שאלה לאופים

שאלה לאופים

אני אופה לעתים די קרובות ללא סוכר (ובד"כ גם דל פחממות) ומשתמשת בממתיק כמוסוכר. אבל היום הייתי בסופרמרקט וראיתי שמחירו עלה מאוד (כבר עדיף לקנות את העוגות -אם הייתה לי שליטה על מה שיש שם). האם יש לכם המלצות בעד או נגד ממתיקים מסויימים. ואם כן -איזה כמות מחליפה כוס סוכר?
תודה וחג שמח וטעים
 
אני משתמשת בסטיביה אבל זה יקר

אבל אני גם אופה נורא מעט אז איך שהוא זה מתקזז.

ואני מחליפה כף סוכר ב-3 טיפות.
עשיתי חישוב שבכוס יש לי בערך 11-12 כפות כלומר זה יוצא בסביבות - 40 טיפות סטיביה.
 
לעולם לא עדיף לקנות את העוגות המוכנות.

אפילו לא בקונדיטוריות היוקרתיות.
אני לא יודע איפה את קונה, אצל רמי לוי עולה 100 גרם סוכרה דיאט 19.99 ש"ח. בסופרים אחרים 23-24 ש"ח
 
ברור שלא לקנות עוגות מוכנות באופן קבוע

קונה רק לעתים רחוקות מאוד בד"ר פרוסה אחת בתור פינוק. אי אפשר לדעת כמה קמח שמו שם ולפעמים שמים ממתיקים כמו מלטיטול. גם ממה שאני אופה לא אוכלת יותר מפרוסה ביום.
אולי אתה יודע כמה סוכרה דיאט מחליף כוס סוכר?
 

IrisPeleg

New member
כתוב

גם בבקבוק סוכרהדיאט וגם בקופסה כתוב כמה שווה לכוס סוכר
 


 

IrisPeleg

New member
ללא סוכר

על כל אחד מלטיטול משפיע אחרת.
רבים מספרים שהמלטיטול משפיע עליהם כמו סוכר.
לכן בשניידר הפסיקו כבר מיזמן לטעון שאפשר להוריד חצי מכמות הפחמימות מהרב-כהלים כמו שמפורט.

ה-ADA טוענת שלמוצרים ללא סוכר אין יתרון.
בגרמניה אסור יותר למכור מוצרים ללא סוכר.

ואשר למלטיטול:
מלטיטול דורש הוספת שומן ובד"כ שומן לא בריא.
(אפשר להשוות את אחוז השומן בחלבה עם סוכר ובלי סוכר)
דיאטנית של חברה (שלא רוצה לציין את שמה), סיפרה לי שאישור בריאות עולמי (אינני זוכרת את שמו - ציור של שני עלים)
לא מקבלים אם המוצר מכיל מלטיטול.
לכן הם שינוי את כל המתכונים של הגלידות והארטיקים לסוכרלוז כדי לקבל את הסמל.

בשנה שעברה ראיתי שהם חזרו למלטיטול.
כנראה היה יקר מידי....
 
פרוסה אחת בתור פינוק- תקראי ותגידי איך הפינוק

אילו ידעת כמה שהפרוסה איננה מפנקת, היית עוברת לצד השני של הרחוב, בעוברך ליד הקונדיטוריה.

בעבר הייתי קונה ביצים ישר מהלול במשק, בכל מיני מקומות. באחד המשקים ברמות השבים, קניתי
ביצים מספר שנים. שמתי לב שבפינת אחד הלולים יש ריכוז של ביצים שבורות, שנראו מגעילות ולא טריות.
שאלתי את בעל הבית בשביל מה זה? תשובתו הייתה שהקונדיטוריות קונות מימנו את "הביצים" האלה.
אמרתי, בטח סתם איזה קונדיטוריה קטנה , הוא צחק ואמר, הקונדיטוריות הגדולות והמפורסמות ביותר,
והם קונים מכל המשקים שמגדלים עופות לביצים. ומה עם שאר המרכיבים?

לגבי סוכרה דיאט, לפי אישתי , כפית שטוחה של האבקה שוות ערך ל- 3-4 כוסות סוכר בערך.
אישתי מוסיפה ואומרת, שבדרך כלל היא משתמשת לעוגות בסוכרה דיאט נוזלי, אפשר לקנות מיכל
שמכיל 150 מ"ל. לעוגת גבינה שהיא מכינה בשבילי היא סופרת 20 טיפות.
 
תודה רבה-אנסה

יש לי סוכרה דיאט נוזלי (נשאר בארון מהתקופה הביזנטית). באשר לעוגת גבינה של אישתך -פרסמת אותה פעם והיא באמת טעימה וגם עם מעט מאוד קמח. זן העוגה שאני אופה לעתים הכי קרובות.
אשר לביצים-אני יודעת ממקום עבודתי שהיום מוכרים לשוק המוסדי (בתי חולים וכד' ) ביצים בבקבוקים (בלי הקליפה) שכבר עברו פיסטור. כנראה שלשיטה של שברי ביצים סרוחות היו תופעות לוואי. ייתכן מאוד שמקומות פרטיים עדיין קונים מה שבא להם וסומכים על המערכת החיסונית שלנו.
 
לגבי ה"כאילו ביצים" זה היה לקונדיטוריות

ולא לבתי חולים. אם התיחסת לבתי חולים, אז איך הם מגישים ביצים קשות?

לגבי הסוכרה דיאט הנוזלי, אם הוא מהתקופה הביזנטית, אז תוקפו פג כבר בתקופת הגאונים.
תבדקי ע"ג תוית המיכל, ליד הסמל של האגודה, את התאריך האחרון לשימוש.


הצעה: תנסי לאפות עוגת גבינה בדיוק לפי המתכון המקורי, ואז תציעי גם לי את השינויים.
 
טוב- נגעיל אותך עד הסוף עם הביצים הקשות בבי"ח

הן לא בושלו באותו יום בו הוגשו. אני עובדת ביחידה המסונפת לבית חולים עם מטבחון ומבשלת משלה. המבשלת (שהיא טבחית טובה בהתחשב בנסיבות) מקבלת או ביצים מפוסטרות בבקבוק או ביצים קשות מבושלות מראש. מחממת במיקרו. בקיצור שימרו על בריאותכם ולא תזדקקו לא לבית חולים ולא לאוכל שם.
 
זה מגעיל זה?

תנסי לחמם ביצה קשה במיקרו. עם קליפה או בלי קליפה, אפילו חתוכה לחצאים.
אבל אל תספרי שזה היה רעיון שלי...
 
למעלה