שאלה לאלו שחיים עם ילדים לא שלהם

שאלה לאלו שחיים עם ילדים לא שלהם

איך זה עובד לכם?
אתם מעורבים בחיי הילדים?
מתעניינים בלימודים,חברים?
או שאיש איש בפינתו?

מה המתכונת המועדפת לדעתכם בפרק ב'?
לגור כל אחד בביתו?לגור יחד?
איך יודעים שהגיע הרגע לאחד מגורים?
בהנחה שלא מתוכננים ילדים משותפים ואף שעון ביולוגי אינו מתקתק.

שתהיה שנה טובה ,רגועה ומאושרת לכולנו

mother cat

New member
אני יכולה לספר לך את הסיפור שלי

למרות שהוא מאד שונה ולא לגמרי עונה על השאלות.

בעלי התאלמן מאשתו הראשונה ונשאר עם ילדים בני 5 ו-8. הכרנו כעבור שנתיים וחצי. בעלי היה בשלב שהוא כבר חיפש אשה להקים איתה משפחה, ולא רק חברה. אני הייתי כבר בת כמעט 35.... וכן, השעון הביולוגי שלי תקתק והא רצה עוד ילדים. עברנו לגור בילד בזמן שיא של בערך חצי שנה, אפילו קצת פחות - מ-א-ד מהר ולא מומלץ בכל סיטואציה. התחתנו כעבור שנה בערך מאז שעברנו לגור יחד, וחזרנו מהירח דבש עם החתלתול בבטן - הכל נורא מהר. *לנו* זה היה נכון. בגלל השיקולים שאמרתי כבר, וגם כי הילדים קיבלו ואפילו רצו את זה. אבל זה מאד מהר ולא הייתי ממליצה לנסות את זה בבית...

מבחינת הילדים - הם קבלו אותי מאד מהר ומאד קשורים אלי. יש לנו ה-מ-ו-ן בעיות, בעיקר עם הגדול (בן 14.5) שיש לו בעיות רגשיות שלהבנתי חלקן מולדות וחלקן מן הסתם התעצמו מאד בעקבות מחלתה של אמו ופטירתה. למשל - בשלוש שנים האחרונות הגענו למצב שהוא החסיר פחות או יותר חצי מהזמן בבית-ספר בכל שנה. הוא ילד מבריק שכל התעודה שלו בשנה שעברה היתה נכשלים.... ולאבא יש המון, אבל המון, קושי להציב גבולות ולהדריך את הנער.

איפה אני בהורות? מקום מבלבל. לי וגם לילדים. אני בוודאות אדם מבוגר מאד משמעותי בבית. בעקרון הם מקבלים ומכבדים אותי (אוהבים?). יש הבדל עצום בין היחסים ביננו כשרק אני בבית לבין המצב כשאבא מגיע -כשרק אני שם הם מקשיבים לי, עושים מה שמבקשים מהם, ואפילו מיוזמתם עוזרים (למשל עם החתלתול...). כשאבא בבית - הם עושים עליו שרירים וזה מתבטא גם אלי. בנוסף, אבא חוטא הרבה בלא לתמוך במה שאני מבקשת או קובעת, בדרך כלל מחוסר הבנה... אנחנו עובדים על זה. אבל זה קשה.

לא עניתי לך ממש כי כאמור המצב אצלי מאד שונה... אבל אם אני מנסה להבין מה את באמת שואלת - לא מאמינה שאפשר לגור ביחד ולא להיות דמות משמעותית בחיי ילדים של בן-זוג. זה פשוט לא הגיוני. כבר היה פה דיון על מה זה חינוך ועד כמה בן הזוג צריך להתערב - ואני חושבת שזה תלוי ביחסים, בגילאים, ובתאום ציפיות בין בני הזוג. אבל כל אחד בפינתו? לא הגיוני בעיני. הבית הוא לא מלון....

מתכונת מועדפת לפרק ב' - מה שטוב לזוג ולילדים... כל סיטואציה היא מאד שונה. אבל מכל מה שלמדתי פה בפורום, "לאט לאט ובסבלנות" זה המסר העקרי (אומרת זו שרצה מהר מהר...
). אין טעם לרוץ. צריך לדאוג לבסס מערכת יחסים קודם - גם הזוגית וגם עם הילדים. מגורים משותפים צריכים להגיע כשכולם מוכנים לזה (לזכותי יאמר שלפני שעברתי לגור עם בעלי וילדיו הם בקשו כמה וכמה פעמים שאעשה זאת, אז אני מניחה שהם כבר היו מוכנים לזה...).

מקווה שעזרתי במעט...

המממ.... אנחנו לא גרים ביחד

מסיבות אובייקטיביות, והנסיבות מכתיבות גם שהנושא לא יתאפשר כלל אלא בעוד שנתיים - מה שנותן המון מרחב לפיתוח הקשר בלי שהנושא הזה יחוג סביבנו.

כל עוד הילדים שלי היו קטנים, היה לי ברור שאני לא מכניסה מישהו חדש לחיים "שלנו", ובוודאי לא לבית שלנו. כיום, בגילאי 16 ו- 19, בנ זוגי מאד מעורב בחיים שלנו, ולילדים שלי די ברור שאני מתייעצת איתו בהכל, כולל מה שקשור אליהם. הגדולה גם מתייעצת איתו ישירות.

גם מצידו, אני יודעת הכל על ילדיו והוא מתייעץ איתי ומשתף אותי לגבי כל פרט בחייהם - אבל האמת שאני לא יודעת כמה הם מודעים לזה.

בגדול מדובר במקבץ גדול של מתבגרים, 5 ילדים בני 11-19. בגיל כזה הם ממילא לא משתפים מבוגרים יותר מדי, כל שאלה או התעניינות נחשבת "חופרת", ולהוציא אותם מכונכיית המחשב/טלויזיה/סלולרי זו משימה בלתי-אפשרית בכל מקרה - כך ששיחות האחד-על-אחד לא ממש מתקיימות, לצערי.

אני יכולה להגיד לך...

שאצלי היו רגשות מעורבים כלפי הילדים של בעלי.
מצד אחד, בגלל שלי עצמי לא היו ילדים, הייתי מאוד להוטה
לשמש להם כאם (למרות שאימם תיפקדה ומתפקדת ככזו),
במידה מסויימת זרמתי עם הפנטזיה של בעלי כאילו שאני
אחליף את אמם....
מצד שני, הפריע לי שהילדים של בעלי מגבילים את יצירת הזוגיות
שלי ושלו. הם "תמיד שם", "תמיד במקום הראשון אצל בעלי", ואילו
אני גיליתי פעם ראשונה זוגיות טובה, ורציתי לבנות אותה מהתחלה
וללא ילדים...
עברתי לגור עם מי שהוא כיום בעלי בשלב מאוד מוקדם. הוא מבחינתו
דאג מיד כשנפרד מגרושתו, לארגן חדר לילדים. בתהליך ההיקשרות שלי ושל
בעלי, למדתי לפנות להם מקום (וגם לפנות מקום לאמא שלהם)...
בעלי הוא זה שדאג תמיד לכך שיהיה לילדים מקום בחיינו, ועמד על
כך גם גם בתקופה שלי פחות התאים והתקשיתי בכך. עם כל הקושי הערכתי
ומעריכה אותו על כך.
בתהליך ההצטרפות למשפחה המורכבת עברתי הרבה שינויים, כשהצטרפה
בתנו המשותפת למדתי גם את התפקיד החשוב שלי בחיי המשפחה, לא רק
בתאוריה אלא גם למעשה, דבר שהיה שונה לגבי (כלומר - תמיד הבנתי בתאוריה
את החשיבות של הקבלה, אבל רק עם הצטרפות הבת שלי הבנתי את המשמעות
האמיתית)...
גם בעלי והילדים עברו שינויים והתהליכים לימדו אותנו ושינו אותנו.
אבל, כמובן, שהשאלה הקודמת שהעלית לא קשורה לכל זה. כמו שאת מתארת
את העניינים בן זוגך צריך להישאר מחוץ לחייכם עד שיתפתח, ואת היא זאת שחייבת
לעמוד על המשמר שכך יהיה, וכמובן שילדייך יקבלו את התמיכה והאהבה לה הם ראויים.

mother cat

New member
וואו, כמה שהתחברתי למה שכתבת!

ממש תארת את הרגשות שלי ואת השלבים השונים שעברתי גם אני - הפנטזיה של להיות אמא שלהם (במקרה שלי "קל" יותר כי אמא לא בחיים...), הרצון לפתח זוגיות בלי שהם כל הזמן יהיו שם (ופה דווקא קשה יותר - אין אמא אז הם אתנו כל הזמן....), והשינוי שילד משותף הביא לחיינו....

ממש ריגש אותי לקרא את מה שכתבת ולהבין שעוד אנשים חוו את זה בצורה כזו!

כן... גם אני שמחה לקרוא בדברייך שיש עוד...

מי שחווה את הדברים כמוני.
בדרך כלל מדובר על גרושים עם ילדים שחוברים לגרושים עם ילדים,
שזאת לדעתי חוויה שונה...

ונכון שאצלך זה בכל זאת קצת שונה, כי מצד אחד יש את הפנטזיה להיות
אמא שלהם, ומצד שני אמם איננה...
אכן מורכב...

mother cat

New member
באופן הזוי - עוד משהו משותף לי ולך

זה שגם אנחנו היינו צריכים ללמוד לפנות מקום לאמם של הילדים. האמת, אנחנו עדיין לומדים... דווקא בגלל שהיא מתה ולא גרושה שקיימת עוד בחייהם, יש לזה המון מורכבות, אבל ממש אי אפשר להתעלם ממנה או למחוק אותה.

כשהכרתי אותם היתה חרדה איומה מלדבר על אמא. אם הילדה היתה מתחילה לבכות כי היא מתגעגעת לאמא בעלי היה מנסה להצחיק אותה ולהסיח את דעתה. אני הייתי זו שפעם ראשונה ישבתי אתה ושאלתי אותה למה היא היא מתגעגעת ומה היא זוכרת מאמא. אני גם זו שלא מתביישת להגיד לה שיש לה את האף של אמא שלה ואם היא חושבת שהאף שלה מכוער שתסתכל על התמונות של אמא ותראה שלא... הזוי!

ובזוגיות זה עובד הפוך - שם יותר קשה לי. קשה לי שבעלי מסתובב עם שתי תמונות בארנק... קרה לי יותר מפעם אחת בשיחות תמוהות לשמוע את בעלי אומר "אשתי נפטרה מסרטן..." ולהגיד "אאמממ.... אשתך עומדת פה לידך, בריאה ושלמה, תודה!". קשה לי שמצופה ממני להיות מנחמת ומבינה סביב ההזכרה שלה (הדבר הכי טוב שעשיתי עבור עצמי בשנים האחרונות זה שלפני שנתיים דאגתי לא להיות בארץ בזמן הזה...). הנה, בזכותך פרקתי קצת ממה שקשה לי....

אגב בעלי סיפר לי פעם שבאופן מאד מודה חיפש אשה בלי ילדים - כי היה נראה לו מורכב מדי לחבר שתי משפחות. עד היום אני חושבת (וגם אמרתי לו את זה) שזו היתה החלטה מאד אגוצנטרית כי בעצם ציפה מהאשה (אני) להיות יכולה להפוך לאם חורגת ולהתמודד עם קשיים שהוא לא היה מוכן להתמודד אתם בעצמוץ

כן, זה באמת נשמע קשה...

ההתמודדות עם ה"אקס המיתולוגית"...
אני לא חושבת שבעלך ציפה ממך להתמודד עם קשיים שלא
היה מוכן להתמודד איתם בעצמו... אני חושבת שהוא הרגיש
קושי עצום (ועובדה שאפילו לא יכל לעזור לבתו) והוא חיפש
עזרה... ואמנם, לפי התאור שלך, הוא בחר טוב
... זה לא
שהוא הכיר מישהי וכשנודע לו שיש לה ילדים הוא נפרד ממנה...
הוא חיפש (כמו כולנו) מישהי שתשתלב במשפחתו...

ההתמודדות שלי היתה מכיוון אחר - כרווקה מבוגרת התחברתי כאמור לתפקיד האמא,
במיוחד שבעלי לא הסכים במשך שנים להביא לעולם ילד נוסף...
אולם תפקיד האמא כבר היה "תפוס" ...

אני זוכרת סיטואציה שדי מדגימה את המורכבות של המצב: ממש בתחילת הקשר שלי
ושל בעלי (כאמור עוד טרום הסדרת הגרושין אפילו) הבן של בעלי שהיה בביקור
אצלנו חלה. אני עזרתי לו ואחר כך הגיעה האמא לקחת אותו וירדתי איתו אליה.
היא מאוד הודתה לי מתוך הערכה כנה על שאני דואגת לבן שלה. אני, מצידי, הרגשתי
שאני דואגת לבן של בעלי ומובן מאליו שאדאג לו כשהוא חולה...

או כשהגיעו אסיפות ההורים ומסיבות הסיום, בעלי היה הולך לבדו,
כשכמובן ידעתי שגם גרושתו מגיעה לשם... כלומר - הייתי מנוטרלת מתפקיד
האמא - שכמובן לא היה באמת התפקיד שלי, בעוד שלי עצמי לא היו ילדים.

מצד אחד, בניגוד למצב אצלכם, בעלי היה (ועודנו) עויין כלפי גרושתו, כך שזה
אמור היה להרגיע אותי, אבל כדי לסבך את המצב ידעתי היטב שהעויינות הזאת, גם
שלא ברצונו, מחלחלת לילדים וזה ממש לא לטובתם...
כך שבעצם (ששוב מזכיר את הסיפור שלך) הפכתי למעין סנגורית של האמא,
דבר שהכעיס את בעלי ...

דוגמא נוספת למורכבות היתה כשהייתי בהריון ובעלי "השביע" אותי שלא אשנה את
יחסי לילדיו. כמי שלא התנסתה בהורות אמנם הבטחתי לו שכך יהיה. כשנולדה בתי
הבנתי מצד אחד ללא ספק שאין אפשרות שאעמוד בהבטחה זאת, אבל מצד שני
חוויתי, הרבה יותר מקודם את המשמעות הרבה שיש עבור ילדים לגירושין, לנישואין שניים וכו'.

רפסודיה

New member
רמת המעורבות

בעיני זו שאלה של ביצה ותרנגולת. מכיוון שרמת המעורבות בה את מעוניינת גם משליכה על המתכונת שמועדפת בעיניך. אם את מעוניינת לשמור על נפרדות חייך וחיי ילדיך, לפני שהכרת את החבר הנוכחי, ואת חוששת שיהיה לך קשה לעשות זאת תוך מגורים משותפים, אי אז עדיף להמשיך להתגורר כל אחד בדירתו ולהגיע להתאמה באשר לקצב ותוכן המפגשים שמתאימים לשניכם.
לעומת זאת אם את מעוניינת ברמת מעורבות גבוהה יותר זה בחיי זה, החיים המשותפים יכולים לזמן לך את זה. על אף שאני מכירה גם כאלה שחולקים חיים משותפים יחד ובכל זאת לא מגלים מעורבות גבוהה.

אני לא מעוניינת בנפרדות

מעוניינת במעורבות,אני לא רואה מצב שבו מישהו גר בבית שלי ומתייחס לילדים שלי כאל עציץ.
בכל מקרה הכל בינתיים זז אחורה כמה צעדים טובים.
אם בהתחלה רציתי שיכנס כמה שיותר מהר לחיינו,עכשיו שיניתי את התפיסה.
אני מבינה עכשיו שאלו תהליכים שלוקחים זמן וכולם צריכים להתרגל לכולם.

ירון317

New member
גם מגיב, עם הסיפור שלי ומהמקום שלי

אני רווק והכרתי את זוגתי הנוכחית לפני כשנה.
כשהכרתי אותה ידעתי שיש לה שלושה ילדים, דבר שבזמנו אני יכול להיות כנה ולומר שלא היה לי מושג מה המשמעות האמתית שלו.
לאט לאט, היא הכניסה אותי אליה הביתה, הכרתי את הילדים, בהתחלה במינונים נמוכים יחסית (הייתי מגיע בערבים מעט לפני שהיו הולכים לישון ולרוב היא ואני היינו יוצאים לבלות מחוץ לבית), ובהמשך כבר נשארתי לסופי שבוע וכד'.
היום אנחנו כבר גרים יחד כולנו, ובסך הכל זה נפלא.
לגדל ילדים שאינם שלך זה לא קל, אבל בעיני זה גם לא כ"כ קשה - השאלה היא איפה "נתקעים" בחשיבה.
אני למדתי שלשנן לעצמי שאלה הם לא ילדיי יומם וליל, לא יתרום לי ולא יתרום לקשר שלי אתם.
אני אוהב את אמם, חי עמם, והם ילדים, ילדים ילדים. על כל הקושי ועל כל האושר שיכול להיות מהם ואתם.
וככה אני בחרתי להסתכל על זה - לא מנקודת מבט "בעלותית" של "שלי" ו"לא שלי" אלא מנקודת מבט אנושית, של אדם שאוהב ילדים, שהקשר שלו אתם הולך ומתהדק והולך ונרקם,
של אדם שמעוניין להעניק להם כל מה שהוא יכול, פשוט משום שהוא מאד אוהב את אמם (ועם הזמן אני מבטיח לך שתאהבי מאד גם אותם...) ורוצה עבור כולם חיים טובים, אור ואהבה :)
מקווה שהעצה שלי בנוגע לשינוי דפוס החשיבה תועיל לך..
ואגב - עניין אחד אחרון אבל מאד משמעותי - אם להורה הביולוגי של הילדים בכל הסיפור (בן או בת הזוג) אין רצון לשיתוף פעולה, או אין יכולת להבין את התפקיד הקריטי שיש לו בקירוב הלבבות בין ילדיו ובין בן/ בת הזוג - הרי שזה נדון לכשלון...
כל טוב,
ירון.

|

יישר כוח.
אכן, כולם בני אדם, חלקם קטנים, חלקם גדולים, אבל בני אדם
ולכן הבנת מקום הילדים ופעולה בהתאם מקרבת בין הלבבות ובין בני האדם ועושה את החיים יחד לאפשריים ולחוויה מרתקת.
המון בהצלחה.
איזה כיף שעוד אנשים כותבים כאן בצורה "עגולה" ולא פסקנית !!!!

למעלה