שאלה לאורי (בעיקר).

amos100

New member
שאלה לאורי (בעיקר).

כתבתם שצריך לשים כמות אוכל שהם אוכלים ב 3 דקות אבל הדגים שלי מחסלים את האוכל תוך פחות מחצי דקה. אני יודע שאסור לתת להם יותר מידי אוכל כי הם יכולים למות אז מה לעשות. אה דרך אגב הדיסקוסים שלי אף פעם כמעט לא מספיקים לאכול כי הם איטיים יחסית לשאר.

אורי-

New member
אני יכול לייעץ רק דבר אחד

תלך לאחד מהפורומים שמתמחים בדיסקוסים , לא חסרים כאלו (תראה בקיורים למעלה) אני כותב ממחשב אחר , אז אין לי לינקים לאתרים. לא התנסיתי בגידול דיסקוסים , ולכן אני לא רוצה לענות "סתם" , לדג הזה יש דרישות קצת שונות ולכן מייחדים לו פורומים שלמים. (התשובה הזו היא גם לגבי ההאכלה וגם לגבי השאלה הכללית - מי יכול לחיות עם דיסקוסים).

גלעד cool7

New member
כי דיסקוסים...

דבר ראשון "ביישנים", הם יצאו לאכול קצת אחריי שהאחרים (שאר הדגים) כבר אוכלים. דיסקוסים גם חייבים אוכל ששוקע ומתאים להם- אני ממליץ על "דיסקוס גרנולט" מי יכול? אני מאמין שהרבה... אמנם דיסקוסים הם סוג של אמנונים (מצטער אם אני טועה), אבל הם אינם תוקפניים ממש רק טריטוריאלים בתקופות הזיווג. ההבדל הכי משמעותי זה שדיסקוסים מסגסגים בעשרים ושמונה מעלות צלזיוס ומים חומציים טיפה, לעומת הטרופיים שעדיף מים נטרליים בעשרים וארבע מעלות. אצלי הם מאוד סתגלנים וסובלים טמפרטורות טיבעיות (לא מפעיל את החימום אפילו עם התרמוסטט) וכאשר הכנסתי אותם הפי אייג היה גבוה מעט משהו בין 8 ל-9 (נטראלי זה 7 והמקסימום חומציות זה 14). בקיצור אצלי התייחסתי אליהם כאל טרופיים והם מסגסגים. לצערי הרגתי אחד, הדבר נבע מכך שהאכלתי במזון "דפים" כאשר חזרתי למזון דיסקוסים השאר נראו יותר פעילים.

גלעד cool7

New member
תיקון ותוספת.

מקסימום בסיסיות זה 14, במקום "חומציות". לפי דעתי תאכיל קודם את המזון לדיסקוסים, שוב אני ממליץ על "דיסקוס גרנולט". ורק אחר כך (לא מתי שהם מסיימים אלא אחריי שהוא שקע והדיסקוסים כבר יצאו לאכול) את המזון "דפים".

למעלה