שאלה לאומית...

hadaraviram

New member
שאלה לאומית... ../images/Emo104.gif../images/Emo140.gif

חשבתי הרבה לאחרונה, בכל מיני הקשרים, על מה שיש לישראליות המודרנית להציע לתנועה הפאגאנית. כמובן שבתור בני אדם, כמו לכל עם, גם לישראלים יש משאבים, כשרונות ורגישויות מיוחדות. מה שמעניין אותי הוא, מה יש לנו להציע בתור אנשים עם זהות אתנית מסויימת (אם יש בכלל דבר כזה בישראל...)? אני חושבת, למשל, על התנועה הכנענית בשנות ה-40 (הרבה לפני שגרדנר העלה את הוויקה על סדר היום התיאולוגי). האם יש לנו, כאנשים שגדלו וחיו בישראל בתקופה המודרנית, איזה משאב תרבותי מיוחד, רקע מיוחד, צורה מיוחדת לראות דברים, שאנחנו יכולים לתרום ממנה לעולם הפאגאני? אחת הסיבות שאני נהנית ללמוד על אתרים מעניינים בישראל (כמו המקדש הכלכוליתי, למשל, וכמו מקומות נוספים שלמדתי עליהם ממאמרים מעניינים בפורום), ועל יונתן רטוש והתנועה הכנענית, היא שאני מרגישה שיש כאן משהו שהוא באמת "שלי", ושיכול להעשיר אנשים מארצות אחרות. עם כל החיבה שיש לי למוסיקה אירית ולעיטורים קלטיים, האלוהויות שמעניינות אותי הן בראש ובראשונה אלה שחיו כאן. הייתי שמחה לשמוע מכם, עד כמה הפאגאניות והישראליות שלכם קשורות זו לזו (ואם אין לכם כוח... כמובן שלא חייבים...

L e s t a t

New member
אני לא מעודכן

מה היא התנועה הכנענית? מי זה יונתן רטוש?

התנועה הכנענית

התנועה הכנענית היא תנועה שפעלה בארץ השנות ה-40 בתחומי הספרות והאמנות הפלאסטית. המטרה הייתה לבנות בארץ תרבות ישראלית הנשענת על התרבויות הפאגאניות שהיו בכנען, ועל המיתוסים הכנעניים.

hadaraviram

New member
ויונתן רטוש...

היה משורר שבלט כאחד מראשי התנועה הכנענית. אחד השרידים שנותרו להשפעת התנועה הכנענית היא בשמות הילדים הישראליים - כמו "ענת", למשל.

hadaraviram

New member
והנה מאמר למי שאוהב אמנות ישראלית,

ומתעניין במקורות הפאגאניים שלה.

Dia Leoghann

New member
בהחלט כן!!!

יש לנו המון המון מה לתרום לקהילות הפגאניות העולמיות. נתחיל מכך שהתנ"ך מלא בתיאורים ועובדות אודות המנהגים הפגאניים במזרח התיכון בכלל ובארץ בפרט, ואנו מכירים את שפת המקור!! בכלל, ראשיתה של הדת הוא ממש כאן בארץ ישראל!! לא רק הדת המונותיאיסטית, אלא הדת בכלל. הארץ שלנו עשירה בשרידים של הדתות הפגאניות הגדולות: דת האלה האם, הדת הכנענית, האשורית, הבבלית, הפרסית, ההלניסטית, הרומית... עם כל הכבוד לקלטים שאני כל-כך אוהב, ועם כל הכבוד לניאו-פגאניות באירופה וארה"ב, ערש הציוויליזציה ואיתה ערש הדת הם כאן אצלנו, ואני חושב שראוי שאנחנו כפגאנים ארץ-ישראלים נכיר בכך ונתגאה בכך. אני, בשני הטקסים האחרונים שבצעתי "הלבשתי" את הפנתיאון המקומי על שלד הטקס הדרואידי, ואני לא חושב שזה הוריד מערכו, אלא להיפך. כמובן יש את אלו הרואים את כל האלות כהתגלמות אלה אחת, ואת כל האלים כהתגלמות אל אחד, ולכן עבורם זה לא ממש משנה מי אתה, איפה אתה חי ומאיפה באו אבותיך, אבל להם אין לי מה להגיד חוץ מ:"תקראו את הומרוס והסיוד, את כתבי הפירמידות, את ספר המתים, את האנומה אליש, את כתבי אוגרית, את ספר הכיבושים, את המבינוגיון..." ואני יכול להמשיך עם זה הלאה...

r e s t

New member
עבריות

זאת פאגאניות ישראלית. מושפעת הרבה ממצרים,כנען ושכנים נוספים. אבל בזכות העובדה שלכל המיתוסים בסיס משותף, אפשר פחות או יותר לשקם אותה ממקורות שנשארו.הרבה יותר קרובים לעבריות דתות ואמונות של שכנים שמיים וחמיים, קצת פחות - הודו-אירופאיים.

romharel

New member
בנוסף לכל העושר האלי הקדמוני יש לנו

את מגן הדוד את האיחוד הקוסמי בין שמיים ואדמה צמיחה וגשם כמעשה אהבה קוסמי אין סופי שהמשולשים הללו יוצרים [ואנחנו בינהם] - המקור טנטרה

romharel

New member
ועוד משהו מיתולוגי

מכירים את הסיםור על אירופה והשור [זאוס המחופש]? אז תנחשו מאיפה באה אותה נסיכה בשם אירופה? נכון מכנען

למעלה