שאלה לאחת הדיאטניות

gali2121

New member
שאלה לאחת הדיאטניות

שלום, אני בת 23, 1.65 ושוקלת 93. קבעתי תור לדיאטנית של קופת חולים, אך התור הוא רק עוד חודש, ולכן בינתיים הרכבתי בעצמי תפריט. רציתי בבקשה לשמוע חוות דעת על התפריט שלי. יש לציין שאני נוטלת קסניקל בהמלצת רופאת המשפחה. התפריט: ארוחה 1: שתי פרוסות לחם רגיל מחיטה מלאה עם כף גבינה מרוחה עד 5 אחוז פלוס מנת פרי ארוחה 2:מנת פחמימות עם מרק של עד 200 קלוריות: כוס אפונה/אורז/ תירס עם מרק עגבניות ארוחה 3: מנת בשר או דג עד 200 קלוריות: חזה עוף/כדורי בשר/קציצות מבושלות בחצילים/ שניצל מאמא עוף/דג סלמון פלוס כוס פחמימה: פסטה/ אורז/ תירס/ פתיתים ארוחה 4:שתי פרוסות לחם רגיל מחיטה מלאה פלוס ממרח בלחם עד 9 אחוז שומן. פלוס סלט ירקות: עגבניה, מלפפון, חסה ומיץ לימון. פלוס מנת חלבון עד 80 קלוריות: ביצה/ גבינה צפתית רזה/ אשל ארוחה 5: מנת פרי פלוס 30 גרם ברנקפסט בלי חלב. ארוחות צ'ופר:*** במהלך היום אני אוכלת צ'ופר אחד של 100 קלוריות שהוא יחסית עם אחוז שומן גבוה כמו למשל שורת שוקולד, ובנוסף צ'ופר של עוד 100 קלוריות שהוא יחסית עם אחוז שומן נמוך כגון: קרמבו, גלידת סורבה,חטיף אנרגיה. יש לי הרגשה שצריך להוריד כמה דברים מהתפריט שבניתי לעצמי. האם אני צודקת? תודה רבה מראש!

yuvalfrr

New member
תשובה,

אני לא תזונאי , ובכלל עדיף שתקבלי את העזרה הזו מבעל מקצוע בלבד , אבל אני יכול לציין שבמידה ותתמידי בתפריט הנ"ל תרדי במשקל יופי למשך תקופה מסוימת. הסיבה לכך היא שהגוף "עוזר" בתהליך בשלביו הראשוניים , כשמדובר בעודף משקל גבוה יחסית , ולכן אפילו צמצום לא רציני של התפריט המקורי שלך יביא לירידה. לחודש הקרוב זה בהחלט עשוי להיות תפריט מספק עד לפגישה.

חוות דעת

טוב שקבעת תור לאיש מקצוע. בכל מקרה תתנהלי ע"פ התפריט שבנית. נראה מגוון- קשה ע"פ הנתונים שאת מוסרת לתת חוות דעת האם יושגו תוצאות בשלב זה.

eaz1514

New member
תנסי להחליף את הלחם הרגיל בקל

ולהוריד שניצלים, קציצות בשר תחליפי בקציצות עוף, הזהרי מרטבים עם שמן, וגבינה עד 5% - כך תפחיתי קלוריות בלי להפחית באוכל.

למעלה