שאלה לאופירה ולקובי

שאלה לאופירה ולקובי

אני כבר חצי שנה אחרי ניתוח טבעת עם ירידה של 23 קילו
בפעם הראשונה שסגרתי את הטבעת ב 5 הסגירה התאימה לי אחר כך סגרתי בעוד 2 (סה"כ 7) ורצתי לפתוח במיון
אחר כך חזרתי לסגירה נוספת של 5 וכנראה הפעם הסגירה של ה 5 לא התאימה לי אז רצתי לפתוח במיון
בבקשה אל תטיפו לי על זה שלא שתיתי מספיק מיים אחרי הסגירה (אני אשמה)
יש לי שאלה אחרת הטבעת שלי כבר חודשיים פתוחה לגמרי אבל אני מרגישה מאוד מוגבלת
אני יכולה לאכול פרוסת לחם אחת ולהרגיש שובע.. לאכול צלחת קטנה קטנה של ארוחת צהריים (אורז לבן לא עובר לי)
בסך הכל אני יכולה לאכול אולי 6 עד 7 כפות בכל ארוחה
האחות בקופ,ח אמרה שהניתוח לא מתאים לי כי אני לא יכולה לסגור את הטבעת
האם יש לי קיבה קטנה כמו כולם? למרות שהטבעת פתוחה? ולמה הקיבה כואבת לי אחרי שאני אוכלת ושובעת?
אם אני אוכלת הרבה ודוחסת (משתדלת שלא) הכאבים איומים
למדתי לאכול בדיוק את המנה שלי
הבעיה שאני אוכלת לחם ואבטיח עובר לי ובמבה עוברת לי
האם הניתוח באמת לא מתאים לי? האם כדאי ללכת לסגור במעט את הטבעת?
הפעם אני מבטיחה לשתות 4 כוסות מיים אחרי הסגירה

קוביd1

New member
שלום לנולדתי בשבילך

אני מציע לעשות צילום ושט קיבה לראות מה קורה עם הטבעת והאם הכל תקין
זה שהאחות בקופת חולים אמרה לך את זה לא אומר כלום ,דיבורים באוויר ,
אין סיבה שתחושי בכאבים אחרי האוכל זה לא תקין ,בשביל זה אני אומר לך לעשות צילום ,ואם יש צורך לעשות גסטרוקופיה ,אולי יש בעיה אחרת בקיבה אולי אולקוס ,(כיב קיבה)
לכל אחד יש דברים שעברים ומה שלא עובר ,זה שונה מאחד לשני אני לחם אוכל רק צנימים ,אבטיח בקושי עובר במבה יורד יופי (אין כמו במבה של אוסם)
אחרי שתעשי בירור והל יהיה תקין יש מצב לסגור קצת לא חייב 5
בואי ואספר לך שאת כל המשקל העודף שלי מעל 50 ק"ג הורדתי עם טבעת כמעט פתוחה לחלוטין ,חוץ מהסגירה הקלה שהרופא המנתח סגר בזמן הניתוח

עוד שאלה קטנה האם את בטוחה שהטבעת פתוחה לגמרי אולי הרופא במיון טעה ,אני מכיר הרבה מקרים שחושבים שהסגירה על רמה מסוימת ושבודקים בפתיחה או סגירה רואים שיש טעות

קובי

אופירA

New member
מנהל
קובי האיר לך נקודות מצוינות - אני רק אוסיף

במשך ימי חלדי עם טבעת, שמעתי המון אמירות של רופאים שונים וכלי רפואה שונים, בנוגע לטבעת או לבריאטריה, שהוכיחו בורות מוחלטת בנושא עליו הם מדברים בביטחון רב כל כך, ולמרבה הפתטיות הם גם אמרו את דבריהם בחשיבות ובנחרצות, כאילו הם יודעים איזה משהו שאני לא יודעת.
אמירות ברמה של רופא נשים שיגיד בשיא הרצינות וכובד הראש, שתינוקות באים ע"י החסידה, ומכסימום יוצאים מהכרוב.

אני רוצה להבין את הפנינה של האחות בקופ"ח: מה כוונתה במשפט החשוב שפלטה: "הניתוח לא מתאים לך"?
מה זה "ניתוח מתאים"? מה זה לא מתאים? למה את לא יכולה לסגור את הטבעת לשיטתה? ולמה אם לא יכולים לסגור טבעת הניתוח לא מתאים?
כאילו - מה היא אומרת בעצם ועל מה בכלל היא מדברת? מה הידע שלה בבריאטריה? מה הניסיון שלה בטיפול במנותחי טבעת? איזו סמכות יש לה לתת להם הנחיות?
ולשם מה היא אומרת זאת, כי מה לדעתה צריך לעשות מי ש"הניתוח לא מתאים לו"?

הטבעת מקיפה את הקיבה שלך באופן שיוצר כיס קיבה קטן כמו כל מנותחי הטבעת. (צילום וושט קיבה כמו שקובי המליץ יכול להוכיח לך זאת).
וכמו שקובי אמר, אני לא יודעת אם היא פתוחה לגמרי. אפשר ללכת לד"ר אבינוח ולרוקן את הטבעת לגמרי, ולוודא אם היא באמת פתוחה.
כבר שמעתי הרבה מקרים ש"פתחו לאדם במיון את כל הטבעת", ואח"כ מישהו אחר פתח לו עוד 2CC וכו'...
או שסגרו לו 5, עוד 2, עוד 1, עוד 1 (סה"כ 9), אבל יום אחד התברר שיש לו רק 7, ואין דליפה או משהו.
אז המסקנה שלי שאף אחד לא יודע יותר מידי מה שהוא אומר...

יש משהו שהניסיון הרב לימד אותי - אנחנו (גם אני, גם היועצים האחרים, גם המנתחים, גם המנותחים) לא באמת יודעים למה קורה מה שקורה בגוף המטובע.
אבל אנו יודעים מה קורה במציאות לאחר שאנשים עושים כך וכך, ולכן אנו יודעים להמליץ לא לעשות כך וכך. זה כל מה שיודעים באמת.
והניסיון שלי משמיעת אלפי מנותחים, לימד אותי בבירור דבר אחד: כאשר סוגרים/פותחים בקיצוניות (לא משנה מאיזו סיבה), הקיבה/הטבעת עלולות להגיב בקיצוניות, ואז קורות תופעות לא ברורות כגון זו, של חוסר יציבות במצב המעבר. ושל תקלות שונות.
וכאשר הטבעת סגורה חזק חזק, היא עלולה מהלחץ שמופעל עליה לזוז. הרבה או קצת או טיפה. וכמובן גם להתנקב/להיסדק (ובלשון העם: התפוצצה לו הטבעת...).

לא כל כך הבנתי מה הבעיה שאת אוכלת לחם, ושאבטיח ובמבה עוברים. למה זה בעיה? אבטיח זה דבר מצוין, במבה אוכלים מעט מאוד ובכלל לא מחזיקים בבית, ולחם משביע אותך אחרי פרוסה אחת. אחרי חצי שנה יש ירידה של 23 קילו, אז איפה הבעיה?
הבעיה היא הכאבים אחרי השובע. ולכן אני מצטרפת בחום להמלצה של קובי - לצלם ולהראות למנתח בעל הניסיון הרב. אולי יש שם תזוזה בעייתית.

בהחלט אפשר ללכת לסגור את הטבעת, אבל בשביל מה, אם את יכולה לאכול מעט מאוד ומרזה?

שאלתי את ד"ר אבינוח

למה הכאבים? והוא אמר לי שזה בגלל שאני לא לועסת את האוכל כמו שצריך
והאמת שזה נכון אני בולעת כמעט בלי ללעוס
ובמיון עשו לי פעמיים צילום בטבעת והכל תקין ברוך השם
תודה על התשובות

אופירA

New member
מנהל
מצוין שצילמו פעמיים במיון. מי העיד שהכל תקין?

האם אבינוח ראה את הצילומים והעיד שהכל נראה תקין, או שרופאי המיון הודיעו לך על כך?
חשוב מאוד להקפיד לשתות מיד לפני אכילה.

למעלה