שאלה כללית על שיווק

Harel183

New member
שאלה כללית על שיווק

אני מאוד רוצה להכנס לתחום בפן הפרקטי.
אני לומד כלכלה וניהול, הכיוון שלי הוא התמחות אחת במימון, בנקאות ושוק ההון, וההתמחות השנייה בשיווק.
אני כרגע בשנה א׳ ואני מאוד רוצה להכנס לתחום השיווק, פרסום, לתת עצות לפרסומות אטרקטיביות שמדברות לקהלים שונים, יש לי חוש מאוד טוב בתחום, ואני מבין וקורא אנשים בצורה בלתי רגילה.
רציתי לקבל המלצות פרקטיות, כלומר, מה ללמוד באופן עצמאי בנוסף ללימודים כדי שאוכל להציע את עצמי לחברות ולתרום. תוכנות מסויימות? עריכת וידאו? עיצוב?
תודה מראש.

הי Harel183, נתחיל דווקא מהסוף...

יש הבדל מהותי לדעתי ומניסיוני, בין מה שתיארת בחלק הראשון של שאלתך, לבין הפרקטיקה שתיארת בסיום "תוכנות מסויימות? עריכת וידאו? עיצוב?".
בחלק הראשון תיארת למעשה את תפקידו הקלאסי של איש אסטרטגיה- פלנר, בהגדרה המקצועית. כלומר האדם במשרד הפרסום, או בחברה במחלקת השיווק והפרסום, שתפקידו לתרגם את קהל היעד למוצרי החברה , ולהיפך, כאשר הוא נידרש להתאים מוצר חדש לקהל יעד מסויים.
יש כמובן גם תפקידי קריאטיב במשרד פרסום ובחברות, כמו למשל "קופירייטר" במשרד הפרסום, שתפקידו "להמציא" סיסמאות, סלוגנים, שמות למוצרים, תסריטים ועוד.
ויש כמובן את החלק הקריאטיבי הויזואלי, מעצבים גרפיים וכיו"ב.
הייתי ממליץ לך, להתעניין ולבחון את התפקידים השונים במשרד הפרסום, כפי שציינתי ואחרים, לשאול חבר'ה מה דעתם , ובמיוחד כאלה שעוסקים בתחום שמעניין אותך.
חפש מידע באינטרנט, יש בשפע. כמובן שאפשר לקחת קורס, לימודי תעודה, בתחום ניהול השיווק והפרסום, לבדוק לפני כן המלצות, עלות, מי המרצים, וכדומה, ואז תקבל לדעתי תמונה ברורה יותר.
בהצלחה

למעלה