שאלה כללית: איך אתן מתייחסות

שאלה כללית: איך אתן מתייחסות

למעקב הריון עודף? האם אתן חושבות שצריך וכדאי ללכת, או שזה מיותר? מה בעצם בודקים בדיוק? ממתי מומלץ ללכת? כי כשאני שמעתי על זה לראשונה נדהמתי שצריך ללכת כל יומיים בערך לעשות מוניטור, זה נשמע לי חודרני ומיותר, אבל מה אתן חושבות?

אמנם עוד לא "זכיתי" להריון עודף...

אבל אני מאמינה שיש מקום לבדוק שהכל תקין בהריון עודף. מוניטור כל יומיים נשמע לי מאד קיצוני - ככל הידוע לי, בארה"ב (או לפחות אצל הרופאים שהיו לי בעבר והמיילדת הנוכחית) שולחים פעם אחת או פעמיים למוניטור ואולטראסאונד, אם היולדת עברה את שבוע 40. לא כל יומיים... לא ממש מבינה למה צריך כל כך הרבה. הולכים פעם אחת, ואם הכל תקין אז אפשר לחכות שבוע לפני שהולכים שוב (אם בכלל).

הריון עודף

בהריון הראשון ילדתי בשבוע 38 וארבעה ימים, כך שלא היה עניין. גם הייתי במעקב אצל אילנה כך שמשבוע 30 לא ראיתי רופא. בהריון השני, ילדתי בשבוע 42 (אני חושבת...) בשבוע 40 הלכתי לעשות אולטראסאונד כדי לודא שהראש למטה לקראת לידת הבית. הרופאה נתנה לי הפנייה למוניטור, שמעולם לא עשיתי. אמרתי לה שאני מרגישה תנועות ומדוע אני צריכה לעשות מוניטור והיא אמרה שליתר ביטחון. זה נשמע evidence based? לא במיוחד. זה נשמע כמו, "אני מכסה את התחת שלי". המשכתי מעקב אצל אילנה וזהו. העניין עם הריון עודף, שמוגדר כהריון שנמשך מעבר ל 42 שבועות, הוא שיכולות להיות בעיות עם השלייה, עובר גדול... הבעיה היא באמת לאבחן שמדובר הריון עודף אמיתי. הנסי גאור טוענת בכלל שהיום הממוצע של משך הריון הוא בכלל 41 שבועות! מי אני שאתווכח איתה. נראה לי שבדיקות האולטראסאונד והמוניטור לאחר תאריך הלידה המשוער (שכל קשר בינו לבין המציאות מופרך ביותר, רק 4% מהנשים יולדות בתאריך ש"נתנו" להם) מלחיצות את האישה וגם את המערכת וזה מביא להתערבויות מיותרות. עדיין צריך להיות ערים לתנועות עובר ולא להיות שאננים. לא כדאי להיות קיצוני לאף כיוון. איימי

תודה איימי

פשוט רציתי להבין את התהליך, כי חברה שלי היתה בהריון עודף והגיעה כל יומיים לקופת חולים. לי זה נראה מיותר מהבחינה של המוניטור, כי באמת, אם מרגישים תנועות עובר אז בשביל מה הבדיקות האלה? אבל אם יש סיבות אחרות שאי אפשר לדעת עד שלא בודקים, אז בהחלט יש מקום למעקב, כמו שאמרת לגבי השיליה למשל, שלפי דעתי אי אפשר לדעת זאת ללא מיכשור מתאים. לגבי מצג ומנח של העובר, את זה אשאיר למיילדת שלי להחליט אם היא רוצה או לא א.ס. ולגבי גודל העובר, אני חושבת שעדיף לתת למיילדת להחליט, כי הא.ס. הרבה פעמים לא מדייק בגדול. בכל אופן, תודה רבה לך!

הבהרה - האולטראסאונד בשבוע 40

היה כדי לבדוק אם הראש למטה לא להערכת משקל - בוודאי שהערכת משקל אינה מדויקת באולטראסאונד. יש מילדות שמעדיפות שהיולדת תעשה אולטראסאונד על מנת לברר מצג, כי כבר היו הפתעות במהלך הלידה והיה צריך לעשות העברה בגלל מצג עכוז (כלומר בשבועות קודמים המצג היה ראש ואז פתאום העובר התהפך....).

גם לי נראה מוגזם

ילדתי לקראת סוף שבוע 42, עשיתי US אחד, וגם זה רק כי בעלי לא רצה להטריח את המילדת אלינו הביתה למוניטור בבית
לדעתי, כמו שכתבה איימי, עושים ענין מוגזם מהריון עודף. אם ממוצע האו בשבוע 40, חיבים להיות הריונות ארוכים כדי לאזן את ההריונות הקצרים! עוד, לדעתי, אין למיילדות הרפואית היום שום מושג על הריונות ארוכים נורמליים, כי הם עושים אמבושסטריפינג בשבוע 40+2

debby12

New member
מנהל
אכן ביטוי גדול - אבל גם עצוב....

כלומר עצוב שהמוני נשים עוברות את זה מבלי ששואלים את הסכמתן בכלל

swann

New member
לי עשו בלי לשאול ודווקא אז כן רציתי

הפעם אני לא רוצה. לא בלחץ ללדת בשום תאריך, ובעיקר חושדת שהסטריפינג הוא זה שגרם למים המקוניאליים בלידה הראשונה. אני רוצה שהלידה הזאת תתחיל באופן טבעי וגם תגמר כך.

mise

New member
הממ..סליחה על הבורות -

אבל מה זה הסטריפינג הזה שעושים?

מגרדים קצת מהקרומים

(נדמה לי שבצוואר הרחם) כדי להשרות לידה. אלים, פולשני, כואב, והכי גרוע - נעשה פעמים רבות בלי להסביר ליולדת, ליידע אותה, או - שומו שמיים - לקבל את הסכמתה.

debby12

New member
מנהל
הנה הסבר מהרשת

על סטריפינג, או בעברית צחה: הפרדת קרומים מה שמבאס שיכולים (ובד"כ באמת עושים) את זה בלי הסכמתך. מכניסים את היד פנימה יעני לבדיקה פנימית רגילה, ואז אם יש מספיק פתיחה מעבירים "ויש" כזה בין הקרומים - זה לוקח כמה שניות וזהו בד"כ זה משאיר את היולדת/ההריונית המתקדמת מקופלת מכאבים והמומה בעוד היא שומעת את המבצע/ת מכתיב לאחות שבסביבה: "תרשמי שעשיתי לה סטריפינג". היה נחמד אם היו שואלים אותך מראש...ומכאן מטבע הלשון המצחיק-אך-עצוב: "אמבושסטריפינג".

כרמית מ.

New member
יש עם זה עוד בעיות

למשל: עלול לגרום לזיהום (GBS אמרתן?), עלול לגרום לירידת מים מוקדמת (כלומר ללא התפתחות לידה). אם כבר הייתי מחליטה שצריך זירוז, אולי הייתי מתחילה מזה (אם יש פתיחה מספקת), אבל ממש לא רואה הצדקה לעשות את זה סתם ככה בבדיקה של הריון שעבר את התל"מ (לא אוהבת את המושג הריון עודף).

מאי261

New member
תשובה קצת באיחור...

לי המליצו בבית החולים לעשות סטריפינג (שלחו אותי לשם ממעקב הריון עודף למרות שהכל היה סגור כי הערכת המשקל היתה 4 ק"ג). התייעצתי עם כל העולם ואשתו, עד מנהל המחלקה הגעתי. מסיפורים בפורום פחדתי פחד מוות מהסטריפינג הזה (צחקתי על עצמי בבית החולים שאני פוחדת מסטריפינג עוד יותר מהלידה) - דווקא התייחסו אלי מאד בכבוד ונתנו לי להחליט. מכיוון שהיה יום חמישי החלטתי לחכות סופשבוע מלא בזירוזים טבעיים - לא עזר. ביום ראשון הסכמתי לסטריפינג (בהמלצת המדריכה שלי מקורס הכנה ללידה, שחששה שישלחו אותי לקיסרי בגלל הערכת המשקל והעובדה שלידה לא נראתה באופק). דווקא ממש לא כאב, אבל לא עזר. וזהו, כמה ימים אחר כך ילדתי תינוק במשקל 4350 ק"ג (מזל שלא עלו על זה לפני עוד היו דוחפים אותי לקיסרי)

ש ר ו ן2

New member
בהריון הראשון עשיתי מה שאמרו לי

הרופא בדק אותי בבדיקות פנימיות בחודש האחרון, הלכתי למיון יולדות בשבוע 41 ועשו לי מוניטור ואולטרסאונד וכמובן סטריפינג בלי לשאול אותי. בסוף ילדתי בסוף שבוע 42. בהריון השני , הרופא שאל אותי אם אני רוצה סטריפינג וסירבתי בנימוס . לא עשיתי מעקב הריון עודף , רק עקבתי אחר תנועות העובר וילדתי בסוף שבוע 41. בהריון הזה , שאגב, היום זה התל"מ , הרופא לא בדק אותי אפילו פעם אחת. לפני יומיים הלכתי על דעת עצמי לאח בקופ"ח לעשות מוניטור כי לא הרגשתי את העובר והכל היה תקין. בנתיים כל עוד אני מרגישה את התינוק , אני לא מתכוונת להבדק ונראה מה יתפתח בשבועיים הקרובים

למעלה