שאלה כנראה מטופשת בבקשה לא לסקול אותי

שאלה כנראה מטופשת בבקשה לא לסקול אותי

אנוכי קונדיטורית כך שכל הידע שלי בנושא האלכוהול מסתכם בעובדות בודדות 1) מתאדה כמחצית בבישול 2) אל תבשל ביין שלא היית מגיש לשתייה (כך שיין לבישול זה אאוט) עלי מוטלת המצווה של קינוח סעודת החג ומה לעשות - פסח זה פסח וזה מגביל מאוד שאלתי בנושא הרום: זה כשר? כלומר מבחינה תרכיבית יש בו שמרים כמו בבירה או כל דבר אחר שבא מדגן? אחרת אני רואה שאצטרך לשמור את עוגת ה"היי ליקר" לאחרי החג עם בוא השליח של הפיצה אמן כי יהי רצון בתקווה לתשובה במהרה תודה
 
Aאלה לא טיפשית בכלל.

אני לא איזה פוסק הלכתי, אבל רום מיוצר מקנה סוכר. לדעתי הוא כשל"פ. בהצלחה....
 
../images/Emo188.gifהלוליה../images/Emo188.gifהללויה../images/Emo188.gif

היפ היפ הורי NO MORE קמח מצה ושאר ספיישלים לפסח שעוגות צהליות הן גורמה לידם
מודה לך עד מאוד
לילה טוב והרבה טיפים
 

tal1g

New member
אולי אני יהרוס שמחות.

למעשה הבעיה ברום כשורה לשמרים ולתהליך התססה. יש לבדוק מול אתר כשרות. או טוביה
 
בנוסף

כנראה שזה לא רלוונטי במקרה הזה, אבל יש לא מעט סוגי רום שמיישנים בחביות ששימשו בעבר לברבן - שאינו כשר לפסח.
 
אייייי ידעתי שזה טוב מכדי לעבור חלק

אנחנו מדברים על רום לבן-כהיל של לקרני ובאתר שהצעת לא עונים לי בכלל
 
למעלה