שאלה כמה טיפ צריך להשאיר (עפ"י

שאלה כמה טיפ צריך להשאיר (עפ"י

החוק). אנחנו בד"כ עושים ככה אם המלצרים/ות היו נחמדות אנחנו משאירים טיפ טוב אם הם היו חרא ובלי עצבים אלינו אז אנחנו משאירים כמה שצריך לא יותר מזה. אבל כמה באמת צריך? (עדיין לא היינו במקומות שהתייחסו אלינו מגעיל). סתם לידע כללי.

get well

New member
זה באמת הטיפ "המקובל"

אבל מה לעשות שיש אנשים שלא מבינים שה10% זה מה שהיה לפני שנים והמחירים מתעדכנים מאז... לי אישית אם משאירים 10% אני נורא מתבאסת..(אלא אם כן אני רואה שלבן אדם אין כסף..) טיפ של 15-20 אחוז בהחלט עושה לי את היום

kiticat

New member
בטח שיעשה לך את היום

אבל לא לכולם יש. אני לדוגמא עדין חיה (אם אפשר לקרוא לזה ככה) על חשבון ההורים. ועד פסח הייתי מקבלת תקציב של 400 שקל לחודש. לא שקל יותר..... לפעמים להשאיר למלצר 15 שקל, זה להשאיר אותך בלי אגורה בכיס....

Reservoir Dog

New member
בנושא השארת טיפים

לדעתי אחרי שרכשתי מעט נסיון במלצרות והבנתי את נושא הטיפים אני אישית רק השתפרתי בנושא וכשאני יושב עם חברים בשולחן ויש מצב שצריך להשאיר טיפ אז גם יהיה טיפ ! הבנתי בעבודה הזו שהטיפ חשוב ושהמלצרים עובדים קודם כל בשביל הטיפ (רובם),כי זה חלק די עיקרי בעבודה. וכמה באמת צריך ? בין 10% ל-15% בד"כ (אם לא יותר ,לפי בחירה אישית אם היחס היה טוב ניתן להוסיף יותר). אם היחס ממש גרוע אבל במקרה קיצוני שהמלצר ממש היה גס ועשה דווקא לא אשאיר טיפ,אבל זה עוד לא קרה אף פעם. אז בשורה התחתונה תמיד להשאיר את המינימום טיפ ואם יש מצב להוסיף אז יהיה נחמד גם להוסיף מעט,הרי כסף בא והולך לא ? ואם הוא כבר הולך אז שילך למטרה טובה.

לא הבנתי, הרי עפ"י החוק חייבים

להשאיר טיפ ואם המלצר היה חרא אז להשאיר טיפ או לא (אבל זה עבירה על החוק אם לא).

אוי כמה שאת טועה !!

עבירה על החוק ?! עבירה על החוק לא לתת טיפ ?! טיפ כשמו כן הוא - תשר למלצר על השירות. זה שבארץ המעסיקים מכניסים את הטיפ למשכורת (כאילו) זה הלא חוקי. לא אי השארת הטיפ.

למעלה