תודה! בקשר למצב "היפו" בגלל חילבה ,אין לי חשש,,
מכיוון שאני מורחת את החילבה בשכבה נדיבה על פרוסת לחם שיפון-מלא , ומעליו מניחה קציצות דגים ,או קציצות -בשר ומעל פרוסות עגבנייה.   אגב,הכנת חילבה בבית היא מאוד קלה, בעבר היו מוכרים גרגרי-חילבה שלמים, אבל כיום יש להשיג בחנות התבלינים חילבה טחונה,כמו אבקה.   לכמות של -3 כפות חילבה טחונה מוסיפים 2 כוסות מים ,מלח, מיץ -לימון, 5 שיני-שום כתושות, מערבבים הכול ביחד בקערה,מכסים הנילון נצמד,ושמים במקרר לכמה שעות.   כשהמים נספגים לאחר 3 שעות בערך,מוציאים מהמקרר ומעבירים למעבד מזון או בלנדר, מוסיפים חופן נדיבה של פטרוזיליה וחופן כוסברה (ללא הגבעולים.) וגם פלפלון קטן ירוק וחריף,(יש לסלק את הגרעינים.)   מפעילים את מעבד המזון ל-2 -3 דקות ,עד שמתקבלת תערובת אוורירית וקלילה, ומחזירים למקרר עד לשעת הארוחה, במידת הצורך,אפשר להוסיף מיץ -לימון ומלח אם חסר. טעים מאוד עם דגים ובשר.   אגב, לא ידוע לי שהחילבה גורמת לריח לוואי לגוף, ישנם האומרים שהעמבה העירקית גורמת לבעיות של ריח גוף,בעיקר לגברים. ותודה לאל ,שלא נתקלתי בבעיות כאלה מאכילת החילבה.