכו בדרך ליעד ללון בעיר גדולה.

מתנות: לנו הורו למשל לקנות מראש מהארץ מוצרי קוסמטיקה של ים המלח וכך עשינו. הם לא זולים אך יש לפעמים מבצעים. חלק מהמתנות קנינו ברוסיה: בשמים, סט כלי פורצלן וכולי.
בהצלחה!

זואילי

New member
אכן, ולגבי רוסיה, נכון ללפני חצי שנה

3 נסיעות.
שזה 2 טיסות ליעד. לכל כיוון. הלוך וחזור (במחוז בו הייתי). בכל פעם..

אני לא טסתי לבד אלא עם מלווה (פעמיים אמי ופעם חברה) - כך שמדובר על 2 נוסעים בכל פעם...
ובטיסה הראשונה - כמובן שילמתי *גם* כרטיס ומלון של הרופא.
ובנסיעה הראשונה שילמתי גם שכ"ט לרופא.
וגם הזמנתי אותו פעם אחת למסעדה.

גם את הנציגים המלווים ברוסיה - הזמנתי למסעדה. רק פעם אחת. לא התאים לי יותר. והם באו כל המשפחה (כולל הילדה..).

מתנות - הבאתי פעם אחת לבית הילדים בגדים שקניתי לקבוצה (בדיעבד הסתבר שלא היה בזה צורך אבל זה קשור כבר לאי ההתאמות לפעמים במידע מהעמותה ומהנציג כשאת ברוסיה).
עוד מתנות - ערכות ים המלח - הבאתי פעמיים. בנסיעה ראשונה ושנייה. עם כל הכבוד ממש לא קניתי מוצרי אהבה אלא מוצרים שכתוב עלהם דד סי וזה התקבל בלי בעייה. (3 ערכות בכל פעם. יענו 6 בטוטאל).
עוד מתנות - בנסיעה הראשונה קניתי לנציג. ובנסיעה האחרונה...

אכן בנסיעה השלישית העמותה מבקשת ממך להכין סכום מסויים עבור תשלום לשגרירות הישראלית. (לא זוכרת סכום.. יכולה לבדוק. כ 5000 רובל אם אינני טועה). זה למשל היה מפתיע, כי מעולם לא דובר עליו בחוזה.

עוד הוצאות, למשל,
לא רציתי להתייבש בהמתנה בשדה"ת כשהיה המון זמן בין טיסות, אז פעמיים לקחתי מלון ליד שדה"ת. (פעם אחת לי ולאמי, ובנסיעה האחרונה, לנו + לבתי).

אוכל קניתי שם בסופר וכמובן גם במסעדות. (ההוצאה הכי מינורית מבחינתי. זה היה ממש זול היכן ששהיתי. וממש ברמה!)

קניתי כל מיני מזכרות שם.

קניתי גם טיולון ומיני מוצרים לתינוקת בשהות האחרונה עם בתי. (גם קניות שוות, אבל אין מבחר...)

קניתי כרטיס סים מקומי והטענתי הרבה פעמים...

זה מה שזוכרת.

בענין הכלכלי-יכולה לענות מעט ביחס לרוסיה

וגם זה נכון לפני 8 שנים. אז היו 2 נסיעות. בכל נסיעה התבקשתי להביא מתנות. בפעם הראשונה התבקשתי להביא מוצרי "אהבה" וכיון שידעתי על כך מראש, חפשתי מתי יש מבצעים במוצרים אלה וקניתי. מאחר והייתי אמורה להביא מתנה גם לנסיעה השניה (האחרונה, בזמני), הבאתי מתנות פשוטות יותר לפי הבנתי. ידעתי שאני נותנת אותן ונוסעת לארץ עם בתי-ממש לא עניין אותי מה תהיה דעת המקבלים עליהן. (זו היתה מידת הענין שלהם בבתי...). מאחר ויש מלווה ונהג ובמקרה שלי היה נציג העמותה שלא היה איתי כל הזמן, קחי בחשבון מתנות להם וגם "האכלתם" בזמן שהותכם שם. כלומר, אם זו שעת הארוחה ואתם איתם, הם יצטרפו לשולחן ויאכלו אתכם, מבלי לשאול אם הם מוזמנים. (המלווה שלי הגיע ערב אחד במיוחד למסעדה, בה היינו אמורים לאכול עם הרופא שהבאתי מהארץ, הצטרף לארוחה, סיים לאכול והלך...). בנוסף, תלוי בזמן השהיה- אם ארוכה, בודאי ידעו כאן לייעץ לכם באשר לקניית מזון. קחי בחשבון תשלום לקונסוליה שתנפיק לו את הכניסה לארץ, קניית מזכרות עבורו. כרגע, זה מה שזכור לי. אלו אינן ההוצאות הגדולות. קחי בחשבון מלונות (אם אלו ערים לא גדולות, המלון המפואר ביותר שבהן אינו יקר לישראלים), או אם מדובר בשהיה ארוכה אולי אפשר לשכור דירה, אוכל-קנייה ומסעדות. אם מצטרף אליכם רופא מהארץ- תשלום שכרו והוצאותיו. אני בקשתי בדיקות דם שהביא הרופא ארצה, אז ישנה עלות המעבדות בארץ.
חוזרת על מה שכתבה חייכנית בקשר לאל-סלבדור. עד כה הגיעה ילדה אחת וחיכו לה זמן ממושך. לדעתי האישית, אלא אם חל איזשהו שינוי שעליו לא שמעתי, זאת לא נקראת אפשרות אימוץ ונותרת, איפוא, כיום רק רוסיה.

למעלה