שאלה כנה לחלוטין, בתקווה לתשובה כנה לחלוטין:

amitmis

New member
שאלה כנה לחלוטין, בתקווה לתשובה כנה לחלוטין:

אם נפתח פורום פיזיקה, וישנו פורום מתמטיקה, פורום עזרה בשיעורי הבית וכדומה - למה צריכים את הפורום הזה, בעצם? השאלה כנה לחלוטין, וחפה מכל ציניות, כאמור. אשמח לתשובה כנה.

uvita

New member
אפשר להביע דעה?

אז ככה: אני אמנם לא משתתפת פעילה בפורום אבל אני כן קוראת הרבה ממנו. בתקופה האחרונה אני מרגישה שהפורום הזה התחיל להיות יותר מידי פורום של שיעורי בית. אני יודעת שתמיד היו כאלה שבאו עם שאלות, וכשזה במידה זה בכלל לא מזיק ואפילו מעשיר- אך שם הפורום הוא:"מדע פופולארי"- כלומר, פחות התעסקות בנוסחאות (עד כמה שאפשר, כמובן) ויותר בתיאוריה עצמה... אם לפני כן, היו המון דיונים על תופעות פיסיקאליות ומדעיוית מעניינות, היום יש יותר שאלות של:"תפתרו לי". אז אולי עכשיו כשיש את האלטרנטיבה של "לימודי פיסיקה" הפורום הזה יתעסק יותר בעינייניו... חוץ מזה שהפורום הזה, לדעתי, הוא יותר מן "פורום גג" לכל המדעים, לאלה שמתעניינים בתחומים שונים של המדע (כן, גם כימייה זה מדע
), ולמי שרוצה לדון בכל מיני תופעות שלווא דווקא קשורות רק בפיסיקה/מתמטיקה... זו הדעה שלי בכל מקרה....

amitmis

New member
אני מסכים איתך, בגדול...

הסיבה היחידה שאני רואה לפורום הזה להמשיך ולהתקיים, זה העיסוק בתחומים, כמו שאמרת, שהפ לא רק "פיסיקה ומתמטיקה". הבעיות הן: א. הנושאים האלו לא מקיפים מספיק, לדעתי, בשביל פורום שלם. ב. הנושאים הללו לא משתייכים ל"מדע פופולארי", אלא בעיסוק המאוד רדוד ומשעמם בהם. ג. הפורום בכל מקרה לא עוסק בהם כמעט ! לא כך?

למעלה