שאלה כללית

balarath

New member
שאלה כללית

שלום רב, אני מובטלת היי-טק, בוגרת מדעי החברה שעשתה הסבה (שנתיים) למחשבים ועבדה בתחום כ 4 שנים. המחשבים נראה לי תחום שקבור עמוק באדמה ואני לא מצפה (וגם לא ממש רוצה) לחזור לשם, לא בתנאי ויחס השוק הנכחי(לא מדברת על כסף). אני די תוהה מה לעשות עם עצמי, ולהיות פקידה/מזכירה לשארית חיי עבודתי לא ממש נראה לי כי אני מסוגלת להרבה יותר מזה. קודם כל אני מחפשת רעיונות מה לעשות עם החיים שלי מבחינת עבודה, כאשר כל רעיון יתקבל בברכה. דבר שני - חברים כל הזמן אומרים לי שאני מבשלת ממש טוב. פשוט יש לי "טאצ´" לאוכל ואני גם מאוד אוהבת לבשל, לאפות וכו´. יכול להיות שזה רעיון אבל אני לא יודעת מה לעשות עם זה, מאפוא להתחיל ואיך , ואיך לא להכנס ל"פלופ" כלכלי. אין לי אומץ לפתוח נניח קונדיטטריה לבד אלא משהו יותר צנוע. מה עושים עם הרעיון הזה ואם הוא בכלל ישים? מודה מראש.

oh yes

New member
דווקא ביום בו מתפרסם

שירדה ב- 9% הירידה בדרישה לאנשי מחשב... בישול ביתי ומסחרי לא אותו דבר. מציע לך ללכת לעבוד בקייטרינג או בקונדיטוריה קודם ואחר כך תראי.

shlomob12

New member
שלום לך, ראשית צריך לעשות צעד,

אז תתחילי קודם לבדוק לאיזה כיוון של מזון את מעוניינת ליצור. האם בדברי מאפה , דברי מתיקה , תמציות לשתיה , מוצרי חלב וגבינה ,או בישול גורמה. ולדוגמא ,פנתה אלי בחורה דרך הפורום למציאת חומרי גלם עבור משהו שהיא מעוניינת ליצור בתחום המזון.אותה בחורה עזבה את ההייטק והתחילה להנות גם ביצירת מזון. תחום של המזון , זהו תחום מאד פתוח ויש בו גם הנאה ברגע שמצליחים במוצר המוגמר. מקווה שעזרתי שלמה

elico100

New member
יש לי הצעה בשבילך

שלום, אני מכיר בחורה בעלת כישרון מדהים לבישול. היא מבשלת מידי פעם לאירועים קטנים (כמה עשרות אנשים) ומעונינת להתחיל לעבוד על זה קצת יותר ברצינות. את מוזמנת ליצור איתי קשר באי-מייל הבא: [email protected] אני אספר לך קצת יותר פרטים ואח"כ אתן לך את מספר הטלפון שלה. אלי.

alona18

New member
תשובה לשאלה כללית

שלום לך! אני חושבת שזה רעיון טוב.אני גרה בת"א בשכונה קטנה עם שתי מעדניות. מוכרים שם בעיקר אוכל ביתי קציצות סלטים ובעיקר עוגות מאפה ביתיואנשים קונים. לפי דעתי יהיה לך קל לגשת ולהציע את מרכולתך ורק אחרי תגובות תנסי לראות מה הלאה. עם עסק לפי דעתי עדיין כדאי לחכות. בכל אופן בהצלחה. אלונה

מה לעשות עם כישורי בישול?

המלצתי היא שתעשי סיבוב עם ירידי האוכל השונים תתערבבי בקהל, שימי לב מה האנשים אוהבים, שוחחי עם המוכרים, חלקם אפילו ישמחו לענות על שאלות וחלקם לא. מכיוון שייש לך גם רקע במדעי החברה רצוי ועדיף לך לא למכור דרך חנויות אלא להנות מהקשר הישיר עם הלקוחות בעבר אישתי יצרה אומנות ומכרה בירידים וזכור לי כמה היה חשוב הקשר האישי עם הלקוחות הסופיים, ניתן ללמוד רבות מכך על דרישות הקהל. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה או כמילות הספר המקסים של דוקטור סוס (סופר אמריקאי) "אם יוצאים מגיעים למקומות נפלאים!" איציק

מה לעשות עם כישורי בישול?

המלצתי היא שתעשי סיבוב עם ירידי האוכל השונים תתערבבי בקהל, שימי לב מה האנשים אוהבים, שוחחי עם המוכרים, חלקם אפילו ישמחו לענות על שאלות וחלקם לא. מכיוון שייש לך גם רקע במדעי החברה רצוי ועדיף לך לא למכור דרך חנויות אלא להנות מהקשר הישיר עם הלקוחות בעבר אישתי יצרה אומנות ומכרה בירידים וזכור לי כמה היה חשוב הקשר האישי עם הלקוחות הסופיים, ניתן ללמוד רבות מכך על דרישות הקהל. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה או כמילות הספר המקסים של דוקטור סוס (סופר אמריקאי) "אם יוצאים מגיעים למקומות נפלאים!" איציק

הזמנה לנסח ולהציג חלום

באתר שלי העוסק במימוש עצמי בעבודה ישנה נקודת מפגש שנקראת הבורסה למימוש חלומות. בחודשיים שהאתר עובד הביאו לשם אנשים רעיונות חזקים כמו למשל להקים עיתון שיעסוק רק בחדשות טובות, לערוך סיפורי ריפוי, תנועה שנקראת אשה לרשות הממשלה ועוד. כדי להגשים חלום צריך להגות וללוש אותו, לגלגל אותו לכל הכיוונים וממש לחוש את הריח שלו. הבורסה מאפשרת לחשוף את הרעיון ולראות עם יש מי שמתחבר לזה, קשה להרים דברים לבד. תרשו לי לצטט את שייקספיר : in dreams begin our possibilities להתראות, אמיר

למעלה