שאלה לאור המצב אצל שכנינו......

shelycat

New member
שאלה לאור המצב אצל שכנינו......

מה דעתכן על המצב שנוצר בפורום השכן בתקופה האחרונה? מצב בו נשמות טובות חלקן יותר וחלקן פחות מתקיפים זה את זה באופן אישי (לדעתי סתם מחוסר עיניין בחיים)? אנחנו כבר שנה לפחות (פלוס מינוס) "אחרי" וגם כשאנחנו היינו שם היה דיון לגבי "רמת הכנות" המוצדקת, חלקנו מאמין שאם אין משהו נחמד לאמר-אז לא נאמר אותו כלל, וחלקנו מאמין שבעצם אמירת האמת וכנות לא משנה כמה היא כואבת בעצם עושים טובה לאותו אדם ע"י זה שנפתח את עיניין? האם הדבר הזה נכון לדעתכם? האמת בכל מחיר? או שאולי האמת בכל מחיר כשמישהו אחר צריך לשלם רק כדי שאנחנו נרגיש טוב יותר כי אמרנו את האמת ולא הולכנו שולל מישהו בדרך של אי אמירה? איפה הגבול? האם אמירת האמת שלנו שווה הלבנה של פני מישהו ברבים גם אם ברור שאנחנו לא היחידים שרואים שהמלך הוא ערום? זה שהמלך ערום די ברור לנו אבל.....האם זה מחובתנו ליידע אותו ואת כל היתר על כך או שגם זה שייך לחלק מהדברים שהשתיקה יפה להם?(אם כל ההשלכות שבשתיקה).

שמופית

New member
לדעתי......................

המצב שם נהיה גועלי לא בגלל המפרגנות למיניהן אלא בגלל המרושעות. אני לא רואה שום סיבה הגיונית להגיד לאדם "תשמע, אתה מכוער וביום הגדול בחייך היית לבוש זוועה". אין ! פשוט אין שום סיבה הגיונית להיות מרושעים עד כדי כך ! הרי זו לא ביקורת בונה. ביקורת בונה נאמרת לפני המעשה, אם את הולכת עם חברה לקנות בגד והיא מודדת את הבגד, אז את יכולה להגיד לה "תשמעי, זה משמין אותך" או כל ביקורת אחרת, אבל להגיד ביקורת לאחר מעשה ? למה ? אני רק מקווה שהנשמות האלה לא יגיעו לפורום הקטן והנחמד שלנו (בטוח שהן כבר פה... מחפשות איזו סיבה להוציא את הגועל שלהן החוצה). אני פשוט לא מבינה למה אנשים צריכים לבזבז זמן במקום שבו הם לא נהנים. אז שוב - האמת - לא בכל מחיר ! לא במחיר של לפגוע, ולא במחיר של להעליב. אין לך משהו נחמד (או מועיל) להגיד - לפעמים עדיף שתשתקי...

Ronnie*

New member
מסכימה איתך מאוד...

יש מצבים שבהם ביקורת יכולה להיות מועילה. אבל להגיד למישהי "שמלת הכלה שלך היתה ממש מכוערת" זה לא מועיל ולא לעניין... וגם כשאומרים, יש דרך להגיד דברים... אני לא חושבת שצריך להתמרח עם מחמאות שקריות, אבל כשיש מילה טובה להגיד - למה לא להגיד אותה? כשאני נותנת מחמאות לאנשים אני בהחלט מתכוונת לזה. אחרת פשוט לא הייתי אומרת שום דבר.

צילולה

New member
קצת טאקט..

לא הייתי מצפה שכולן יבואו ויגידו לי אחרי שהן רואות את התמונות שלי שאני כל כך יפה, והכל כל כך מוצלח.. ברור לי שיש בזה מין הצביעות.. אבל גם לא הייתי רוצה שיכפישו וילכלכו. לא נראתי לכם מספיק מוצלחת? תשתקו! או שרק תאחלו לי מזל טוב קטן וצנוע.. אולי יש בזה בריחה מהמציאות, אבל אם הרגשתי הכי יפה בעולם ביום החתונה, לא הייתי רוצה שיגידו לי אח"כ- תשמעי, אבל נראת מה זה גרוע... לכל דבר יש דרך להגיד, ולא תמיד צריך לומר את זה בצורה בוטה כל כך.. לפעמים, מה לעשות, עדיף לשתוק..

rinutza

New member
מסכימה עם שמופית. לפעמים אין סיבה

להגיד את האמת משום שהיא רק תפגע. אם למשל אני בדעה שהשמלה של אחת הכלות לא יפה או אפילו לא מתאימה לה, מי אני שאגיד לה את זה, בייחוד אחרי שהבחורה כל כך התרגשה ועברה חתונה שבעיניה היתה מושלמת. מי אני שאהרוס את זה. בדיוק כמו שאני לא הייתי רוצה לשמוע דברים כאלה אחרי שאני אחרי. אפשר לייעץ לפני מעשה, אבל גם במידה ובעדינות בהתחשב בעובדה שאנחנו לא מכירות אחת את השניה. בקיצור כמו ששמופית אמרה - האמת לא בכל מחיר.

נופר30

New member
אני תמיד אומרת שיש דרך להגיד דברים

לפעמים מה שבעניני מכוער יפה בעיני אחרים והפוך לדוגמא אני השימלה שלי לא הייתה הכי יפה בעולם אבל היא הייתה הכי יפה לי באותה תקופה אז מה אנימצפה שכולם יגידו שהכל טוב ויפה ? לא אבל מי שכבר רוצה להגיד תראי נראה לי לא מתאים העניין יש דרכים לתקוף ולהשפיל זאת לא דרך להגיד לאנשים שהדברים שלהם לא יפים או לא מתאימים להם זה בדיוק כמו להתלקק יותר מידי לדעתי אותן בנות פשוט מחרחרות מלחמה

rona25

New member
נכנסתי לשם לראות על מה המהומה

ויש לציין שאני לא מכירה את הנשמות הפועלות אבל עדיין - אין שום סיבה לתקוף מנהלת פורום, או להיכנס תחת ניקניימים שונים ולהעיר הערות ארסיות ומיותרות. מי שלא מתאים לו/לה אופן התנהלות הפורום - פשוט שלא יכנס, או שימנע מתגובה. אני מאוד מקווה שלא נגיע למצב כזה אצלנו.... ושלא ינשבו רוחות רעות גם בפורום החביב והאינטימי שלנו...

יעלי2

New member
If you can´t think of anything nice

to say to me LIE
ועכשיו ברצינות, את לא אוהבת שימלה? תשתקי. מי שמחפשת ללבות ויכוחים בדרך כלל נכנסת בשם בדוי (פעם נחמדה ופעם מכשפה). מטרתה לצור ויכוחים כמו זה שהיה אתמול ולגרור לו כמה שיותר משיבים. זה בעצם המגלומניה של מהות הפורום (ועוד יכתבו על זה הרבה עבודות סמינריוניות). החופש להביע דיעה קיים וזו הדרך הלגיטימית באינטרנט, אך לרובנו-במיוחד אלו שכבר הכירו וירטואלית קצת יותר אחת את השניה. ימצאו דרך מנומסת להביע את דעתן. כמובן שכל ביקורת שנאמרת לפני מעשה מקבלת משנה תוקף וחשיבות, וזו שנאמרת אחרי (לא אחרי האירוע שלכן אלא אחרי שנבחרה שימלה לדוגמא) היא ביקורת מיותרת לחלוטין וחסרת כל תועלת שתביא רק מפח רוח ועוגמת נפש למבקש התגובות.

גם אני נגד ביקורת שלילית ורעה...

למה זה טוב? לשום דבר! חוץ מלהעביר שיעמום ותסכול ענק בחיים.... ומי שזה מצבו - רחמי עליו.... זה בסדר... אני הכרתי אנשים כאלו... היה לי חבר כזה פעם שאהב לגרום לאנשים להרגיש לא מוצלחים ולא מוכשרים כדי להחליש אותם ולנסות ולשלוט בהם.... רק כי הוא עצמו היה מלא רגשי נחיתות מדהימים.... גם לי הוא עשה את זה! ומה יצא לו מזה? עזבתי אותו והוא נשאר בודד ועצוב.... (הכי עצוב זה שהוא עצמו פסיכולוג.... אבל זה כבר נושא אחר...). אני מודעת היטב לכך שבשרשורים שנכתבו כתגובה לתמונות החתונה שלי בטח היו הרבה תגובות לא ממש כנות של התלהבות... אז מה?!?!?.... האמת - ממש ממש לא הטריד אותי אם זה כנה או לא! נהניתי מהיום שלי, הרגשתי טוב, ונהניתי לחלוק אותו עם הבנות שהיו חלק מההכנות לקראתו! ברור שלא כל אחד יאהב כל שמלה ומה שיפה בעיני אחד מכוער להפליא בעיני השני... What else is new?!?!? ברור שחלק ממי שכתב שהייתי מקסימה התכוון לזה וחלק סתם היה מנומס... וגם זה בסדר! בעולם כל כך קשה... למה לא לפרגן קצת?... אפילו להגזים קצת!... במצבים כאלו לדעתי האמת פחות חשובה וההרגשה הטובה של האדם חשובה פי אלף! אז קצת "לקלוק" כמו שכתבו שם בפורום השני הוא לא שלילי! ומי שלא מתאים לא - כמו שכולם אמרו - לא חייב לכתוב כלום! מה שקרה שם בפורום השכן פשוט מאוד! רוב המשתתפות חושבות ככה, כמונו. אבל נכנסים לשם מדי פעם אנשים נורא מתוסכלים שרק מחפשים תירוץ לחרחר ריב - הם לא באמת חושבים שצריך להגיד למישהו את האמת. הם לא ממש בעלי אידאלים כאלו או אחרים. הם רק משועממים ומחפשים את הדיעה המקרית שתרגיז את כולם ותתן להם תשומי בכמויות. אנשים מסכנים.

danonit

New member
אכן מצב עגום...

תראו, חתונה זה כמו כל דבר בחיים עניין של טעם אישי ולכן כמספר הבנות כך מספר הסגנונות. ברור לי שאם אני שמה תמונות של טבעת או שמלה שאני אוהבת אני אקבל תגובות אמיתיות יותר ואמיתיות פחות. ואם מישהי שמה תמונה אני אישית אגיד שזה יפה אם אני חושבת שזה יפה. אני לא חושבת שבנות שמות תמונות כדי לקבל דיעה או חיזוק על הבחירה שלהן, הן רוצות לחלוק ולהתלהב מזה שסוף סוף יש מה להראות, שהדברים מתחילים להתגשם... כן, הרבה פעמים אני אישית מרגישה שהדברים הם קצת מתקתקים מדי אבל אם זה הסגנון שנוצר, הרי שהרוב קבע אותו, אני משתתפת במה שנראה לי ונמנעת ממה שלא לטעמי. והכי הכי חשוב... זה רק אינטרנט. כולנו התחתנו, או בפורום השכיין, בדרך לחתונה. יש מישהו שאוהב אותנו, יש לנו חברים, יש לנו חיים אמיתיים. את החיים הוירטואלים צריך לקחת בפרופורציה. כנראה שיש אנשים שכל כך משעמם להם בחיים שהם מייצרים דרמות וירטואליות באינטרנט, כמו "מולדת" או איך שלא קראו לה, או המסכסכות למיניהן בפורום חתונות. קשה לי להאמין שיש להן חיים באמת, ואם כן, ליבי אל מי שצריך לחלוק את חייו איתן.

למעלה