שאלה לאמהות המאושרות

gertrude

New member
שאלה לאמהות המאושרות

השאלה מופנית לנשים כמו שרה, שמצד אחד לא באו לרדת עלינו ומצד שני לא מזדהות איתנו בכלל (ובטח לא באו לומר לנו "כל הכבוד"). אני לא מתכוונת להקניט, הנושא מעניין אותי באמת ובתמים, ואני מקווה שתקדישו זמן לחשוב על זה רגע ולענות: למה אתן מקדישות לנו מזמנכן? זה לא שנכנסתן לראות מה זה הפורום החדש, ריפרפתן ועזבתן, אתן חוזרות לכאן מדי יום כדי להתדיין איתנו. אני לא מבינה את המניעים - הרי אנחנו לא כמו קבוצה שאף פעם לא שמעה את "הצד השני" ויש להראות לנו את כל האפשרויות כדי שנבחר מתוך תבונה ולא מתוך בורות (על משקל קבוצות דו-קיום או היכרות, כמו של דתיים וחילונים או ערבים ויהודים). אתן יודעות בוודאי שלכולנו יש אמהות, אחיות, חברות, אבות, ידידים וסבתות, שגם הן לא חושבות שזו הבחירה האידיאלית ולא טורחות להסתיר מאיתנו את דעתן. אתן יודעות שלידה בחברה שלנו היא, למעשה, ה"בחירה" האפשרית היחידה, ושלא ללדת לא הוצג בפני רובנו כאופציה לגיטימית. מה שאני מתכוונת לשאול זה, בלי להעליב, מה אתן, בכנות, חושבות שיש לכן ללמד אותנו שאנחנו עוד לא יודעות? כלומר, חשבתי עליכן וזה כל הזמן נראה לי כמו שאני אלך להיות משתתפת פעילה בפורום דגי-זהב, למרות שאני בכלל מגדלת כלבים ודגים לא קשורים לי לחיים בשום צורה - ורק כדי להבהיר ולמנוע דיון מיותר - אני יודעת שדגים הם לא כמו ילדים ושאין מה להשוות, מצד שני, מה באמת אכפת למישהו, מבחינה מהותית, אם אני אוהבת דגים (או ילדים), למה בעצם אי אפשר להשוות? (לא דג לילד, אלא העדפה כזו או אחרת), למה בעצם יותר חשוב שארצה ילדים מאשר שארצה דגים? למה זה יותר עניינו של מישהו (אלא אם כן מדובר בפשיסטיות פטריוטיות שרוצות שאני אעשה הרבה חיילים קטנים לצבא, ואתן לא נראות לי כאלו)? זה באמת מעניין אותי ואני מעדיפה להימנע מלנתח אתכן בעצמי, כפי שאני מעדיפה שלא תעשו את זה לי. אני מניחה גם שלכל אחת מכן יש מניעים שונים, אתן לא מקשה אחת, בדיוק כמו שאנחנו לא. אודה לכן מאד אם תענו לי ברצינות.

יש לי שתי סיבות

הראשונה היא קשר מאד ארוך וחזק עם חברה שאין לה ילדים. וזה עוזר לי לקרוא חלק מכן(לא כולן, אני מודה.)-בעיקר את מירב וגם אני אוהבת את הסגנון שלך. עוזר לי מהבחינה הזו שזה נותן לי "מתפח" שאני זקוקה לו בתקופה האחרונה כדי לעבור איתה משהו. את הסיבה השנייה והאזוטרית יותר אני אפרט רק במסר למי שזה ממש חשוב לה לדעת.

gertrude

New member
לא בדיוק הבנתי

את "לומדת" אותנו כדי לעזור לה, או שהקשר איתה עוזר לך לקרוא אותנו? אם האופציה השניה, השאלה שלי נשארת אותה שאלה - למה לקרוא אותנו?

לא זה ולא זה

אני באמת ובתמים מתעניינת במה שיש לכן לומר/הגיגים כי זה "עוזר " לי איתה. משהו כזה.

Mירב

New member
אני?!...../images/Emo9.gif איזו מחמאה

האמת שאני כמעט וכבר לא כותבת כאן אבל תודה...

Kalla

New member
אני דווקא מזדהה.

לא מהבחינה שאני מרגישה כמוכן כלפי ילדים (יש לי 4), אלא מזדהה עם רצונכן וזכותכן לעשות מה שמתאים לכן. למה אני כאן - נכנסתי כדי להביע תמיכה ומדי פעם מציצה כי יש כאן נושאים שמעניינים גם אותי - למשל אימוץ וחתולים. פרט לכך, תמיד מעניין לי לנהל דיונים דווקא עם אנשים בעלי השקפת עולם שונה משלי, כל עוד יש כבוד הדדי והבנה הדדית שכל צד זכאי לחשוב ולהרגיש כרצונו. הרבה יותר מעניין לי לקרוא מה חושבות נשים שלא רוצות ילדים מאשר נשים שכן רוצות, כי מה חושבות אלה שרוצות אני יודעת ממילא. ולהדגיש שוב - ממש אין לי דעה שילדים זה טוב והכרחי. הדעה שלי היא שכמו כל דבר, ילדים זה טוב והכרחי למי שמרגיש שזה מה שהוא באמת רוצה.

SaraGubits

New member
כנ"ל כמו Kalla

וגם להבין למה יש אלו ששונאים ילדים. גם למדתי משהו חדש מרתק שלא ידעתי: אלו שלא רוצים ילדים רוצים בעלי חיים. לדעתי אנו יצורים חברתיים עם יצר אמהי. אם לא ילדים זה מופנה לחיות מחמד. וגם מתוך סקרנות, שאגיד לכם בכנות (ללא כוונה לעצבן) לחכות שנים ולהציץ בפורומים השונים, נגיד 20 שנה ולראות אם תהייה תחלופה גבוהה ואם יצטרפו חברי פורום מכאן בתור אמהות לפורום הורים. לא שהם התחרטו על ההחלטה לא לעשות ילדים, אבל בעתיד פתאום כן ירצו ללא קשר לעבר. לא בתור 'תיקון העבר' אלא שינוי אישיות בכיוון לא צפוי ופתאום רצון לחוות אמהות.

Mירב

New member
שרה, את צודקת זה באמת מסקרן

יכול מאוד להיות שהרבה מהמששתתפות כאן בסוף תשתתפנה בפורומי הורים... אבל לא הייתי מגדירה את זה "שינוי אישיות", אלא אולי "נסיון חיים" או משהו כזה??

inbal76

New member
או אולי...

"כניעה ללחץ החברתי"? סתם שתדעו מה עומד לעיתים קרובות בבסיס ה"שינוי".

inbal76

New member
אין ספק, יש המון מילים

שאפשר להתכחש בהן לאמת (והיא שאין לנו חופש בחירה אמיתי). לי אישית "זרימה עם החיים" מצלצל מאוד דומה ל"השלמה עם הגורל", אבל ניחא. ["גילוי וכיסוי בלשון" - לא בדיוק על כך כתב ביאליק את מה שכתב, אבל משום מה הכותרת שלו צצה בראשי בפתאום.]

למעלה