שאלה לאחר בדיקה שעשיתי באיכילוב

bongi3

New member
שאלה לאחר בדיקה שעשיתי באיכילוב

היי. עשיתי בדיקה באיכילוב לגבי מקרה שקרה לפני מס' חודשים רב.
לפני שאני נכנסתי לבדיקה הייתה פליטה מאריתריאה שביצעה גם בדיקה.(אני מודע לכך שרק אחחוז קטן מהם נשאים אך בכל זאת הם נחשבים לאוכלוסיה בסיכון גבוה יותר).

התשובה שקיבלתי כבר הייתה שלילית, אך אני רועד מפחד שמא לא החליפו מחטים/מבחנות/ציוד בין הבדיקה שלה
לבדיקה שלי. ראיתי איזשהו מכשיר בצבע ירוק מונח על השולחן של האחות, שאליו מחוברת בהמשך המבחנה בצד אחד ובצד השני המחט.

האם (ברמה היפותטית אפילו) קיים מצב שבטעות לא מחליפים את המחט אלא רק את המבחנה? כשאני חושב על זה אני מבין שגם האחיות הכי מומחיות ומנוסות הן עדיין בנות אנוש, ולכן תמיד קיים סיכוי כלשהו שיישכחו להחליף מחט באחד מבין עשרות בדיקות..... לא? (עייפות,חוסר תשומת לב וכו').

האם יש אמצעי ביטחון מיוחדים שננקטים בבדיקות בעייתיות כמו בדיקות HIV על מנת למנוע מצב שכזה?
זה נראה לי הזוי שהכל "נופל" על האחות שמבצעת בדיקה אחרי בדיקה אחרי בדיקה.....

תודה

gustavo10000

New member
אין כלל חשש

אני מניח שאתה מודע לעובדה שמקום מכובד כמו איכילוב מודע להשלכות המחלה יותר ממך והסיכוי שאחד מהחששות שלך יתממש שואף ל0 בחזקת 0- בקיצור תירגע, אין כל חשש

yoatzim

New member
תשובה

הפרוצדורה של בדיקת דם מחייבת החלפה של כפפות פרפרית ומבחנה כך שהסיכון שאחות מוסמכת "תשכח" שלושה שלבים לא באמת סביר. מעבר לזה אין לי מה לחדש לך ועל השאלה שלך אתה יכול לענות לבד.

אלי

bongi3

New member
תודה, שאלה

לא ממש הסתכלתי על היד כשלקחו דם ואני לא זורק באיזה שיטה השתמשו,אני רק זוכר שהיה מכשיר מפלסטיק שאליו הייתה מוברגת מבחנה שאפשר כל פעם להחליף לאחת חדשה...

מהן האפשרויות ללקיחת דם בבדיקת שכזו?
אני יודע שיש פרפרית, מזרק רגיל, יש עוד אפשרות?

אשמח להסבר קצר על התהליך, אני מנסה להבין האם בכלל יש אפשרות הגיונית להשתמש באותה מחט שוב פעם..

אני מודה על התגובות אבל כל תגובה בסגנון : "הם יודעים מה הם עושים"... לא ממש מרגיעה.. לא חסר פאשלות בעולם הרפואה...

תודה

למעלה