שאלה כללית, אם אפשר לכנות אותה כך
יש לי שאלה שהיא אמנם לא פשוטה או קלה, אבל ש"יושבת" עלי.
אני חילוני לגמרי, אבל מאמין בתוך תוכי. האמונה בתקופה האחרונה צברה תאוצה, לא בכיוון של חזרה בתשובה אבל פשוט משהו בתחושה הפנימית.
עם זאת, יש דברים שמונעים ממני להאמין בלב שלם. לא הצלחתי עוד למצוא תשובה.
זה בעיקר בגזרת האסונות והזוועות נקרא לזה.
אני שומע לפעמים על אסונות שקורים לצדיקים, ממש כך (למשל משפחת פוגל, או הזוג שנרצח בפיגוע בהודו בבית חב"ד) ולא מוציא בזה "הגיון".
או דוגמה פשוטה נוספת זה הרעב באפריקה. דורות על גבי דורות של ילדים חיים שם בסבל נוראי או ששורפים אנשיים חיים, קשה לי להכיל את זה שגם אם יש לזה סיבה, שסבל כזה הוא...."לגיטימי".
ברור לי שאי אפשר ללמוד את הכל על רגל אחת וכתשובה לשאלה ספציפית, אבל פשוט קשה לי.
חשבתי אולי פה אוכל לקבל....כיוון.
המון תודה בכל מקרה על האוזן הקשבת והסבלנות.
יש לי שאלה שהיא אמנם לא פשוטה או קלה, אבל ש"יושבת" עלי.
אני חילוני לגמרי, אבל מאמין בתוך תוכי. האמונה בתקופה האחרונה צברה תאוצה, לא בכיוון של חזרה בתשובה אבל פשוט משהו בתחושה הפנימית.
עם זאת, יש דברים שמונעים ממני להאמין בלב שלם. לא הצלחתי עוד למצוא תשובה.
זה בעיקר בגזרת האסונות והזוועות נקרא לזה.
אני שומע לפעמים על אסונות שקורים לצדיקים, ממש כך (למשל משפחת פוגל, או הזוג שנרצח בפיגוע בהודו בבית חב"ד) ולא מוציא בזה "הגיון".
או דוגמה פשוטה נוספת זה הרעב באפריקה. דורות על גבי דורות של ילדים חיים שם בסבל נוראי או ששורפים אנשיים חיים, קשה לי להכיל את זה שגם אם יש לזה סיבה, שסבל כזה הוא...."לגיטימי".
ברור לי שאי אפשר ללמוד את הכל על רגל אחת וכתשובה לשאלה ספציפית, אבל פשוט קשה לי.
חשבתי אולי פה אוכל לקבל....כיוון.
המון תודה בכל מקרה על האוזן הקשבת והסבלנות.