שאלה כללית בחשמל

שאלה כללית בחשמל

שלום, 1-מסה M טעונה ב-q מרחפת סמוך לפני הארץ בזכות עוצמת שדה E, בקשר לזה, איך אני מקשר בין המסה לבין עוצמת שדה חשמלי? וגם בקשר לסמוך לפני הארץ, WTF ? 2-בנוסף לכך, אם שדה מכוון לדוג' מטה ומסה מרחפת בו מה מטען המסה ? איפה הקשר ? 3- ו... אני יודע ש-4 מטענים זהים על קודקודיו של ריבוע מבטלים אחד את השני כאשר מדובר בשדה שבמרכז הריבוע. מה קורה בקשר למלבן ? משושה משוכלל ? תודה רבה.

inferno3

New member
...

1. אפשר לקשר ביניהם באמצעות החוק השני של ניוטון....אבל אין כאן בעיקרון תאוצה,כי נתון שהיא מרחפת(אני מניח שהכוונה שהיא פשוט עומדת במקום)..כלומר כוח הגרביטציה(שבקירוב הוא 9.8 ..בגלל זה אמרו לך סמוך לפני הארץ) והכוח החשמלי מבטלים זה את זה. 2. ??

2-

טיפת שמן שמסתה M מרחפת בשדה חשמלי שכיוונו מטה ועוצמתו E מטען הטיפה חיובי או שלילי.?

אחמס1

New member
מה הכוח שפועל על טיפה המרפת ביציבות?

מה הכוח הפועל על מסה כלשהי M בכדה"א? מה הכוח הפועל על מטען q בשדה חשמלי הפונה כלפי מטה? תשובות לנ"ל תפתורנה את השאלה המקורית.

אם

אם השדה מכוון מטה, חלקו העליון הוא החיובי בסימן + כי התנועה היא מהגבוה אל הנמוך כן ? עכשיו מאחר ופועל על המסה MG, והיא מרחפת צריך לפעול כוח בכיוון מעלה שיאזן את MG, כדי שזה יקרה על המטען להיות שלילי כדי להדחות ע"י תחתית השדה. האם זה כך?

אחמס1

New member
נכון, המטען שלילי

אבל אני לא מבין מה הכוונה ב-"תחתית השדה".

למעלה