שאלה לאוהבי רדיוהד אשר מבינים בגיטרות

worrywort

New member
שאלה לאוהבי רדיוהד אשר מבינים בגיטרות

היום הבנתי דבר מאוד מעניין. ג'וני גרינווד באופן קבוע מחליף את הפיקאפים בטלקסטרים שהוא קונה לפיקאפים של לייס סנסור, אלו שנמצאים בסטראטוקסטר. עכשיו, מאחר וטלה וסטראט עשויות שתיהן מאותו עץ (אלדר, אלמון בעברית) מה לכל הרוחות העניין? למה הוא לא פשוט קונה סטראטוקסטר? הרי תיאורטית זה אמור להישמע אותו דבר לא? אוקיי אז הוא מסדר אותם קצת אחרת, ולא קונה את הלייס סנסור הכסוף אלא רק את האדום והכחול, ועושה משני אדומים המבקר.. אבל עדיין! למה בעצם לקנות טלה? כל מי שקונה טלה קונה אותה בגלל הפיקאפ החביב הזה בגשר (כן הכסוף המגניב). מישהו יכול לעזור לי להבין מה עובר במוחו של הבחור? בתודה, וורי.

kittycatbone

New member
ואוו

כמה ג'יבריש בהודעה אחת
מעולם לא הרגשתי כל כך בורה
למרות שהבנתי חלקים מעטים מההודעה. X: (וסליחה על אי העזרה
)

אולי הוא פשוט אוהב את הצורה

של הטלה לעומת הסטראט (למרות שההבדל אינו גדול). וחוץ מזה, מי אמר שחייבת להיות סיבה לכל דבר...

FunkyMonk

New member
קודם כל

לא כל הגיטרות עשויות מאותו עץ. דבר שני, אני די בטוח שאמן בסדר גודל של ג'וני לא קונה סתם סטראט כמו שאתה היית קונה, אלא מזמין אחת מיוחדת, אולי אחת משנות החמישים, וכאלו. דבר שלישי וחשוב למדי - הצורה, לעזאזל. הצורה משפיעה על הצליל... הגשר, הפרטבורד, כולם משפיעים על הסאונד של הגיטרה..

worrywort

New member
מי דיבר על כל הגיטרות? דיברתי על טלה וסטראט

שתיהן עשויות אלדר. (בדקתי באתר של פנדר) לידיעתך כשגנבו לו את הטלה והוא עבר להשתמש בטלה הגיבויית שלו הוא קנה טלה מקסיקנית בתור גיבוי, אז אל תחשוב שרק כי הוא ג'וני שכל מה שמתחת לגיטרות וינטג' מתחת לרמה שלו. הצורה של הטלה נותן לה סאונד יותר טוב משל הסטראט? במה שונה הגשר? תספר לי.. זה מעניין אותי... לא מבין בזה כ"כ. הפרטבורד הוא מייפל, יש הרבה אפשרויות לקנות סטראט מייפל.. אני עדיין לא רואה כ"כ הבדל.

FunkyMonk

New member
אני לא גיטריסט, ולא בדקתי את העניין

אבל: - סטראט מגיעה גם עם רוזווד, לידע כללי. והפרטבורד יש לו אמנם השפעה מינורית, אבל יש לו השפעה (כמעט לכל דבר יש השפעה כלשהי). - אין לי מושג מה ההבדל בגשרים אבל אני כמעט בטוח שיש. - אני בספק אם ג'וני מנגן על מקסיקנית. ואני באמת בספק אם הטלה שלו לא כולה מחווטת מחדש עם מליון ואחד דברים שאין בטלה "רגילה". דוגמא לכזה דבר, זה דייויד גילמור, הגיטריסט של פינק פלויד. כלפי חוץ יש לו סטראט אדומה רגילה, אבל בתכלס חוץ מהגוף שום דבר שם זה לא סטראט. אז תשאל אותו למה הוא קנה דווקא סטראט? ד"א, דבר נוסף - המיקום והסידור של הפיקאפים משפיע בצורה קריטית על הסאונד. וכידוע לסטראט יש שלושה סינגלים, או האמבקר וסינגל, בעוד שלטלה יש סינגל אחד בגשר ואחד בצוואר. בנוסף, ראיתי כבר בכמה מקומות באינטרנט (אני לא אומר שזה נכון, כי אלו לא מקורות אמינים, אבל זו נקודה למחשבה) שג'וני שם שם האמבקר (מיני המבאקר?) או בגשר או בצוואר. ואולי אפילו חצב עוד מקום לפיקאפ. בקיצור, אני מבטיח לך, שאתה לא יכול לקנות גיטרה כמו שלו בשום מקום.

worrywort

New member
אוף אתה בכלל לא הקשבת לי מרוב שאתה עסוק

בלנסות להישמע חכם. אני יודע שיש לו המבקר בגשר וסינגל בצוואר, תקרא מה שאמרתי בהתחלה! ויופי שמגיע גם ברוזווד אבל גם במייפל אז זה עדיין לא עונה על השאלה למה לקנות טלה ולא סטראט פשוט.. ואתה לא גילית לי את אמריקה שזה משפיע ברור שזה משפיע. ויופי שאתה בספק אם הוא מנגן על מקסיקנית אבל אני אומר לך שכן. ונכון היא מחווטת מחדש אבל היא עדיין מקסיקנית, וזה עדיין עושה ממך מה? שאמרת מקודם "אמן בסדר גודל של ג'וני יקנה גיטרה משנות החמישים" בלה בלה.... ונחמד שאתה מעלה את דייויד גילמור, חבל שלא יצא לי לפגוש אותו לאחרונה אז אני לא יכול לשאול אותו אבל זה עדיין לא עונה על השאלה שאני שאלתי זה רק מעלה שאלות נוספות... ומי רוצה לקנות גיטרה כמו שלו בכלל אני אמרתי את זה? אני שאלתי שאלה פשוטה, למה הוא לא קנה סטראט וזהו, ולמה אנשים כ"כ תוקפניים שבנאדם בא לשאול שאלה, אפשר לחשוב מה שאלתי... איכס, אני מצטער שנכנסתי לפה בכלל.. גם אנשים טיפשים וגם תוקפנים!

FunkyMonk

New member
אתה מרגיש דחוי או משהו?

תקפתי אותך? העלבתי אותך? שאלת למה הוא לא קנה סטראט, עכשיו אם ברצינות שאלת את השאלה הזאת למה הוא לא קנה סטראט, אז למה שלא תשאל למה הוא לא קנה SG או בכלל - למה הוא לא קנה איזו סקוויר? הרי זה לא משנה, כל מה שמשנה זה הפיקאפ הכסוף! עניתי לך מה דעתי, ואם לא הבנת אותה אסביר שוב: - לצורה של הגוף יש השפעה על הסאונד, יש מצב שזה משהו שהוא מבחין בו. - הסידור, המרחק והמיקום של הפיקאפים מאד מאד משפיע על הסאונד, אני די בטוח שזה משהו שהוא לוקח לתשומת ליבו. - אם גם בסטראט הוא היה מחליף את כל הפיקאפים היית שואל למה הוא קנה סטראט? ותעשה לי טובה, זה שאתה אומר משהו לא אומר שהוא נכון. נראה שאתה חושב שכן, וזה עצוב, אבל אין מה לעשות אני לא פה בשביל להטיף לך. אתה מוזמן להתייחס אל ההודעות שלי לא מנק' מבט של ילד קטן, אלא מנק' מבט של מישהו שקורא דעה של אדם אחר באינטרנט, ואתה גם מוזמן לפסוח.

פוֹלי

New member
אפשר להפסיק את הגנון?

לכו מכות בחוץ, לא פה
בחייכם, זה פורום, שום דבר פה לא אישי, רק מנסים לעזור ולתרום אחד לשני. טיפה יותר סובלנות וסימפטיות לא מזיקה לאף אחד...

The Walrus

New member
ואפשרות נוספת

גם אם אין הבדל בסאונד (שזה אגב לגמרי לא נכון - כמו שפאנקי הסביר יש הבדל מאוד גדול בסאונד), הגיטרות מרגישות שונה לגמרי, ויכול להיות שפשוט טלה יותר נוחה לו מסטראט. זה צורה שונה לגמרי...

worrywort

New member
סוףסוף מישו מציע רעיון ולא מברבר סתם בלי קשר.

תודה.

The Walrus

New member
אבל בכל זאת

אני מסכים עם פאנקי, יש הבדל עצום בין הגיטרות, אפילו אם יהיה להם אותו פיקאפ.

למעלה