שאלה לאלה שעברו ניתוח קיסרי

אורלי1234

New member
שאלה לאלה שעברו ניתוח קיסרי

מחר בבוקר אני אמורה להכנס ולעבור ניתוח קיסרי. היום, בהכנות לניתוח, ניתנה לי האפשרות לבחור אם אני מעוניינת בהרדמה כללית או חלקית. האם תוכלו לעזור לי להחליט ולספר לי איך אתן עברתן את הלידה ובאיזו צורת הרדמה? תודה לכן...

shpar

New member
הרדמה מלאה

ניתוח חרום, ושמחה על ההרדמות הטוטאלית אני מאוד פחדנית ולא הייתי עומדת בזה

הדר לצ

New member
הרדמה חלקית אבל עם טון משככי כאבים

מלבד האפידורל במינון גבוה קיבלתי גם מורפיום וגם גז צחוק ככה שלא הייתי כולי שם. בכל זאת נראה לי עדיף ככה כי גם גלעד היה איתי וגם זכיתי לראות את דורון ממש כשהוא נולד. בהצלחה!

גורבי

New member
הרדמה חלקית (ספינלית), בלי טשטוש

גם לי היה קיסרי יזום, והיה לי מאוד חשוב להיות נוכחת בלידה במלוא מובן המילה. קיבלתי גם קצת חמצן.

sipi1

New member
1 אפידורלי, 1 ספינלי

שני הניתוחים לא היו קשים, רק פחדתי נורא מהזריקה (ובאמת שאין ממה לפחד). הרדמה כללית עברתי בנסיבות פחות משמחות, והרבה יותר מגעיל להתעורר מהרדמה כללית. בהרדמה חלקית את ממש שותפה להתרגשות של הלידה, ואין לך מה לדאוג - לא רואים כלום ולא מרגישים כמעט כלום, רק תחושה של נענוע או דחיפה בתוך הבטן כשמוציאים את התינוק. כאבים לא הרגשתי בניתוח בכלל, ולא היה שום טשטוש בתפירה. (בניתוח השני ביקשתי - וקיבלתי - את התינוק להנקה ראשונה תוך כדי התפירה. זה הטישטוש הכי מומלץ !!!

yaelia

New member
מקווה שלא מאוחר מדי

עברתי קיסרי בהרדמה אפידורלית. זה היה סך הכל בסדר חוץ מזה שרעדתי לא רצונית (השפעה של אפידורל), במשך כל הניתוח ובערך שעה אחריו. הייתי מעדיפה שוב הרדמה כזאת, כדי לראות את התינוקי מיד אחרי ולא להיות צריכה לחכות עד שההרדמה תפוג והכל. בכל מקרה, בהצלחה.

niritcat

New member
עברתי חירום, בהרדמה מלאה.

ואח"כ גם טשטוש. אבל בכנות,מאחר וזה היה חירום, הייתי גם עם אפידורל ואחרי שעות רבות של שהייה בחדר לידה. ממש לא מקרה טיפוסי או אפילו דומה למה שאת תעברי. בדיעבד, הצטערתי מאוד שלא ראיתי אותה מייד כשיצאה, אבל אני עדיין לא בטוחה מה הייתי בוחרת אם אפשר היה לבחור. חברה שלי עברה את שניהם. לדבריה, בהרדמה חלקית, היא היתה מטושטשת למדי, וראתה רק לשנייה את התינוק לפני שלקחו אותו. ההתאוששות מההרדמה החלקית היתה קשה ולקח כמה שעות. בהרדמה מלאה, היא התאוששה במהירות ובקלות יחסית, ויכלה לקום מהמיטה מהר יותר מאשר עם האפידורל. באמת שקשה לי להמליץ. בכנות, אני מניחה שהייתי רוצה להיות ערה. בכל מקרה, אני מקווה שיעבור לך כמה שאפשר בקלות. נסי לדאוג שיהיה מישהו צמוד אלייך ב-12 השעות הראשונות אחרי הניתוח. בהצלחה
,

../images/Emo22.gifאני עברתי בהרדמה ספינלית=

הרדמה בעמוד השדרה כמו לאפידורל , אבל הרבה יותר חזק. האמת? היה לי מרדים מעולה!!!! בבלינסון שאני מכירה אותו וקבעתי איתו. את ההרדמה עצמה , כלל לא חשתי, כשחתכו לא חשתי כלום! ואז המרדים אמר לי, עכשיו תרגישי לחץ בבטו, שמוציאים אותו. את האמת? חששתי נורא מהרגע הזה, כי בנות בפורומים תיארו תחושת לחץ איומה, עם ירידה בדופק. הרגשתי שמטלטלים אותי בעדינות, כמו על מיים, מוציאים אותו ומייד שמעתי את ה...בכי. בשלב השני של התפירה, כשהרבה יולדות, מקבלות טישטוש, לא קיבלתי כלום היתי עירנית לגמרי ונינוחה, ודיברתי כל הזמן עם המרדים. הגניקולוג היה בהלם ושאל את המרדים: מי מדברת כ"כ הרבה? אז הוא הציג אותי בפניו. אני אפילו לא ידעתי מי יהיה הרופא. אח"כ הושארה לי משאבת מורפיום ל24 שעות, אם תניקי לא ישאירו לך, אני לא הנקתי. האמת? הסתדרתי עם אופטלגין בסירופ שהבאתי מהבית, ולא חיכיתי לטובות מהאחיות במחלקה. למרות שאני גם כן במיקצוע. אבל חוץ מהמרדים לא הכרתי שם את הצוות. אשמח לעזור לך, במסר, אם יש לך עוד שאלות. בהצלחה !!! טלטול

ד"א את הרגליים חשתי תוך...

שעה וחצי מהניתוח, עוד כששהיתי בהתאוששות, כשהגעתי למחלקה, אחרי 3 שעות, ההרדמה פגה לגמרי, אבל עדיין היתי עם קטטר עד למחרת בשעה 9.00 בבוקר, כשאת הניתוח עברתי יום קודם בשעה 12 בצהריים. לא ירדתי מהמיטה עד למחרת בבוקר. ד"א כשהניתוח אלקטיבי ז"א מתוכנן, כל ההרדמה נעשת בנינוחות ובלי לחץ, ממליצה לך על הרדמה בגב, כי מכללית חשים הרבה פעמים, בחילות, אפילו עד הקאה, טישטוש וסחרחורת. אבל הכל תלוי גם באופי שלך, אם את חרדה ולחוצה או יחסית רגועה.

אדר שלי

New member
הרדמה חלקית, עם אפידורל../images/Emo141.gif

שהיה מחובר לי מחדר לידה ומנות נוספות שנתנו לי בחדר ניתוח. מעולם לא עברתי הרדמה מלאה ושמחתי שגם עכשיו לא. בכל זאת יוצא תינוק ומתחיל לבכות ואת רוצה לראות אותו ולא להיות מורדמת כשזה קורה, לא? גם ככה אנחנו מפספסות חוויה של לידה והרגשה של תינוקי רטוב על הבטן... אני הייתי הולכת רק על הרדמה חלקית. בהצלחה!

למעלה