שאלה כללית לחד הורים

letter

New member
שאלה כללית לחד הורים

בס"ד האם ניתן ואולי עדיף להישאר גרוש או שמה רצויו to open פרק ב thanks

Mאיה

New member
אני לא חד הורית ובכל זאת...

אני חושבת שאת/ה מעלה שאלה מאוד כללית. אני לא חושבת שרצוי להתגרש כל כך מהר. יועץ נישואין הוא צעד מעולה.

פרוזק

New member
שאלה קשה

אני עונה הלייה לא כגרושה אלה כמישהי שאמא שלה התחתנה בשנית אתמול לא טוב איות האדם לבדו ועכשיו אני יודעת כמה זה נכון. ישבתי אתמול בחתונה וראיתי את אמא שלי ובעלה החדש כל כך שמחים ומאושרים ממש כמו שניי ילדים קטנים שקיבלו צעצוע חדש. ואני אני קיבלתי שלושה אחים נוספים ועכשיו אנחנו משפחה גדולה של חמישה ילדים. הפתיחה של פרק ב היא דבר דיי מסורבל כי זה לא כמו בפעם הראשונה שצריך להתחשב רק בעצמך במקרה שלנו יש ילדים שצריך להתחשב בהם ברגשות שלהם וברצונות שלהם (אני לא יודעת מה עצלך) אמא שלי יצאה עם כל מניי גברים שאני טיפה לא סבלתי או שהילדים שלהם ואני לא הסתדרנו ולמרות שאנחנו כבר ילדים דיי גדולים עדיין זה משמעותי וחשוב. וזה תלוי גם בצד השני עד כמה הבן בת זוג השני מוכנים לתת מעצמם ולקבל את הילדים. אני חייבת שוב לציין שבמקרה שלנו הבעל של אמא שלי הוא אדם מקסים שלמרות שבהתחלה דיי היה לי קשה לקבל את הנוחכות שלו לא הוא ולא אמא שלי לחצו עליי ונתנו לזמן לעשות את שלו ואני מודה שכמה וכמה פעמים התבלבלתי וקראתי לו אבא בעסך הדעת. והילדים שלו מבחינתי הם אחים שלי לכל דבר וזה נכון לשניי הצדדים . אני יודעת שמבוגרים רואים דברים בצורה שונה ממה שאני רואה אותם וברור שיש את כל המשקעים מהפעם הראשונה ולכן נראה לי שלא צריך לאחליט אלה לתת לזמן לעשות את שלו להתענג שוב על תקופת הררווקות שחזרה לה לצאת ולבלות לפגוש אנשים ולראות מה יגידו ימים. בהצלחה

morrr

New member
מה שטוב בשבילך

גם אני אם חד הורית אומנם לילדים גדולים אבל אם יהיה לי בן זוג ואני יהיה מאושרת ברור שגם ילדי יקבלו ממני יותר אושר . אם היתיי מאושרת מהלבד גם אז הם היו יקבלים את האושר. מה שאת תחושי זה מה ילדיך יחושו שבת שלום

פרוזק

New member
מנקודת מבט של הילדים

ילדים יכולים לפעמים לפתח אנתי בילתי מוסבר או אגיוני לפעמים מתוך רצון להגן על ההורה מפני פגיעה נוספת לפעמים מתוך אגואיסטיות ורצוון לשמור את ההורה רק לעצמם אהבה חדשה ומערכת יחסים חדשה דורשת השקעת אנרגיה רבה מצד המעורבים בה דבר שלפעמים יכול להתפרש בעניי הילדים כהתרחקות מהם ותחושה שהצד השני "גונב" מהם את ההורה. יש עוד סיבות רבות שהאושר שלך יאפוך להיות האומללות של הילדים ושהם מצידם יעשו לך חיים לא קלים (אני יודעת שאני הייתי מגעילה לאמא שלי לא פעם בהקשר לגברים שהיא יצאה איתם) ולכן אני אומרת שהזמן הנכונות והפתיחות של כל הצדדים לתת מעצמם הם השילוב המנצח. כשאמא שלי אמרה לי שהיא מאושרת איתו שמחתי מעוד בשבילהוהיא בעמת נראתה מעוד מאושרת ולמרות שפחדתי והתנגדתי בהתחלה למדתי שהוא לא בה במקומי לאומת זאת את החברה של אבא שלי אני לא סובלת ולא מסוגלת אפילו להתקרב הלייה ומי שמפסיד מזה הוא אבא שלי בעיקר.

למעלה