שאלה לאיילת לטוביץ

shlomit1

New member
שאלה לאיילת לטוביץ

ראיתי בספר ``שמש ים ואוכל גם`` שאת טארט התמרים ניתן להכין גם עם אפרסקים. ושאלתי היא: מהן ההתאמות הדרושות? האם לקלף את האפרסקים או לא?
 
רצוי

לקלוף את האפרסקים. פשוט בתהליך האפיה תתייבש הקליפה, תהפוך מעט קשה לאכילה ותפרד בכל מקרה מהאפרסק עצמו. יש בזה הרבה חן ויופי, במיוחד משום שלקליפה יש יופי של צבע. לקלוף אפרסק, אם בכל זאת נבחרה האופציה, זו משימה קלה. חולטים במים רותחים, מעבירים למי קרח וקולפים בעדינות.
 

shlomit1

New member
האמת, מאוחר מידי

כבר עשיתי אותה וקלפתי את האפרסקים, ואפילו יצא טוב ניסיתי גם את מתכון הדג בניר כסף עם ירקות מאותו ספר ויצא נפלא, למרות שעשיתי אותו עם פורל ולא עם בורי תודה בכל אופן ושנה טובה
 
למעלה