שאלה לאיתמר

leiti7

New member
תשובה

גם במקרה שציינת מדובר על היפוך תגובה. איתמר

שאלה לאיתמר

העובדה שיש פגועי מוח שמראים ביצועים נורמליים במבחני הטרמה (priming) וביצועים ירודים בלמידת פרוצדורות, ויש כאלה שהפוך (ירוד בהטרמה ונורמלי בפרוצדורלי), תומכת ב: א) שתי מערכות שונות במוח אחראיות על זיכרון מרומז. ב)אמנזיה רטרוגרדית קשורה בזיכרון עבודה ואמנזיה אנטרוגרדית קשורה בזיכרון לטווח ארוך. ג)זיכרון סמנטי וזיכרון אפיזודי מתרחשים במקומות שונים במוח. נתקלתי בשאלה הזו בכמה מקומות, ורציתי לקבל הסבר לעניין. לדעתי התשובה היא א'. תודה מראש.

lironga1

New member
שאלה לאיתמר

היי איתמר, מקווה שלא נמאס לך כבר מהשאלות שלנו-אנחנו פשוט צמאים לידע..... שאלתי פשוטה- מה הפירוש של דלוזיות והלוסינציות? ומה ההבדל בינהן? משהו שם לא מסתדר לי.... (מדובר על סכיזופרניה, בפרק של פסיכופתולוגיה) תודה!

opelpopel

New member
שאלה - DSM

האם היסטוריה רפואית (ולא רק מצב רפואי נוכחי) נלקחת בחשבון ב-DSM במסגרת הציר השלישי?

leiti7

New member
תשובה

שלום מור, ראשית, לא זכור לי שקיימת בהילגארד חלוקה לזיכרון פרוצדוראלי באופן נפרד מהטרמה, אלא אם אני טועה. שנית, עקב העומס הרב של שאלותיכם, אבקש לשאול שאלות הממוקדות על החומר למבחן- משהו שלא מובן לאחר קריאה בספר וכדומה. אם יש משהו עקרוני שאינו מובן בנושא הזיכרון אתם מוזמנים לשאול.. איתמר

leiti7

New member
הלוסינציות ודלוזיות- תשובה

היי, משמעותן של הלוסינציות הינה חוויה חושית מבלי שיש לה מקור חיצוני, כלומר הפרעה בתפיסה. להלן מספר סוגים של הלוסינציות: אודיטוריות – בד"כ מופיעות בסכיזופרניה ומתוארות כקולות. חוש הריח – בד"כ נחוות בקרב הפרעות דיכאון מאזורי ומתוארות כריחות של ריקבון. מישוש וויזואליות – בד"כ בסכיזופרניה או השפעת סמים – תחושה שנמלים מהלכות על הגוף או ראיית המשיח וכדומה. לעומת זטת, דלוזיות מערבות מחשבות או אמונות מוטעות. למשל, דלוזיות נפוצות בסכיזופרניה – גראנדיוזיות, דתיות, רודפניות, מחשבות יחס (כולם מסתכלים עלי) או סומטיות (יש לי גידול בראש). בדיכאון – תפיסת עולם ותפיסה עצמית של חוסר אונים, חוסר ערך וחוסר תקווה. חרדה – מאופיינת באובססיביות – רעיונות, דחפים ומחשבות עקביים הגורמים למתח רב ונחווים כחודרניים. איתמר

leiti7

New member
תשובה

כעיקרון כן מאחר והיא יכולה להסביר תופעות הנצפות בהווה. איתמר

עבכ

New member
תשובה מהספר

הי מור בעמ' 291 צד ימין (בספר באנגלית) מסביר למה התשובה היא א'. החלוקה בין כישורים לבין הטרמה ששניהם פונקציות של הזיכרון המרומז נובע ממצאים שישנם חולים (אצלהיימר) שמסוגלים לללמור כשרונות מוטוריים הטרמה פחות אפקטיבית, וישנם חולים שההפך. מה שמרמז שפגיעות באיזורים שונים של המוח גורמים לפגיעה בכישור אחר של זיכרון המרומז. מקווה שעזרתי שבוע טוב

opelpopel

New member
שאלה לאיתמר

שבוע טוב לא כל כך ברור לי מה תפקידה של הגישה ההתנהגותית הטהורה באישיות, אם ממילא היא מאמינה שהאדם פועל לפי התניות חיצוניות (ואז בעצם אין משמעות למונח "אישיות"). הרי לפי ההתנהגותיים אם שני אנשים נחשפים לאותה סביבה במהלך חייהם, אין שום סיבה שהם יהיו שונים האחד מהשני. היכן מתחברת האישיות וההתנהגות? ומה משמעות הדטרמיניזם בגישה זו? תודה

leiti7

New member
תשובה

הגישה הבהיביוריסטית המוקדמת אכן שמה דגש רב על השפעות הסביבה על אישיות האדם. על פי גישה זו האדם פאסיבי ונתון לפעולות הסביבה עליו. כך, האישיות נקבעת ע"י אירועים ומצבים סביבתיים. יש לציין כי מצרף האירועים והמצבים הסביבתיים שונים בין אדם לאדם ולעולם לא יהיו זהים בין שני אנשים. מכשנקבעו ההשפעות המוקדמות העיקריות על האדם, נוצר מבנה אישיותי על פיו האדם מתנהג. במהלך השנים אכן נשמעה ביקורת רבה על גישה זו, ותיאוריות מאוחרות יותר החלו להתייחס גם לגורמים פנימיים הקיימים באדם והקנו לו תפקיד אקטיבי יותר באינטראקציה עם השפעות הסביבה.תיאוריה אחת שכזו היא תיאורית הלמידה החברתית, שהניחה את הבסיס לגורמים קוגניטיביים פנימיים מובהקים. זו הגישה,לטוב ולרע. איתמר

למעלה