שאלה כללית לחבריי הפורום

dark eyes

New member
שאלה כללית לחבריי הפורום

מה האופרה האהובה עליכם???? ומדוע היא??

four seasons

New member
טוב אז ככה

האופרה שהרשימה אותי ביותר לאחרונה היא "אבירות כפרית" של מסקאני, אופרה בסגנון הווריסימו, כשעה עם עלילה ואריות מדהימות, האופרה קצרה וזורמת, מלאה בצבעים. אחריהן נישואי פיגרו, מאדאם בטרפלאי, טוסקה, ריגולטו וקצר הדף מלהכיל...

dark eyes

New member
אחריי האזנה לאופרות

אני יעדיף את הבאות אך לא אדרג מבינהם: carmen-bizet La traviata-verdi+nabucco madama buttrefly-puccini carmine meo -אני אוהב כל מה ששייך לאמה שפלן Die walkure- wagner figaro-mozart ויש עוד מלא שאני אוהב אבל את אלה בייחוד שמתי לב שאני מת על אופרות....

four seasons

New member
המדהים בהאזנה

לאופרה, היא שמיעה תוך הכרת מהלך העלילה והכרת המבנה המוסיקלי, למרות שאפשר להנות גם משמיעה בלבד, גם אני מת על אופרות, לא פחות על מוסיקה כלית, וגנר אני לא מכיר כל כך למרות שבעוד חודשיים אלמד את הווליקירה, אני אוהב את הפרלוד במערכה הראשונה של פרסיפל, אם המוסיקה של הוולקירה דומה לזו אני מניח שצפויה לי הנאה מרובה

dark eyes

New member
היא דומה אבל גם שונה

ואגנר בעל שיגעון מסויים לסגר מופטי ולמקצב קרוב למושלם לכן אפשר לשים לב לדמיון במנהם ניתן לומר שהוא גם אוהב יצירות גראנדיוזיות ורשמיות הוולקירה מהממת מוכרת ואופיינית לוואגנר

four seasons

New member
וריסימו

1. משך זמן קצר ובדרך כלל במערכה אחת, לעומת אופרה שנמשכת בממוצא שעתיים פלוס וכשמדובר בווגנר גם 4 שעות פלוס, אבירות כפרית אופרה במערכה אחת כמשך זמנה כשעה וכמה דקות. 2. העלילה עוסקת בחיי הכפר, בדמויות כפריות ולא בדמיות מלכים ומצביעים ולא באירועים היסטוריים, סנטוצה, אלפיו, לולה, טרודו הדמויות המרכזיות, הם חיים בכפר סצילייני והמראות של השדות, הכנסיה, בכפר מלווים את כל העלילה, קטעי המקהלה מתארים את חיי הכפר בשדות. התנהלות אמוציונלית. 3. נטורליזים, נסיון לחקות את המציאות על בימת התאטרון, פשטות,המעמד הנמוך דמויות בדרך כלל של איכרים, פועלים, חיילים וכו... תפקידי הדמיות המרכזיות, עגלון חייל, איכרים, כובסות, עקרות בית וכו... 4. אהבה קנאה, שנאה, אלימות , סנטוצה אהבה את טורידו וקינאה באהבתו את לולה והגיע לכדי הבאת סיפור אהבתם לאלפיו, טורידו מזמין את אלפיו להתאמתות שמביאה למותו. 5. לפני התמונה הראשונה בדרך כלל מופיעה פרלוד, קטע מושר המנבה את העומד להתרחש בעלילה, פרלוד כזה קיים באבירות כפרית, האקורד הדרמתי מופיע פעמים בסוף הפרלוג, וגם מבחינת תכני המנגינה יש בו רמז לאריות ולארועים באופרה, וכן בהלצנים. 6. מימד מקומי ולאומי למוסיקה, התיחסות לפולקלור בסביבת העלילה לדוגמא האריה הפותחת את האופרה אבירות כפרית היא בסגנון הסצילאנה זמר עם מקומי. 7. התרחשות מהירה אין הרבה השתהויות, הכל ברצף, הכל קצר ומהיר, רצצטיב, סצילינה, סצינה(בין רצ´צטיב יבש לאכויות של אריה), אריה, מקהלה, רצף של דיאלוגים, וחוזר.... התייחסי ללמאפיינים בתחילת הסעיפים

four seasons

New member
../images/Emo140.gif, דרך אגב, אולי זה קצת מוקדם

במאי, ברכה קול ועוד זמר קונטרה טנור, ישירו קנטטות של באך ואריות מהמתיאוס פסיון בצוותא, גם ינגנו את כל 6 הברנדרבורגים של באך, ואני לא כל כך יודע, רחוק מאדריאן והחבורה העליזה מנענע

ענותי לא הבנתי למה אתה מתכוון

במשפט ואני לא כל כך יודע רחוק מאדריאן והחבורה העליזה מנענע מה רחוק? ואיך המשפט השני בכלל מתקשר למשפט הראשון? סתמת ולא פירשת..

The Exorcist

New member
כל מה שכתבתם וגם נוסיף את

פנטום האופרה... יש לי גם דיסק עם איזה אופרה אבל אף אחד לא יודע מה זה...(צריך למצוא מישהו שקורא יפנית...)

dark eyes

New member
יש לי רעיון

נוסיף לשאלה איזה מהאופרות החדשות הן האהובות עלייך??? כגון פנטום אוויטה קרמין מיאו וכדומה

four seasons

New member
אני נהנתי מהאופרה

"אלפה ואומגה" של שוחט, נקווה שבעתיד יכתבו עוד אופרות בעברית, הרצל כתב בספרו שישראל עתידה להיות מעצמת אופרות,עתידה אחת שלו לפחות התקיימה, גם מ"הבן יקיר לי" לא סבלתי, מה דעתכם?

four seasons

New member
אני לומד פילוסופיה ומוסיקה

לתואר ראשון, מלבד זה אני חובב מוסיקה קלאסית.

עופר ב.ה

New member
לפני שנה לקחתי קורס אחד במוסיקה

על המוסיקה של באך, של האו"פ. אני שואף להרחיב את לימודי האקדמיים בתחום בעתיד, מה לעשות שבינתיים ולשנים הקרובות אני בתחום המחשבים

four seasons

New member
על איזה כלי אתה מנגן?../images/Emo13.gif

הקורס הבא שאני מתכוון לקחת, מבוא למוסיקה א´ וב´ בין השאר נלמד תווים ונגינה על פסנתר, אני נהנה מכל רגע מהקורס הנוכחי "האופרה", לחשוב שלימודים יגרמו לי תענוג.

עופר ב.ה

New member
על אורגן

(לא עוגב, I wish, על קלידים) ובתקווה לעבור לפסנתר בעתיד הקרוב. אם אתה לומד באו"פ, קורס חדש על התקופה הקלאסית (בעיקר היידן ומוצרט) נמצא בשלבי פיתוח מתקדמים, ובטהובן מחכה לסטודנטים שילמדו אותו (הוא כבר מוכן למיטב ידיעתי). אבל עוד יש זמן, לפני זה אתה צריך את הרקע התיאורטי של מבוא למוסיקה (מקצב, מלודיה, הרמוניה וכו´).

dark eyes

New member
לא ידעתי

שאפשר ממש לנגן באורגן יצירות כי יש שם פחות אוקטבות לא????? אגב מומלץ להתחיל ממש עם פסנתר כי השלב מעבר בין אורגן לפסנתר אח"כ לא יהיה נצרך אם התחלת עם פסנתר. צריך בכל זאת להתרגל יד שמאל שונה בין פסנתר לאורגן וגם המאבק עם בקלידים שלא נדבר על הצליל

עופר ב.ה

New member
המממ... בגלל זה אני מנגן בעיקר באך

ויצירות אחרות שאינן דורשות צלילים גבוהים או נמוכים מידי. במקרים מסוימים של צלילים בודדים נמוכים, ניתן לסדר משהו, או לחילופין אם אין צלילים באוקטבה העליונה אפשר לנגן אוקטבה מעל ולכוון את האורגן כך שיוריד כל צליל באוקטבה. יד שמאל שונה - זה מן הסתם תלוי ביצירה. אתה בוודאי מתכוון שלכך שבאורגן נהוג יותר ללוות באקורדים, אבל אין זה מחויב המציאות. המגע שונה כמובן (באורגן שלי יש טאץ´, אבל עדיין ההתנגדות נמוכה באופן די משמעותי מפסנתר). צליל - אני מסכים, כמובן.

למעלה