שאלה כללית לגבי הקצאת כתובות IP ע"י ספקיות האינטרנט

voguemaster

New member
שאלה כללית לגבי הקצאת כתובות IP ע"י ספקיות האינטרנט

אני מכיר מנגנונים כמו NAT וכד' שנועדו לאפשר להרבה משתמשים להיות מחוברים לרשת אחרי אותו ראוטר אבל משהו לא מסתדר לי. האם לכל לקוח ולקוח של ISP מסוים יש כתובת אחת ויחידה (אמיתית) באותו רגע שהוא מחובר? (אני יודע שהכתובות משתנות כמובן). כלומר, אין מצב שאני ועוד כמה לקוחות נמצאים על אותה כתובת.

הסיבה שאני שואל - במידה ואני מתקין שרת אצלי בבית (או מצלמת IP או לא משנה מה) ואני פונה לכתובת הדינמית הזו שקיבלתי - אני מגיע תמיד אל הראוטר שלי, כצפוי. האם יש עוד איזה טריק מאחורי הקלעים או שבאמת יש לי כתובת אמיתית וספקית האינטרנט מסוגלת לספק כתובות לכל הלקוחות שלה? האם יש לה מספיק לספק לכולם בו זמנית?

cheif

Member
מנהל
אין כאן טריק

מספקית האינטרנט אתה מקבל כתובת IP "אמיתית" כלומר כתובת IP פרטית שמבטיחה שכל פקטה המיועדת לכתובת הזו תגיע אליה. ב-IPv4 יש תאורטית למעלה מ-4 מיליארד כתובות (בערך מחצית מתושבי העולם) ובשלב זה מספיק (בקושי) לספק את צורכי כל ה-ISP בעולם. המעבר ל-IPv6 יניב אפשרות לכ-3.4 כפול 10 בחזקת 38 כתובות מה שאמור להספיק לכל תושבי כדור הארץ ובנוסף למיליארדים על גבי מיליארדים של התקני IP.

voguemaster

New member
אני יודע ש-IPV6 זה הפיתרון

אבל הייתי משוכנע שיש NAT גם ברמה של בין משתמש. כלומר כמה משתמשים ביחד חשופים מאחורי אותו ראוטר. מסתבר שלא..

עוד שאלה בנושא - יש מידע איפשהו לגבי כמות כתובות ה-IP שיש לכל ספקית?

bennycom

New member
אין טריק

אצלי למשל יש אינטרנט 100מגה של הוט והכתובת IP קבועה ולא משתנה למרות שלא רכשתי מהם כתובת IP קבוע...לפי דעתי זה בגלל שאין הרבה משתמשים בחבילות האלה אז לא איכפת להם להקצות כתובות קבועות.
ולשאלתך, אם אתה מתקין מצלמת IP ממליץ לך להשיג מספק האינטרנט שלך כתובת IP קבועה, אתה תקבל מהם כתובת שלא תשתנה ותמיד, כאשר תיכנס לכתובת תגיע למצלמה שלך.
דבר נוסף, שלא קשור לשאלתך, כאשר תתקין את המצלמת IP ממליץ לך לשנות את הסיסמאות יצרן.

voguemaster

New member
כן אבל DNS דינמי פותר חלק מהבעיה

(אם כי אני מסכים ש-IP קבוע הוא הכי טוב). וכמובן... ססמא
.

דווקא הדיון עלה בגלל חבר שהתקין אצלו מצלמת IP. לי אין צורך או שימוש בזה..

למעלה