שאלה לאיתמר

lironga1

New member
שאלה לאיתמר

איתמר, כתבתי שאלה בנושא התמודדות ממוקדת בעיה/רגש כמה שרשורים מתחת-תוכל לענות לי עליה? אם אין לך כוח לדפדף: אישה שעולה על מטוס ובורחת מפני התקפת חייזרים על עירה-היא לא מתמודדת עם הבעיה, היא בורחת-איזה סוג התמודדות זה, ולמה?

leiti7

New member
תשובה

השאלות במבחן תהיינה מאוד ברורות ובהחלט לא מעורפלות ונתונות לשיקול דעת כמו השאלה הזו. בהתייחס לשאלתך, זו נראית לי התמודדות ממוקדת בעיה מאחר והאישה "עיבדה" את תמונת המצב ונקטה באמצעים הולמים להתמודדות עם הבעיה. לא נראה לי שאם היא תעמוד עם דגל לבן מול החייזרים הם יוותרו לה
. לכן, נראה כי האישה בחרה בדרך ההתמודדות היעילה ביותר שיכלה לבחור בה. אילו הייתה חיילת בצבא, ייתכן שדרך ההתמודדות היעילה היא דווקא לעמוד איתנה עם כוחות הצבא ולהביס את האוייב, אך בתור אזרחית- מה כבר נותר לה לעשות..... איתמר

leiti7

New member
הרחבת התשובה

אני קורא את המקרה שהצגת שוב, ומאידך ייתכן כי בעצם הבריחה קיימים רכיבים רגשיים מאוד משמעותיים. אם הבריחה נובעת מתוך שיקולי התמודדות עם הבעייה כפי שציינתי קודם לכן, הרי שמדובר בהתמודדות ממוקדת בעיה. אם מדובר בפאניקה רגשית וברצון לברוח מתחושות החרדה ע"י בריחה פיזית, הרי שמדובר בהתמודדות ממוקדת רגש. בכל אופן, אין מספיק מידע במקרה ע"מ להחליט מה מניע את התנהגותה, ולכן לא נוכל להכריע ביחס לסוג ההתמודדות שבחרה בו. איתמר

lironga1

New member
איתמר-זה מצחיק שאתה אומר....

כי אנחנו יושבות פה שתינו ומתווכחות על השאלה הזאת מאתמול-וכל אחת מאיתנו אמרה התלבטות אחרת שלך.... קלעת בול! נסכים על חוסר הסכמה..... תודה!

למעלה