שאלה כללית

שמבול

New member
שאלה כללית

היום סיימתי לראות את העונה השלישית והמטלטלת. אני רק רוצה לשאול שאלה כללית על הסידרה למי שקרא את כל הספרים או איכשהו יודע, האם יש סוף טוב לסידרה? כי ממש אין לי כח להתחבר לעוד דמויות ולראות אותם נטבחים או משהו כזה....כמובן שתוסיפו סמל ספויילר לכותרת...

יש לפחות עוד שלושה ספרים שלא יצאו.

וכמו שמרטין עצמו כתב באחד מהם : הוא לא מאמין שמישהו יכול באמת ליצור סוף טוב לסדרה הזו.

ds1232

New member
כלל: אין טובים ורעים בסדרה

זאת הגדולה לדעתי כל סדרת הספרים הזאת.
אין כאן טובים ורעים, ולכן גם לא יהיה סוף טוב או רע.
הכל נתון לפרשנות הקורא- למי הוא מתחבר ולמי הוא לא. זה בולט במיוחד בספרים, פחות בסדרת הטלוויזיה.

טוב שהתחברת לחלק מהדמיות כי אני לא התחברתי

לאף אחת מהן.
ובכלל כול הסדרה (לפי הטלוויזיה )ממש לא מדברת אלי . יש לדעתי יותר מדי שמוש באלימות ומין .
ואם זה כך גם בספרים (כמו שכתוב בערך בווקיפדיה)זה לדעתי מעיד על כתיבה גרועה כי מישכותב טוב
לא צריך להשתמש באלימות ומין כדי למכור\ ריטינג .

אם לא התחברת, למה צפית בסדרה?

ואם צפית, למה אתה כותב כאן? עושה רושם שבכל זאת אתה מתעניין.

לגבי הספרים, הם נועזים בתיאורים שלהם, כולל מין ואלימות - אבל זה לא חמישים גוונים של אפור. המין שם מפורט רק ביחס לז'אנר הפנטסיה באופן כללי, ובהחלט לא מאפיין את הספרים כמו שהוא מאפיין את הסדרה. האלימות שם ריאליסטית, אבל למען האמת יותר מטרידה מאשר מביאה רייטינג או מכירות. למעשה, אני מכיר אישית מישהי שהפסיקה לקרוא את הספרים בגלל האלימות. הספרים מושכים אנשים בעיקר כי הם ריאליסטיים, בעיקר כי הם עמוסי פרטים באופן בו לכל פרט יש משמעות ואף פרט לא נמצא שם סתם, ובעיקר כי העלילה באמת מרתקת. כמובן, לא כולם חייבים להסכים. אבל מוזר לי שאדם שלא אוהב ימשיך לצפות.

מתעניין כן אני בכלל חובב מדע בדיוני ופנטזיה ומשתף בכנסים

וטוב להיות בענינים. גם להעביר בקורת צריך לדעת במה מדובר.
לגבי כתיבה פה בפורום אז יכול להיות שאתה צודק ולא הייתי צריך להתפרץ כך אם משהו נפגע
אז אני מצטער כי זה לא היית הכוונה שלי .
לגבי ראליזם אז כמעט כול הדמיות הם אנשים כמונו למעט דינרייס ואחד הילדים של סטרק שכחתי את שמו הם אנשים רגילים ואף אחד לא משתמש בכישוף לקדם את מטרותיו .
חשוב מאוד להדגיש שהעלילה רחוקה מלהיות גרועה אבל שתי הערות
1. הרעש שעשו מהסדרה בתקשורת מוגזם לטעמי
2. יחסית לסדרות ספרי פנטזיה אחרים קצת חלשה.
באתר בלי פאניקה רן בר-זיק כותב ביקורת "ספר מומלץ ביותר, גם (ואולי בעיקר) למי שאינם אוהבים פנטסיה כלל וכלל." ואני מסכים

אם הבנתי נכון

אתה מעביר ביקורת על הספרים בלי שקראת אותם.
זה לא הוגן, לא ממוקד ולא נאמן לאמת.

אני לא מעביר ביקורת על הספרים ישרות

אלה על סדרת הטלוויזיה שבנויה מהספרים בהנחה שניהם חופפים. אם הם לא אז הביקורת רק על סדרת
הטלוויזיה .

אם קלטתי נכון את המצב

רוב קוראי הספרים התאכזבו מהסדרה.
אלה שלא התאכזבו, לוקחים אותה כיצירה נפרדת.
הסדרה לא מגיעה לקרסוליהם של הספרים בעניין, שנינות ותיחכום.

יש כמובן שוני בין הסדרה לספרים

והרעש שעשו מהסדרה בתקשורת מוגזם גם לדעתי. אני מניח שפשוט זו הפעם הראשונה שסדרת פנטסיה מז'אנר הפנטסיה האפית זוכה להצלחה. זו סדרה טובה, אבל כסדרה יש טובות ממנה. מחינת ספרי פנטסיה, באמת קצת קשה להשוות את הסדרה לספרי פנטסיה. נכון יהיה להשוות את הספרים לספרי פנטסיה אחרים. כאן אני חושב שטיב של פנטסיה לא נקבע ע"י כמות הפירוטכניקה שהיא מכילה. תניס חצי אלף היה גם יכול להיות חצי יהודי וחצי ערבי, ועדיין יוצר את הדמות המורכבת שהוא. גנדלף היה יכול להיות מאסטר קונג פו עם יכולות ריכוז ושליטה על הגוף שאין לאדם מהשורה, ומורין סדאי פיזיקאית או האקרית מומחית, והעלילה הייתה אותה העלילה והדמות אותה דמות, בלי מרכיבים פנטסטיים. דרקונים, לחשים, שיקויים וחפצי כח לא הופכים את העלילה לטובה. הם רק עוד כלים שסופר יכול להכניס ליצירה, כמו חלומות, כמו עלילה בארצות רחוקות או בזמנים אחרים, והיצירה נמדדת בדמויות שלה, בעלילה, במתח שנוצר - לפי זה, שאלת מינון הקסמים בעולם של שיר של אש וקרח לא רלוונטית לטיב העלילה, וגם לא לתיוג שלה כפנטסיה. גם ד"ר ג'קיל ומר הייד יכול להיחשב פנטסיה, וגם על העוורון, אם ההגדרה של פנטסיה היא מציאות בעלילה שלא אפשרית במציאות היומיומית. בסופו של דבר אני לא קורא ספר כדי למלא את מכסת הדרקונים שאני קורא עליהם, ממש כמו שאני לא צופה בסדרה כדי למלא את מכסת הציצים המופיעים בה. בשביל מילוי מכסות יש אמצעים אחרים.

וכשזה עומד למבחן הדמויות, העלילה, המתח, והמסרים - הספרים הם בהחלט יצירת מופת בת זמננו. אני ממליץ לך לנסות את הספר הראשון ולהתרשם בעצמך ולא מביקורות: קשה למדי בסדרה להתחבר לג'ון סנואו, בגלל שהשחקן קצת חד הבעתי ובגלל שהתסריט לא יכול להעביר חצי מהסצנות שלו, אלה שלא מקדמות את העלילה אבל מעגלות מאוד את הדמות, וגם כי הרבה מהעלילה של ג'ון מתרחשת בתוך הראש שלו, מה שבסדרה קשה מאוד להעביר (אולי אם היה ווייס אובר עם קריינות של המחשבות שלו - אבל זה כלי שיוצרי סרטים מאוד לא אוהבים). נכון, המינון של קסם נמוך מהמקובל בפנטסיה אפית, אבל דווקא זה יתרון - כי הקסם קיים רק כשהוא משמש באמת צורך עלילתי ללא תחליף, ולא כדי למלא מכסות פירוטכניקה. לעומת הארי פוטר שבו הרבה מקרבות השרביטים היו יכולים להתבצע עם אקדחים בלי לפגום בעלילה או בעניין, כאן הקורא בטוח שכשיש קסם, הוא רציני (ממש כשם שכשיש מוות, הוא רציני).

ולמעשה נראה לי שדווקא הכותבים הגדולים ממעטים במינון של העל טבעי, דווקא כדי שהוא לא יהיה טבע שני: כמות הקסם ב"שר הטבעות" לא גדולה במיוחד. תיאורי המפלצות והאלים של לאבקראפט קמצניים להחריד: דווקא זה משאיר מקום לדמיון, שעושה את הכל מרגש יותר: יש ללאבקראפט סיפור אימה נהדר בשם "המוסיקה של אריך זאהן". מראש ועד תום הסיפור אין תיאור מדוייק של הזוועות חסרות השם, אבל הן נוכחות בסיפור יותר מאשר כל מפלצת מרובת שוטונים ומדיפת ריר. סיפורי המסתורין של אדגר אלן פו גם הם כאלה - ודווקא המינון הקמצני של על טבעי הופך אותו למיוחד יותר, למאיים יותר, ולחסר תחליף בעלילה.

כמובן, אם אתה קורא פנטסיה רק כי היא פנטסיה, ומבחינתך דריזט האלף האפל מעניין יותר כי הוא אלף ולא כי הוא "הנסיך הירוק" שעזב את שורות החמאס, בלי קשר לשאלת עומק הדמות והמתח בעלילה, אולי באמת תצא קצת מאוכזב מהספרים. ובכל זאת הייתי מציע לך לנסות, אפילו כל מה שמעניין אותך זה אזכורים של דרקונים וכישופים.

CallMeCavanaugh

New member
זה היה נהדר!

באמת, זה משהו שצריך להדביק איכשהו בכל פורום פנטזיה בעולם או משהו כזה.

אנ י מקבל את ההמלצה שלך ברצון ואני יתחיל לקרא את הספרים

אגב לא ממש ברור לי למה סדרת הטלוויזיה נקראת "משחקי הכס "ולא "שיר של אש ושל קרח "
משחקי הכס שזה הספר הראשון מתאים רק לעונה הראשונה .
אני מסכים עם מה שכתבת אני חושב שהעלילה ועומק זה דבר חשוב ברם דעתי היא שאם משהו כבר יוצר פנטזיה אפית אז אני אומר "לך על זה" כי מה הטעם לבנות עולם אלטרנטיבי אם הוא דומה לשלנו.
אכן בשר הטבעות אין הרבה קסמים גנדלוף רב הזמן לא משתמש בקסם אבל בשר הטבעות יש הוביטים
בני הלילית או אלפים תלוי בתרגום אורקים וכו' שקראתי את הספרים ואני מוכרח לציין גם שצפיתי בסרטים אז הרגשתי כתייר שמסייר בארץ התיכונה ושטולקין הוא המדריך שלי .
בקשר לגון סנאו אז את צודק הוא באמת אחד הדמיות שענינו אותו עוד דמיות שעינינו אותי הם
דנריס שלעתי שעברה את השנוי הכי גדול בסדרה ואריה סטרק . לפי מה שאני הבנתי אריה סטרק
היא דמות מרכזית שיחידה שיש לה פרק בכול ספר מה שממש לא מתבטא בטלוויזיה .
תרשה לי גם להציע לך את הסידרה שבע ההמלכות של קריסטין קאשור סופרת צעירה שעוד נשמע
עליה הספר הראשון נקרא מחוננת מתוף עטיפת הספר
"בעולמה של קַטְסָה, בארץ שבע הממלכות, חיים מחוננים - בני אנוש בעלי יכולת מופלאה שמעוררים בעיקר פחד ומנוצלים על ידי המלכים. קטסה היא מחוננת שנושאת נטל כבד במיוחד, כישרון שאפילו היא עצמה מתעבת: כישרון להרוג. היא משרתת את דודה, המלך רנדה, ונשלחת ללכוד ולהכות את כל מי שהמלך מבקש להעניש. כשקטסה פוגשת לראשונה את הנסיך פּו, מחונן נוסף שבורך במיומנויות הלחימה, היא לא יודעת שחייה עומדים להשתנות. קטסה מופתעת לגלות כוח חדש שלא הכירה, כוח האהבה. והיא נחרדת לגלות את הסוד הנורא שחבוי הרחק משם... סוד שעלול להחריב את כל שבע הממלכות בכוחן של מילים בלבד"

זו הרוח!

אתה תמיד יכול להפסיק, אבל אני משוכנע שלא תמצא את הספרים מעניינים פחות.
אתה גם מוזמן ביותר לתת לותיקים פה להשיב על השאלות שיעלו לך במהלך הקריאה. רק בקש לא לתת לך ספוילרים, אם אתה לא רוצה כאלה. עם הזמן גם אתה תהנה מדיונים על R+L=J, ועוד כל מיני דברים ליודעי ח"ן.

colio 1

New member
לדעתי ...

דווקא סצנות לפחות מבחינתי הם לא מה שעושות את הסדרה .( ובאופן כללי דווקא אין לי בעיה עם מין :)
אבל בוא נגיד ככה לא למען זה אני רואה את הסדרה , יש פעמים שלפי הספרים יש סצנות מין אז ככה עשו את זה גם בטלוויזיה . הסדרה והספרים פשוט ככ גדולים על הדברים האלו שאם יש קטעים לא מעניינים ,אפשר פשוט להעביר .

KallaGLP

New member
הסדרה גרועה גם בעיניי.

בעונה הנוכחית כלל לא טרחתי לצפות. אך לא ברור לי איך אפשר להסיק על כתיבה ספרותית מצפייה בסדרת טלוויזיה. לדעתי הספרים מעולים, כתובים היטב, מאוזנים מבחינת תוכן ובכלל סדרת הפנטזיה הטובה ביותר שקראתי אי פעם ואחד הספרים הטובים ביותר שקראתי אי פעם.

הביקורת היא יותר על סדרת הטלוויזיה הנחת היסוד הראשונה שלי

היית שיש חפיפה בן הספרים לסדרה אם אין כמו שאמרים לי פה תמחקי כול מה שאמרתי .
פשוט בתקשורת בעיקר האיטרנטית כול פעם שהתחילו עונה חדשה היה רעש גדול וכשראיתי
את הפרקים הראשונים בDVD לא הבנתי על מה הרעש?

למעלה