שאלה לאימהות - תל"מ בלידה ראשונה?

rona25

New member
שאלה לאימהות - תל"מ בלידה ראשונה?

היי שוב (אני מפורום היריון ולידה אבל אפשר לומר שהתמכרתי אליכן בצורה סמויה עוד לפני שהפכתי בצורה רישמית להיות אמא) אני מתחילה היום חודש תשיעי ותאריך הלידה המשוער שלי הוא 29.5 אמממה - הקטנצ'יק החליט להתבסס באגן לפני כשבוע ומוכן ומזומן ליציאה חוץ מהכאבים העצומים שזה גורם לי וחוסר היכולת ללכת כמו בנאדם נורמלי מבלי לדדות - הבנתי שבלידה ראשונה התינוק יכול לרדת כשבועיים עד 4 שבועות לפני הלידה זה אומר שיכול להיות ממש עוד מעט.... בקיצור - מה שרציתי לשאול אותכן כמה מכן מכירות את היבטואציה ומי מכן אכן ילדה בתאריך הלידה המשוער שלה , או לפני / אחרי לאחר שהראש התבסס (כי חברה שלי למשל אמרה לי שאצלה התבססות הראש קרתה רק במהלך הלידה, תוך מס' שעות!)

עמית@

New member
אני הייתי עם הראש למטה משבוע 30

וילדתי בסוף 36

התל"מ שלך זה היומולדת שלי

אביתר היה מבוסס (בספינה -2) כבר משבוע 36. ילדתי ב 40+5. מאחלת לך ללדת קודם....

כמיסה

New member
התבססות הראש הייתה כבר בשבוע 30

בערך וילדתי ב37+2 (ז"א 38)

rona25

New member
איזה באסה - ואני כבר חשבתי

שהוא אוטוטו יוצא...... מאוד מקווה שאין מצב לסחוב אותו עוד עד שבוע 42..... ועוד שאלה -מה עשיתן כדי להקל על הכאבים המטורפים והמתיחות של האיזור? תודה לכן!

ronnieyuval

New member
גם אצלי כמו החברה שלך

ביום לפני הלידה הרופא אמר "הראש ממש גבוה, נראה לי שיש לך עוד זמן". באותו הלילה התחילו צירים, ויובל נולדה תוך 9 שעות. הראש ירד במהלך הלידה והכל היה בסדר. לגבי התל"מ - אני אחת מהסטטיסטיקה - ילדתי בול על התאריך...

עידו היה מבוסס משבוע 30

וילדתי בשבוע 38+1. בדקנו לפני כן אם אין התקצרות של צוואר הרחם כדי שהוא לא יוולד מוקדם כיוון שאת אורן ילדתי בשבוע 36+1.

גאיה100

New member
יומיים אחרי התל"מ עם זירוז

בשל דליפת מי שפיר ומצוקה עוברית הראש היה מבוסס כשבוע לפני

sael

New member
ילדתי בשבוע 38+5

ובדיוק שבוע קודם הייתי אצל הרופא שאמר שהראש כבר מבוסס היטב באגן.

דניאL

New member
שירה נולדה 3 שבועות לפני הזמן..

ביום הראשון של שבוע 37, הרגשתי צירים באים והולכים עוד כמה ימים לפני כן. ת'אמת, לא הרגשתי התבססות באגן, אין לי מושג איך זה מרגיש...

ליבי ר

New member
אצלי ההתבססות...

...הייתה במהלך הלידה. דפנה הייתה במצג ראש משבוע 32 בערך, אבל לא התבססה עד לפני הלידה. אני חיכיתי להתבססות והייתי בטוחה שבגלל שהבטן גבוהה זה עוד יקח המון זמן, אבל בסוף בכלל לא - ילדתי יומיים לפני התאריך המשוער. בהצלחה! ליבי.

mili999

New member
ילדתי ב 38+2

ההתבססות באגן היתה רק 12 שעות אחרי הירידת מים, ולא היו צירים.

טאש

New member
התשובה שלי אולי לא תעזור הרבה אבל

נדבי בכלל לא התבסס באגן עד ללידה עצמה. (כמו אצל חברה שלך) מבחינת התל"מ: זה ממש תלוי. לפי טיפת חלב ילדתי שבועיים אחרי התל"מ לפי הרופא שלי ילדתי באחור של יומיים מהתל"מ לפי מה שאני חשבתי, ילדתי יומיים לפני התל"מ והכי קרוב מכולם - ד"ר ברונשטיין, ילדתי 1 יום מוקדם מהתל"מ שהוא נתן.

למעלה