שאלה לאורי צבי

משה קיץ

New member
שאלה לאורי צבי

שלום אורי שאלה בקשר לצ'אק נוריס: נתחיל עם זה שאני מאוד מאוד מעריך את צ'אק נוריס כאמן לחימה,קראתי עליו הרבה חומר,ראיתי סרטי תעודה ובאמת רק להעריך ולהעריץ. אני יודע שצ'אק מגיע מרקע של טה קוון דו וטאנג סו דו,התאמן גם ג'ודו עם ג'ין לאבל" ובשנים האחרונות BJJ עם המאצ'דוס. באתרך רשום שצ'אק הינו ממקימי ענף הקיקבוקס.רציתי לדעת האם צ'אק עבר אימוני איגרוף מסודרים או התאמן בסגנון קארטה של מגע מלא כזה או אחר?זאת אומרת מה הרקע שלו בתחום המגע המלא שהיווה את הבסיס לניצחונותיו המרשימים בתחרויות ולתרומתו בפיתוח וקידום ענף הקיקבוקס.? אני שואל זאת מכיוון שהשיטות הקוריאניות שבהם התאמן בתחילת דרכו(ועד היום)שונות בתפיסתן ודרך עבודתן מהמגע המלא? עוד דבר האם צ'אק היתחרה גם בזירה בתחרויות קיקבוקס או רק בתחרויות קראטה בטורנירים שבהם השתתף? תודה מראש

משה - ברוך הבא איש....../images/Emo24.gif

אני אשמח אם תתרום לנו במידע על תחרויות של FREE FIGHT ובכלל על התחום בכלליות. יניב

שלום לך משה,

אכן בהחלט יש מה להעריך ולהעריץ אצל אדם כמו צ'אק נוריס,ונכון שבמקור הוא מגיע מ"טאנג סו דו" שיטה בה התחיל להתאמן בזמן שירותו הצבאי. קרלוס משאדו ממשפחת משאדו ג'ו ג'יטסו,ברזיל,הינו מאמן הקרקע האישי של מר נוריס. צ'אק ריס לא עבר אימוני אגרוף מיוחדים,אך במסגרת הקראטה במגע מלא (כולל אגרופים לפנים) התאמן ורכש את נסיונו בידיים. את הישגיו המרשימים (7 פעמים אלוף עולם) רכש במסגרת הקראטה במגע מלא שלמעשה היוו את התחלת התפתחות הקיק-בוקס בעולם. שלך בפורום, אורי צבי,

זו בעיקר פרסומת,

לכל מדינה שהוא מגיע אליה הוא מברר היכן יש חדר כושר טוב ומכון לאומנויות לחימה. אורי צבי,

ננדין

New member
אחרי ששמעתי שבגילו המבוגר יחסית

ועם הרקע והשם שלו הוא נכנס לשיעור של BJJ עם חגורה לבנה והתחל ללמוד מאפס את האומנות אני לא יכולתי שלא להעריך את הבנאדם!!! ועוד הגיע לרמה של חגורה שחורה ב BJJ שזה משהו שראוי להערכה בפני עצמו... שאף אחד לא יעלב לי מהביטוי "גילו המבוגר"!!! אני לא רוצה לחטוף מכות מאף מאמן זקן...

הכל בזכות הגיון בריא שאומר:

תמיד רצוי ללמוד דברים חדשים,העולמתקדם ומי שלא עומד בקצב ההתקדמות,נופל. אורי צבי,

ננדין

New member
אתה צודק אבל לפעמים הכבוד מפריע

בדרך ללמוד דברים חדשים... מה שלא קרה אצלו! אני לא מכיר הרבה אמני לחימה שנחשבים ברמתו שלבשו חגורה לבנה והתחילו ללמוד אומנות חדשה וזה לא משנה שהוא הלך ללמוד BJJ... גם הוא היה והולך ללמוד א"ל אחרת (שאני לא שואף אליה...)והיה עושה אותו דבר הערכתי אליו כאדם צנוע הייתה נתונה גם.

חשוב מאוד לדעת,

כי כאשר רוצים ללמוד שיטה חדשה,רצוי להתחיל מהתחלה ללא שום קשר לרקע קודם,גם אני התחלתי ללמוד קיק-בוקס כאשר היתה לי דרגת דאן 2 בשוטו קאן,ובכל זאת התחלתי בקיק-בוקס מאפס. שלך בפורום, אורי צבי,

ננדין

New member
על זה אין בכלל ספק!

הכי טוב להתחיל מהתחלה. זה מה שאני עכשיו מחפש לעשות עם BJJ, אני בעל רקע בדברים אחרים... אבל אני מדבר על האישיות של האדם, צריך לבטל את האגו על מנת לעשות דבר כזה. לא כולם מסוגלים.

nimiz

New member
../images/Emo45.gif אחרי הרבה שנים באיגרוך תאילנדי

חברי שהיה אלוף הארץ ואני הולכים ללמוד JJ מההתחלה.חגורות לבנות או מה שלא יהיה.נראה לנו שהשילוב של תאי בוX ו-JJ יכול להית מצוין. חיפשנו BJJ וממש רצינו להתחיל במועדון הבריכה בדיזנגוף סנטר, אבל בשל עינייני נגישות החלטנו ללכת על JJ יותר מסורתי בגבעתיים. מקווה שניהנה. בינתיים אנחנו מתאמנים אצלי על הגג עם שק ופדים..

למעלה