שאלה לאחר חזרה מתאילנד

nepthys

New member
שאלה לאחר חזרה מתאילנד

שלום, לפני כחודש חזרתי מטיול של חודש בתאילנד. במהלך הטיול עשיתי טרקים בג'ונגלים, שכללו שינה ביער. הטרקים בוצעו במרכז המדינה ולא באיזורים של גבול עם מדינה אחרת. ביצעתי את כל החיסונים שייעץ לי רופא המטיילים של קופת חולים כללית - אך ורק הפיטריקס וטטנוס. בהמלצתו לא לקחתי כדורים נגד מלריה. כמו כן, במהלך הנסיעה נשך אותי קוף וקיבלתי זריקות נגד כלבת גם בתאילנד וגם בארץ (5 סך הכל). במהלך חמשת הימים האחרונים יש לי חום מאוד גבוה (38-39), כאבי ראש וחוסר תאבון. הלכתי לרופא שהפנה אותי לבדיקות דם ושתן, ובינתיים אני מחכה לתוצאות ומקווה לטוב. בכל זאת, מכיוון שהרופא אליו פניתי היה רופא כללי, רציתי לשאול האם יש סיכוי שהמחלה שלי היא מחלת מטיילים, דוגמת מלריה. תודה!

חום אחרי טיול מתאילנד

שלום, למרות שחסרים הרבה פרטים בשאלותיך, הרושם שלי ממה שכתבת הוא שאתה בהחלט זקוק לייעוץ והערכה ע"י רופא פנימאי באופן כללי ומומחה במחלות זיהומיות ורפואת מטיילים בפרט. במידה ואכן אתה סובל מחום כה גבוה ומחלה כה קשה, ראוי בהחלט שתיבדק בהקדם האפשרי ע"י רופא מומחה למחלות זיהומיות, אם דרך קופ"ח או ע"י פנייה למיון ביה"ח. בברכת בריאות שלמה,

חום אחרי טיול מתאילנד

שלום, למרות שחסרים הרבה פרטים בשאלותיך, הרושם שלי ממה שכתבת הוא שאתה בהחלט זקוק לייעוץ והערכה ע"י רופא פנימאי באופן כללי ומומחה במחלות זיהומיות ורפואת מטיילים בפרט. במידה ואכן אתה סובל מחום כה גבוה ומחלה כה קשה, ראוי בהחלט שתיבדק בהקדם האפשרי ע"י רופא מומחה למחלות זיהומיות, אם דרך קופ"ח או ע"י פנייה למיון ביה"ח. בברכת בריאות שלמה,

חום גבוה לאחר טיול בתאילנד

שלום, אמנם חסרים הרבה פרטים בפנייתך אך בהחלט חום כה גבוה ומחלה כה קשה אחרי חזרה מתאילנד, מחייבת שתיבדק ותעבור הערכה ע"י רופא מומחה למחלות זיהומיות ורפואת מטיילים, אם דרך קופ"ח או דרך מיון. תרגיש טוב,

למעלה