שאלה כפולה......!

שאלה כפולה......!

שלום רב לכולם. 1- אני לקוח קבוע בחנות האורגנית בגבעת חן, בין היתר אני קונה תמיד מיצים טבעיים בבקבוקי זכוכית, לאחרונה ניסיתי להחזיר את כל הבקבוקים ( 25 אג' פקדון לבקבוק) וסרבו לקבל לאחר שכנוע עדין קיבלו בכל זאת אבל ביקשו שלהבא אמסור את הבקבוקים ברעננה למרכז החזרות בקבוקים (מזכוכית) בפיקדון. האם שמעתם או ידוע לכם על מקום כזה ? ואם כן מה הכתובת ? 2-האם ידוע לכם על יועץ מס כל שהוא שאתם יכולים להמליץ בסביבה הקרובה ? אני צריך יעוץ של כחצי שעה לצורך ביצוע סימולציית שכר, וכמה לדעתכם יעוץ כזה אמור בערך לעלות ? יום טוב לכולם וחג שמח.

ATAF151

New member
תתלונן נגדם - הם עוברים על החוק

יש לך אפשרות להתלונן נגדם בעזרת אתר האינטרנט של המשרד לאיכות הסביבה (צירפתי קישור), והם שולחים די מהר את המשטרה הירוקה וקונסים אותם. יש לך אפשרות להחזיר במכונות מיוחדות שממוקמות במספר סופרמרקטים כגון שופרסל ביג בקניון, מגה בעיר בפינת קרן היסוד ועוד.

לא בדקתי , אבל....

אני חושב שהמכונות הצמודות לסופרמרקטים השונים מקבלות חזרה רק בקבוקים שנימכרים אצלם , אני לא מכיר את המכונות האלו , האם הם מוציאות כסף מזומן או תעודת זיכוי לקניה בסופר הצמוד ? להיתלונן ! לא ניראה לי , מכיוון שאני בדעה שהסוחרים לא כל כך אשמים אלא השיטה פשוט פסולה , הסוחרים לא אמורים להיות משרתי חינם של מערכת איכות הסביבה . מדוע המערכת לא פועלת כמו בכל העולם ובאירופה במיוחד ? שיציבו מיכלי איכות סביבה (קונטינרים) בכל פינת רחוב או שכונה ויפסיקו אם הפיקדון. הכוונה למיכלים לאיסוף בקבוקי זכוכית בלבד. בתור התחלה כמובן . אני לא רוצה לרדת לרזולוציות יותר נמוכות כמו בחו"ל , שם ישנה הפרדת מיכלים לבקבוקים לפי צבע הבקבוק לבן ירוק וחום, אז לכך זה עוד מוקדם אולי אבל עם מיכלי זכוכית אפשר היה להתחיל וטובה שעה אחת קודם ולא היה מזיק לרעננה לשמש דוגמה ארצית.

ATAF151

New member
אני אסביר

המכונות הצמודות לסופרים מקבלים גם בקבוקים שלא נמכרים אצלם. הם לא מקבלים רק בקבוקים מעטים בעלי מבנה שהמכונה לא מכירה ואותם ניתן להחזיר בקופה הראשית. אם יפסיקו את הפקדון, רבים יותר ישליחו את הבקבוקים לפח גם אם יהיה מיכל איסוף בכל פינת רחוב. אל תרחם על החנויות, דווקא בעניין בקבוקי המשקה, הרווחים של החנויות הם בשמיים, ולא יהיה נורא אם הם יקיימו את החוק ויסכימו לקבל את בקבוקי המשקה אותם הם מכרו.

רווחים בשמיים.....? מה הקשר?

אני לא מעוניין להיכנס להם לכיסים וזה לא קשור כלל לנושא הרווחים. הם פשוט לא צריכים לדעתי להיום גורם מתווך לצורך העניין ! הנושא (איכות הסביבה) הוא של כולנו ואין לדעתי להטיל תפקיד או מונופול על גוף אחד מסויים שישא בנטל. כלומר בסופו של דבר זה מסתכם בחינוך ומודעות לנושא. אני לא מסכים כל כך שהבקבוקים ינחתו בפח האשפה , עובדה....גם כמות בקבוקי הפלסטיק והעיתונים פחתו במידה ניכרת בפחי האשפה ונוחתים במקום המתאים ,( בוא ניתעלם רגע מהתופעות הפליליות הניקשרות לעניין) , מיליוני בני אדם בעולם (מבוגרים וילדים) למדו לזרוק את הבקבוקים במיכלי האיסוף ועובדה שזה עובד ומצליח , פשוט המערכת כאן לא עושה לדעתי מספיק בכדי להחדיר את זה למודעות (להתחיל בבתי הספר). בנוסף הבקבוקים הולכים בסופו של דבר לגריסה כך שאין צורך לשמור על שלמותם בהשלכה למיכלים . ( יש רק להקפיד ולהיתחשב שלא לעשות זאת בשבת מחמת הרעש, למרות שאני חילוני ) .

ATAF151

New member
גם בעולם יש את חוק הפקדון

ולמשל ראה איך חוק הפקדון הפחית באופן דרמטי את השלכת בקבוקי המשקה בארצות הברית.

shian

New member
אצלנו בגלל החרדים....

זה חל רק על בקבוקים קטנים. החוק המקורי היה אמור לחול על כל הבקבוקים אבל חברי הכנסת החרדים טירפדו את זה בטענה מגוחכת שלחרדים נצברים הרבה בקבוקים וזה קשה להם....

למעלה